Γκιρτζίκης: "Ιερό πράγμα η Εθνική, προέχει η συνοχή της"

Η συνοχή της ομάδας είναι αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει την κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Γκιρτζίκης: "Ιερό πράγμα η Εθνική, προέχει η συνοχή της"
INTIME SPORTS

"Δε θα ήθελα να αναφερθώ στην κλήρωση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, όπως η συνοχή της Εθνικής ομάδας. Άλλωστε, είναι σε εξέλιξη οι υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Euro" ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ μιλώντας στην "ΕΡΑ Σπορ" και συνέχισε:

"Η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ανεξαρτήτως από την κλήρωση, στόχος μας είναι να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Στόχος μας πρέπει να είναι η βαθμιαία επιστροφή στις προνομιακές θέσεις στην κατάταξη της FIFA. Αυτή τη στιγμή πρωτεύει η αυστηρή πειθαρχία, ο αλληλοσεβασμός. Δεν είμαι διατεθειμένος να υποκύψω σε οποιεσδήποτε πιέσεις. Πρέπει όλοι μας να σκύψουμε το κεφάλι και να φέρουμε ξανά την Εθνική εκεί που πρέπει. Νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές μας, μικροί και μεγάλοι, τιμούν τη σημαία και τη φανέλα και με το παραπάνω. Έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε. Εξελέγην πρόεδρος σε μία δύσκολη συγκυρία.

Υπάρχουν διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο και θα ήθελα να ζητήσω από όλους να βοηθήσουν στη σωστή κατεύθυνση. Να μην προσπαθούν να αλλάξουν τα πράγματα και να δημιουργήσουν καταστάσεις, βασιζόμενοι σε οπαδικές πεποιθήσεις. Τους παρακαλώ να αλλάξουν τώρα στάση. Να μην παίζουμε παιχνίδια με την Εθνική ομάδα. Είχα την ευκαιρία να βρεθώ και με τον Φερνάντο Σάντος. Από τη συζήτησή μας με βοήθησε να καταλάβω κάποια πράγματα. Όλες αυτές οι συζητήσεις, που κάνω, θα με βοηθήσουν να πάρω τις τελικές αποφάσεις. Θα πρέπει να απασχολεί να κάνω αυτό που είναι το καλύτερο και όχι αν θα το κάνω αύριο ή μεθαύριο".

Τέλος είπε: "Πάνω απ' όλα οι ποδοσφαιριστές μας. Η Εθνική ομάδα είναι ιερό πράγμα. Να μην μπλέκουν την ΕΘνική με δικά τους παιχνίδια. Ξέρουμε τα λάθη μας και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε καθημερινά".

Διαβάστε ακόμη:

Το πρόγραμμα της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018

News 24/7

24MEDIA NETWORK