Το δώρο του Βελγίου έφτασε μέσω Κύπρου στην Ελλάδα!

Η Εθνική ομάδα κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο ματς του "ΓΣΠ" και χάρη στο 2-1 επί της Κύπρου προσπέρασε τη Βοσνία στη μάχη της δεύτερης θέσης του 8ου ομίλου. Μήτρογλου και Τζιόλης τα γκολ της "γαλανόλευκης", η οποία την Τρίτη παίζει με το Γιβραλτάρ με στόχο να εξασφαλίσει τα μπαράζ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CYPRUS - GREECE / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CYPRUS - GREECE / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στη σημερινή εποχή (της οικονομικής κρίσης) τα μεγάλα δώρα σπανίζουν και όταν γίνονται, οφείλεις να λες ένα μεγάλο ευχαριστώ και να ανοίγεις μία τεράστια αγκαλιά για να τα πάρεις. Αυτό ακριβώς έκανε και η Εθνική Ελλάδας στο ποδόσφαιρο το Σάββατο (7/10) στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ.

Το Βέλγιο, αν και βαθμολογικά αδιάφορο, μόνο αδιάφορο δεν εμφανίστηκε στο Σαράγεβο και με το εντυπωσιακό 4-3 επί της Βοσνίας όχι μόνο την πέταξε αυτόματα εκτός διεκδίκησης εισιτηρίου για τα γήπεδα της Ρωσίας αλλά έκανε ένα απίστευτο δώρο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που λίγη ώρα αργότερα το αξιοποίησε στο 100%.

Σε ένα must-to-win παιχνίδι σε ένα φιλόξενο γήπεδο (ΓΣΠ) και μπροστά σε ένα θερμό κοινό και για τις δύο ομάδες, άντλησε δύναμη από το τεράστιο βαθμολογικό της κίνητρο και επικράτησε 2-1 της Κύπρου, με τη νίκη της μάλιστα να είναι πιο εύκολη σε σχέση με αυτό που δείχνει το τελικό σκορ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CYPRUS - GREECE / ΓΚΟΛ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CYPRUS - GREECE / ΓΚΟΛ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν στο 18' με τον Σωτηρίου πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα της ομάδας του Μίχαελ Σκίμπε (νικήθηκε στο πρώτο πλασέ του από τον Καρνέζη αλλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο δεύτερο, σε φάση που όλη η οπισθοφυλακή "κόλλησε"), όμως η ανησυχία που διαπέρασε άπαντες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφυγε πριν πει κάποιος "αντίο στα μπαράζ".

Μία λάθος πάσα του Λαΐφη έδωσε την ευκαιρία στον Μάνταλο να βγάλει τον Μήτρογλου σε θέση βολής και έτσι να γίνει το 1-1 (υπέροχο πλασέ από τον φορ της Μαρσέιγ) στο 24' ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τζιόλης πήρε κεφαλιά στη μικρή περιοχή μετά το κόρνερ του Φορτούνη και γύρισε τούμπα το ματς. Κάπου εκεί μπήκαν και τα θεμέλια της νίκης, με την Κύπρο να φαίνεται ανήμπορη να αντιδράσει οργανωμένα και την Ελλάδα να δείχνει σίγουρη και με αυτοπεποίθηση στη θέση του οδηγού, χωρίς μάλιστα να κάνει κάτι το τρομερό στο χορτάρι.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CYPRUS - GREECE / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CYPRUS - GREECE / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο δεύτερο μέρος "όλα τα λεφτά" ήταν το πρώτο τέταρτο, εκεί που η Κύπρος παρουσιάστηκε αποδιοργανωμένη (σαν σταματημένους περνούσαν τους παίκτες της οι Μήτρογλου, Μάνταλος και Φορτούνης) και η Ελλάδα έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη (κορυφαία το σουτ στο δοκάρι του Μάνταλου στο 57'), όμως καμία από τις πέντε δεν μετουσιώθηκε σε γκολ και έτσι στο τελευταίο ημίωρο υπήρχε η αγωνία λόγω του εύθραστου σκορ.

Τίποτα περισσοτερο όμως, με τους γηπεδούχους να έχουν τη μπάλα στα πόδια περισσότερη ώρα αλλά να αδυνατούν να απειλήσουν και τους παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε να προστατεύουν με σχετική άνεση την εστία του Καρνέζη, για να έρθει το πολύτιμο τρίποντο που τους επιτρέπει να ελπίζουν βάσιμα σε συμμετοχη στα μπαράζ για την είσοδο στο Μουντιάλ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΚΥΠΡΟΣ: Παναγή, Δημητρίου, Κατελάρης, Αντωνιάδης (60' Αλεξάνδρου), Λαϊφης, Μαργκάσα (85' Μυτίδης), Λαμπάν, Αρτυματάς, Κάστανος (79' Οικονομίδης), Κυριάκου, Σωτηρίου

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (69' Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Ζέκα, Τζιόλης, Μάνταλος, Σταφυλίδης, Φορτούνης (76' Δώνης), Μήτρογλου (89' Σάμαρης)

TO LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK