Μουντιάλ από την... τηλεόραση! Πώς να φτάσει το 0-0;

Όχι ανατροπή, ούτε νίκη! Η Εθνική πάλεψε κατά διαστήματα για το αδύνατο, αλλά η άνετη Κροατία ήλεγξε απόλυτα την κατάσταση και πήρε το 0-0 επί ελληνικού εδάφους, αποτέλεσμα που -σε συνδυασμό με το 4-1 του ματς στο Ζάγκρεμπ- την έστειλε δίκαια στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - CROATIA  / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Ελλάδα Κροατία EUROKINISSI

Τι χρειαζόταν για ν' ανατραπεί το 4-1 του Ζάγκρεμπ; Πολλά και συνδυαστικά. Κυρίως ποιότητα, σχέδιο και τύχη. Τι είχε μόνο η Εθνική στο 90λεπτο; Διάθεση, πάθος και μαχητικότητα. Δύο τεράστιας κλάσης στόπερ (Παπασταθόπουλος, Μανωλάς) κι έναν χαφ που έτρεχε μέχρι να του βγει η γλώσσα (Ζέκα).

Φυσικά και δεν έφταναν ούτε για ένα γκολ ή μια νίκη που θ' άφηνε μια "γλυκιά" γεύση στο φινάλε αυτής της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τουλάχιστον έμεινε το χειροκρότημα του κόσμου που αναγνώρισε ότι η Εθνική μπήκε ξανά σε ρότα μεγάλων διοργανώσεων. Κι ας αποκλείστηκε.

Οι Κροάτες είχαν αυτό που ήθελαν από το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ πριν από τρεις ημέρες και δεν διακινδύνευσαν οτιδήποτε. Δεν ήθελαν να μπλέξουν, δεν έμπλεξαν. Σοβαροί, μετρημένοι, ουσιαστικοί, χωρίς φανφάρες. Δίπλα σε Ράκιτιτς - Μόντριτς μπήκε ο Μπρόζοβιτς και ενισχύθηκε η αμυντική λειτουργία, με αποτέλεσμα κάθε (σπάνια) επιθετική προσπάθεια από τον άξονα, να σταματάει νωρίς.

Ό,τι συνέβη ήταν από δεξιά, με Τοροσίδη (που είχε κακές σέντρες) και Χριστοδουλόπουλο (που βγήκε νωρίς). Το ότι το σουτ-δυναμίτης του Πέρισιτς βρήκε στο δοκάρι στο 43' επέτρεψε στην Εθνική να διατηρηθεί στο "παιχνίδι", αφού είχε ακόμη 45 λεπτά να κυνηγήσει όσα της αναλογούσαν.

Τίποτα επί της ουσίας όμως. Γιατί ούτε το σχήμα με Φορτούνη-Γιαννιώτα στο χορτάρι έφερε κάτι παραπάνω ούτε ο Μήτρογλου τροφοδοτήθηκε ποτέ. Μια-δυο "μπούκες" από δεξιά, ένα γκολ που σωστά δεν μέτρησε και η (καλύτερη) ευκαιρία του Ταχτσίδη στο 87' που έβγαλε με διπλή προσπάθεια ο Σούμπασιτς. Αυτά!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος, Τζιόλης, Ζέκα, Ταχτσίδης, Μπακασέτας (59' Φορτούνης), Χριστοδουλόπουλος (59' Γιαννιώτας), Μήτρογλου (78' Πέλκας)

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς (91' Μίτροβιτς), Πέρισιτς (86' Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς, Κάλινιτς (78' Κράμαριτς)

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK