Εστερχάζι: "Το πλεονέκτημα αυτός που θα σκοράρει πρώτος"

Ο Παλαίμαχος Ούγγρος ποδοσφαιριστής, Μάρτιν Εστερχάζι, που έχει αγωνιστεί και με την φανέλα της ΑΕΚ, μίλησε στον Sport 24 Radio και στον Δημήτρη Σαμόλη για την αναμέτρηση της Ουγγαρίας με την Ελλάδα.

Εστερχάζι: "Το πλεονέκτημα αυτός που θα σκοράρει πρώτος"

Για το τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για τις δύο ομάδες, στην μάχη τους για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2016: «Η Ουγγαρία θέλει πραγματικά τη νίκη και μπορεί να καταλάβει τη 2η ή 3η θέση του ομίλου και να περάσει στα τελικά του Euro 2016. Αν χάσει αύριο η Ουγγαρία, τα δεδομένα στον όμιλο θα διαφοροποιηθούν, ενώ αν χάσει η Ελλάδα θα τεθεί εκτός της μάχης για την κατάληψη της θέσης που οδηγεί στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική ομάδα: «Η κατάσταση είναι λίγο περίπλοκη για την Ελλάδα. Έχει νέο προπονητή, τον κύριο Μαρκαριάν και η ομάδα δεν έχει προλάβει να δώσει κάποιο φιλικό υπό την καθοδήγησή του. Έχει πραγματοποιήσει μόνο προπονήσεις στην Αυστρία. Ο κύριος Μαρκαριάν γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ελληνική ομάδα παίζει πολύ καλή άμυνα, αλλά η Ουγγαρία έχει την ποιότητα και μπορεί να κερδίσει την Ελλάδα. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα έχει μια πολύ καλή ομάδα, που έχει περάσει στα τελικά πολύ σημαντικών διοργανώσεων. Απλά έχει πραγματοποιήσει πολύ άσχημες εμφανίσεις στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ίσως ήταν λάθος η απόφαση της ομοσπονδίας να προσληφθεί ο κύριος Ρανιέρι. Παρόλ΄αυτά η Ελλάδα έχει πολύ καλούς παίκτες και παραμένει μια υπολογίσιμη ομάδα. Έχει ακόμη πιθανότητες να καταλάβει την τρίτη θέση και μπορεί να τα καταφέρει αν κερδίσει μερικά εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι σαν όνειρο η κατάληψη της δεύτερης θέσης. Αν όμως ηττηθεί αύριο δεν θα έχει καμία απολύτως ελπίδα. Δεν περίμενα η ελληνική ομάδα να ηττηθεί από ομάδες όπως τα Νησιά Φερόε και η Βόρειος Ιρλανδία. Είναι καταστροφή και δεν υπάρχει δικαιολογία. Γι΄ αυτό και η ομάδα βρίσκεται τώρα σε αυτό το σημείο».

Για το που θα κριθεί το αυριανό παιχνίδι: «Το παν στο αυριανό παιχνίδι θα είναι η συγκέντρωση. Αυτός που θα σκοράρει πρώτος ενδεχομένως να έχει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Το πιο σημαντικό θα είναι ποιος θα παίξει πιο μυαλωμένα για την κατάκτηση της νίκης».

Για το πέρασμα του από την Ελλάδα και την ΑΕΚ: «Πέρασα τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου στα ελληνικά γήπεδα. Θυμάμαι ακόμη τη νίκη επί της Ρεάλ. Τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή. Έχω ακόμη και σήμερα φίλους στην Ελλάδα. Με θυμούνται όλοι και είμαι περήφανος γι΄ αυτό».

News 24/7

24MEDIA NETWORK