Αυτός είναι ο Μιχάλης Μπακάκης (pics+vids)

Ο Μιχάλης Μπακάκης κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδος δικαιώνοντας και τους ανθρώπους της ΑΕΚ για την επιλογή τους και το Contra.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον δεξιό μπακ της "Ένωσης".

Αυτός είναι ο Μιχάλης Μπακάκης (pics+vids)
INTIME SPORTS

H AEK θα στερηθεί των υπηρεσιών των Μιχάλη Μπακάκη και Πέτρου Μάνταλου στην Πάτρα, ωστόσο η κλήση των δύο παικτών στην Εθνική από τη στιγμή που η «Ένωση» αγωνίζεται ακόμα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής δεν μπορεί να σχολιαστεί αρνητικά στις τάξεις του Συλλόγου.

Ούτως ή άλλως η εξέλιξη της κλήσης του Μπακάκη από τον Ρανιέρι ήταν κάτι που περίμεναν στην ΑΕΚ ότι κάποια στιγμή θα συμβεί. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Εθνικής Ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης είχε βρεθεί στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει αγώνες της «Ένωσης» με τον Μπακάκη να βγάζει μάτια και να κερδίζει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Αυτός είναι ο Μιχάλης Μπακάκης (pics+vids)
INTIME SPORTS

Η αγωνιστική εικόνα του Μπακάκη

Η εικόνα του Μπακάκη δείχνει ένα φουλ μπακ που ανεβοκατεβαίνει ασταμάτητα την πλευρά και έχει κερδίσει τους πάντες στην ΑΕΚ από την πρώτη, κιόλας, μέρα της προετοιμασίας. Ο δεξιός οπισθοφύλακας της «Ένωσης» συμμετέχει σε τεράστιο βαθμό στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, έχοντας τα πνευμόνια και τις αντοχές να προλαβαίνει να επιστρέψει πίσω και να είναι συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα.

Την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της ΑΕΚ την έκανε στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ηρακλή Ψαχνών την 28η Οκτωβρίου, όταν κατάφερε να χριστεί -μεταξύ άλλων- και σκόρερ, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τα «κιτρινόμαυρα» και το τρίτο συνολικά της καριέρας του.

Πάντως στην ΑΕΚ ήταν βέβαιοι ότι η προσθήκη του Μπακάκη με τη μεταγραφή που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Πάσχα είναι από τις πιο ποιοτικές που έχουν πραγματοποιηθεί, βάζοντας το όνομα του δεξιού μπακ δίπλα σε αυτό του Μάνταλου σε ότι έχει να κάνει με τις ελπίδες για τον «κιτρινόμαυρο» ελληνικό κορμό της επόμενης μέρας. Δικαιολογημένα, αν ρίξει κανείς μία ματιά στο βίντεο με τα ποδοσφαιρικά κατορθώματα του Μπακάκη με τη φανέλα του Παναιτωλικού…

Το ποδοσφαιρικό… who is who του Μπακάκη

Αυτός είναι ο Μιχάλης Μπακάκης (pics+vids)
INTIME SPORTS

Ο Μιχάλης Μπακάκης γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου του 1991 και ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο το 2008. Ως Αγρινιώτης ξεκίνησε την καριέρα του στον Παναιτωλικό, όταν η ομάδα της πόλης του βρισκόταν στη Γ’ Εθνική. Πρώτη συμμετοχή έκανε σε έναν αγώνα με τον Φωκικό στις 21 Γενάρη 2009. Ο Παναιτωλικός νίκησε με 3-0 και τον ίδιο να περνάει ως αλλαγή και να παίζει τα πρώτα 11 λεπτά της καριέρας του.

Αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με τον Παναιτωλικό την περίοδο 2009-10 και τη σεζόν 2010-11. Η συνέχεια τον βρήκε στον Α.Ο. Χανίων και στη Γ’ Εθνική τη σεζόν 2011-12. Την αμέσως επόμενη χρονιά επέστρεψε στο Αγρίνιο, ώριμος ποδοσφαιρικά, κάνοντας δύο γεμάτες σεζόν με 66 συμμετοχές.

Κάπου εκεί μπήκε στη ζωή του η ΑΕΚ. Το Πάσχα η «Ένωση» έκανε κίνηση για την απόκτησή του. Ο ίδιος το πήρε αρκετά ζεστά κάνοντας δειλά-δειλά λόγο για πρώτη φορά σχετικά με το όνειρο κλήσεις του στην Εθνική. Σήμερα κατάφερε να το πραγματοποιήσει την ώρα που προπονούνταν στα Σπάτα μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του…

Διαβάστε ακόμη:

Έξω ο Σαμαράς-Mήτρογλου, μέσα Γκέκας και... Μπακάκης

News 24/7

24MEDIA NETWORK