Καταγγέλλει την Ελλάδα στη FIFA η Αλβανία

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αλβανίας με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την Ελλάδα στη FIFA, καθώς όπως ισχυρίζεται εμφανίστηκε γιγαντιαία σημαία στο παιχνίδι της Εθνικής με το Μαυροβούνιο, η οποία προωθούσε τον εθνικισμό.

Καταγγέλλει την Ελλάδα στη FIFA η Αλβανία

Η αλβανική ΠΟ εξέφρασε την αγανάκτησή της μέσω ανακοίνωσης, στην οποία ισχυρίζεται ότι υψώθηκε σημαία της τη Βορείου Ηπείρου, στη φιλική αναμέτρηση της Ελλάδας με την αντίστοιχη του Μαυροβουνίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αλβανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στην επίσημη ιστοσελίδα της:

"Η αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη βαθιά της αγανάκτηση για την ανάδειξη των εξτρεμιστικών εθνικιστικών συμβόλων. Η εμφάνιση μίας γιγαντιαίας σημαίας στο γήπεδο, η οποία προκαλεί ένα πνεύμα ανοιχτού μίσους, δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια ομάδα εξτρεμιστών οπαδών, αλλά και αποδεικνύει την έλλειψη στην οργάνωση και τη διοίκηση του παιχνιδιού από τη χώρα υποδοχής. Αυτά τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και παραβιάζουν τους κανόνες της FIFA.

Οι αρμόδιες επιτροπές της FIFA θα πρέπει να πάρουν θέση σχετικά με αυτή την υπόθεση προώθησης εθνικισμού, και δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα του Fair Play".

News 24/7

24MEDIA NETWORK