Πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια εκτός TOP-20 η Ελλάδα

Μετά τα συνεχή αποτυχημένα αποτελέσματα η Εθνική Ελλάδος θα βρεθεί εκτός του TOP-20 στο FIFA Ranking της χρονιάς, για πρώτη φορά μετά από το 2003. Διαβάστε ποιες χώρες μας προσπερνούν.

Πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια εκτός TOP-20 η Ελλάδα
INTIME SPORTS

Ούτε στο φιλικό με τη Σερβία σήκωσε κεφάλι η Εθνική, η οποία ηττήθηκεαυτή τη φορά από τη Σερβία (2-0). Τα συνεχή αποτυχημένα αποτελέσματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος βέβαια, θα έχουν και αντίκτυπο στην παγκόσμια κατάταξη της χώρας.

Με τις 5 ήττες σε έξι αγώνες που συμπλήρωσε η "γαλανόλευκη", θα μείνει εκτός TOP-20 στο FIFA Ranking της χρονιάς για πρώτη φορά μετά από το 2003, πριν δηλαδή από την κατάκτηση του Euro.

Πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια εκτός TOP-20 η Ελλάδα

Όλα όσα είχε χτίσει η Εθνική σε αυτά τα χρόνια, καταστρέφονται μέσα σε λίγους μήνες. Η Ελλάδα είχε φτάσει μέχρι και την 10η θέση (Απρίλιο-Μάιο 2014), ενώ μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας βρισκόταν στην 13η θέση. Οι ήττες από Νησιά Φερόε και Σερβία όμως αναμένεται να την ρίξουν ανάμεσα στην 22η και 24η θέση, κλείνοντας με το χειρότερο τρόπο τη φετινή χρονιά στη βαθμολογία.

Η Εθνική "χάνει" και τον περσινό Νοέμβριο (μπαράζ με Ρουμανία) από τη νέα βαθμολογία, μιας και προσμετρούνται οι τελευταίοι 12 μήνες. Από πάνω της αναμένεται να βρεθούν η Αγγλία, η Ρουμανία, η Τσεχία και η Σλοβακία που νίκησαν στα ματς των προκριματικών τους, αλλά και στα φιλικό που έδωσαν μέσα στο Νοέμβριο, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να μας περάσει η Ουκρανία ή η Ακτή Ελεφαντοστού (παίζει σήμερα 19/11 με το Καμερούν).

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή κατάταξη, η χώρα μας θα βρίσκεται ή στην 14η ή στην 15η θέση, τρεις θέσεις πάνω από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Διαβάστε ακόμη:

Ελλάδα - Σερβία 0-2 (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK