Στο κόσμο της η ΕΠΟ: "Το ποδόσφαιρο νίκησε τους χούλιγκαν"

Με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ τοποθετείται για τις αθλιότητες του σαββατιάτικου τελικού και υπεραμύνεται των επιλογών της παρουσιάζοντας το μαύρο....σχεδόν άσπρο. Διαβάστε το κείμενο.

PRE GAME / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
epeisodia panthessaliko EUROKINISSI SPORTS

H Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εξέδωσε σήμερα, Κυριακή 7/5/2017, την παρακάτω ανακοίνωση.

1. Παρά τις πολλές και πολύ μεγάλες αντιξοότητες και παρά τις πολλές και προερχόμενες από αρκετές πλευρές λυσσαλέες προσπάθειες να μην διεξαχθεί καθόλου, διεξήχθη χθες ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Μετά την είσοδο των ομάδων στο γήπεδο, την τήρηση –από το σύνολο των φιλάθλων και των δύο ομάδων- ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου Νάσου Κωνσταντίνου και την έναρξη του αγώνα, όλα έγιναν με υποδειγματικά ομαλό τρόπο και η αποχώρηση των οπαδών έγινε ήρεμα, χωρίς καμία σύγκριση με παρόμοιες περιστάσεις στο παρελθόν.

2. Αυτό ακριβώς αποδεικνύει ότι τα γεγονότα βίας που προηγήθηκαν του αγώνα προκλήθηκαν από άγνωστα εγκληματικά στοιχεία, με προφανή σκοπό την αμαύρωση ή και την ματαίωση του τελικού, όπως άλλωστε αποδεικνύει ο ορυμαγδός εντύπων και ηλεκτρονικών δημοσιεύσεων που από μέρες προέβλεπαν ή ανακοίνωναν την ματαίωσή και μετά μεγέθυναν (και μεγεθύνουν ακόμη) τα γεγονότα –μέχρι για ...νεκρούς δημοσίευσε προβοκατόρικη ανάρτηση που κατέβηκε μόλις έγινε φανερό ότι ο αγώνας θα αρχίσει κανονικά. Καταδικάζουμε με τον κατηγορηματικότερο τρόπο αυτές τις αθλιότητες και όλους όσους τις προκάλεσαν.Και τους υπενθυμίζουμε: τελικά το ποδόσφαιρο τους νίκησε.

3. Χωρίς καθόλου να υποτιμούμε τις εγκληματικές πράξεις των στοιχείων αυτών που προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να ματαιώσουν τον αγώνα, καλούμε κάθε πλευρά σε αυτοσυγκράτηση, και σε σεβασμό του μέτρου ως προς το τι πράγματι συνέβη, σε μνήμη παλαιοτέρων περιστατικών βίας και σε σύγκριση, και σε σεβασμό της αλήθειας.

4. Η ΕΠΟ υπενθυμίζει ότι αποκλειστική της ευθύνη είναι η διοργάνωση -και μόνον- ενός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, όπως είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος. Δεν σχεδιάζει αυτή τα μέτρα ασφαλείας (τρόπος και χρόνος προσέλευσης και αποχώρησης φιλάθλων, φύλαξη του διαχωρισμού εξεδρών, μέτρα πρόληψης και καταστολής πιθανών επεισοδίων κοκ), υλοποιεί δε πάντοτε, με απόλυτη προσήλωση, το σύνολο των σχεδίων ασφαλείας που εκπονούνται από τους αρμοδίους, στο μέτρο που της αναλογεί. Αυτό συνέβη φυσικά και χθες, καθώς στο σχεδιασμό μέτρων τάξης και ασφαλείας προΐστατο ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας.

Συνέβαλε δε και η Ε.Π.Ο. με την βοήθεια εκατοντάδων φυλάκων πιστοποιημένης ιδιωτικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Με τον τρόπο αυτό εκπληρώθηκαν έγκαιρα, όλες μία προς μία, οι προϋποθέσεις ασφαλείας που έθεσαν οι αρμόδιες αστυνομικές (όπως κάμερες ασφαλείας, με τις οποίες και τώρα μπορεί να εντοπισθεί η ταυτότητα κάθε προσώπου που πλησίασε ή εισήλθε στο γήπεδο, δεδομένου ότι έχουν καταγραφεί ΟΛΑ τα συμβάντα) και άλλες αρχές, πράγμα που επέτρεψε και την κατά νόμο αδειοδότηση του αγώνα.

5. Υπενθυμίζουμε επίσης, προς κάθε κατεύθυνση ότι με απόφασή της η ΠΔΕ πρότεινε, από εβδομάδων, την επιλογή ενός από τα γήπεδα ΟΑΚΑ, Καυταντζόγλειο, Παγκρήτιο, Πανπελοποννησιακό και Λάρισας, γήπεδα τα οποία απέρριψαν οι δύο φιναλίστ για να συμφωνήσουν, και οι δύο, μόλις 5 ημέρες πριν την διεξαγωγή του τελικού στο εκτός των αρχικών επιλογών της ΠΔΕ γήπεδο όπου και αυτός διεξήχθη, υπό τον όρο ότι θα γίνουν σε αυτό όλες οι απαραίτητες για τις αδειοδοτήσεις του και την διεξαγωγή του αγώνα εργασίες, πράγμα που, παρά τις ασφυκτικές προθεσμίες έγινε.

Η ΠΔΕ υπενθυμίζει ότι οι δύο ομάδες μετείχαν, από κοινού και σε αρμονική και ιδιαίτερα φιλική συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και τους εκπροσώπους της ΕΠΟ, σε όλες τις συσκέψεις και αποφάσεις, μέχρι και εκείνη όπου αποφασίσθηκε ολιγόλεπτη αναβολή της έναρξης του αγώνα. Και οι δύο και σε όλες, χωρίς καμία εξαίρεση.

6. Υπενθυμίζουμε τέλος ότι για θέματα διαιτησίας υπάρχουν οι κανόνες και τα αρμόδια ανεξάρτητα όργανα, όπως τα εγκατέστησε η FIFA, τα οποία και έχουν κάθε αρμοδιότητα και εξουσία να εφαρμόσουν με την δέουσα αυστηρότητα του ισχύοντες κανόνες –χωρίς καμία εξαίρεση.

7. Η ΠΔΕ της ΕΠΟ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την κοινωνία και τις αρχές, όλες τις αρχές, του Βόλου για την υποδοχή ενός αγώνα που τίμησε την πόλη τους και την ξανάδωσε ζωή σε ένα στάδιο που είχε καιρό να χρησιμοποιηθεί, με ό,τι αυτό σήμαινε. Αισθάνεται επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσει και να συγχαρεί και δημόσια το προσωπικό της ΕΠΟ που με αυταπάρνηση έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και τον υψηλότερο επαγγελματισμό του για την τελικά επιτυχή διοργάνωση ενός από τους πιο δύσκολους αγώνες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK