Αλεξανδρής: "Πρέπει να βρεθεί Έλληνας προπονητής για την Εθνική"

Ο Αλέξης Αλέξανδρης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Fever Pitch" για την παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2016, εκφράζοντας την αποψη ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας Έλληνας τεχνικός και να τον αφήσουν να δουλέψει για 2-3 χρόνια.

Αλεξανδρής: "Πρέπει να βρεθεί Έλληνας προπονητής για την Εθνική"

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας παλαίμαχος φορ:

Για την εθνική ομάδα:« Υπάρχουν πάρα πολλοί αξιόλογοι Ελληνες προπονητές. Δεν καταλαβαίνω την τρέλα. Δύο ξένοι ήρθαν, όπως ο Ρανιέρι και ο Μαρκαριάν και απέτυχαν. Η πίεση που έχει πέσει στις πλάτες αυτών των παικτών είναι μεγάλη. Μην κάνουμε συγκρίσεις με το παρελθόν. Πρέπει να βρεθεί ένας Ελληνας και να τον αφήσουν να δουλέψει δύο-τρία χρόνια. Να μην έχουμε όμως απαιτήσεις όπως στο παρελθόν. Γενιά με γενιά έχει διαφορά. Αμα δεν αξιοποιήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, δεν γίνεται. Ποιοι θα μας σώσουν; Οι Βραζιλιάνοι ή οι Σέρβοι;. Γιατί προπονητές σαν τον Δώνη και τον Λεμονή να φεύγουν στο εξωτερικό και να μην δουλεύουν εδώ; Ο Πετράκης δεν κάνει καλή δουλειά στα Γιάννινα; Δεν μπορεί να γίνει προπονητής στην εθνική; Πρέπει να πάει 80 χρονών για να δουλέψει στην εθνική;»

Για την επιλογή του νέου προπονητή της εθνικής:« Στις εθνικές ο προπονητής πρέπει να είναι από τη χώρα του. Είναι νόμος. Θα έρθει ο ξένος και θα την αγαπήσει την εθνική ομάδα

Για την χρυσή εποχή του Ρεχάγκελ:« Η εποχή Ρεχάγκελ ήταν θέμα συγκυρίας. Πρέπει να βρεθεί ένας προπονητής να βάλει σε τάξη τα πράγματα. Εχουν κληθεί 53, 54 ποδοσφαιριστές μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν γίνεται αυτό».

Για τους παίκτες της εθνικής:« Είναι και θέμα ικανότητας. Δεν είναι μόνο θέμα θέλησης. Αυτή η ομάδα μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να σηκώσει το βάρος των προηγούμενων. Σε όλα υπάρχει διαφορά με την προηγούμενη γενιά. Ξεκινάει μια προσπάθεια μέσα στο γήπεδο και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Δεν παίξαμε καλά με κανένα αντίπαλο. Και δεν ήταν καμία ομάδα καλή από όσες αντιμετωπίσαμε. Δεν υπάρχει ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος σε αυτή την εθνική ομάδα. Πρέπει σε κάθε περίοδο να μπορεί ο προπονητής να κρίνει σε ποιους μπορεί να στηριχτεί. Επιμένω ότι πρέπει να στηριχτεί η εθνική ομάδα σε έναν Ελληνα που να δουλέψει για τα προκριματικά του Μουντιάλ».

Για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν:« Δεν κρίνω με τα πρώτα αποτελέσματα, με έναν ή δύο αγώνες, ειδικά όταν πρόκειται για τον Ολυμπιακό, όπου η πίεση είναι μεγάλη. Μετά τον Νοέμβριο θα μπορώ να κρίνω τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα και ο νέος προπονητής. Μετά από 10 παιχνίδια, όχι τώρα».

Για την παρουσία του Καμπιάσο:« Κάθε ποδοσφαιριστής που έχει δίπλα του έναν Καμπιάσο, γίνεται καλύτερος. Πολύ μεγάλη μεταγραφή. Και δεν καταλαβαίνω όσα λέγονται για την ηλικία του. Δεν έχει σημασία που είναι 35. Τα καλύτερά σου χρόνια μπορείς να τα κάνεις από τα 32 μέχρι τα 36 και τα 37. Για την ομάδα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να έχεις έναν ποδοσφαιριστή με τέτοια εμπειρία. Ακόμη και αυτοί οι ποδοσφαιριστές όμως θέλουν το χρόνο τους».

Για το γεγονός ότι υπάρχουν νέοι σε ηλικία προπονητές σε όλες τις μεγάλες ελληνικές ομάδες:« Αυτό είναι λογικό. Το 2010 με 2011, όταν ήταν να αναλάβω τον Ολυμπιακό, έλεγαν όλοι ότι είμαι πολύ νέος, χωρίς εμπειρίες. Οταν όμως έχεις παίξει σε υψηλό επίπεδο, έχεις ήδη εμπειρίες. Σαν ποδοσφαιριστής ξέρεις τι σου λείπει, έχεις δει τις δυσκολίες μέσα από το παιχνίδι. Οι νέοι είναι πιο κοντά στις ηλικίες των ποδοσφαιριστών και μπορούν να προσφέρουν περισσότερα από προπονητές μεγαλύτερους σε ηλικία».

Για τη φετινή ΑΕΚ:« Στο ίδιο μήκος κλίματος θα πρέπει να μιλήσουμε και για την ΑΕΚ, που έρχεται από τη Β” Εθνική και πρέπει να πρωταγωνιστήσει θέλει δεν θέλει. Εχουν βέβαια δίψα οι παίκτες. Χρειάζεται το χρόνο της, περισσότερο από τον Ολυμπιακό, για να βρει τα πατήματά της».

Για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου:« Το ελληνικό ποδόσφαιρο σε κοιμίζει. Δεν έχει ρυθμό. Πας να φτιάξεις καφέ, ξαναγυρίζεις, δεν έχει συμβεί τίποτα. Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν βοηθάει τον Ολυμπιακό, ο οποίος για παράδειγμα θα πάει τώρα να παίξει με μια σούπερ ομάδα όπως είναι η Μπάγερν, έχοντας δώσει δύο ματς με ομάδες σε πολύ χαμηλό επίπεδο».

Για τον ΠΑΟΚ:« Δεν νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό. Μπορεί να τερματίσει από δεύτερος μέχρι τέταρτος. Εφτιαξαν μια ομάδα για να γίνει ανταγωνιστική σε βάθος χρόνου. Και εκεί είναι ανυπόμονοι, δεν είναι ομάδα που μπορεί να περιμένει. Θα πέσει να τους φάει ο κόσμος, μόλις κάνουν ένα-δύο άσχημα αποτελέσματα».

Για τον Μπερμπάτοφ:« Δεν ξέρω κατά πόσο θα ξενερώσει ο Μπερμπάτοφ, αν οι υπόλοιποι δεν πλησιάζουν στο επίπεδο που έχει αγωνιστεί παλαιότερα. Αμα ο κόσμος περιμένει να περνάει ο ίδιος τρεις-τέσσερις παίκτες, είναι γελασμένος. Και μετά θα μιλάμε για μια αποτυχημένη μεταγραφή, τα γνωστά ελληνικά φαινόμενα».

News 24/7

24MEDIA NETWORK