Κλείνει Μάγκατ η ΕΠΟ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr, η ΕΠΟ είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Φέλιξ Μάγκατ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ανδρών.

Κλείνει Μάγκατ η ΕΠΟ!

Όπως όλα δείχνουν, η ΕΠΟ βρήκε τον επόμενο προπονητή της Εθνικής ομάδας και αυτός θα είναι -εκτός απροόπτου- ο Φέλιξ Μάγκατ. Ο 62χρονος τεχνικός, ο οποίος έχει μείνει χωρίς ομάδα από το 2014 (όταν έφυγε από τη Φούλαμ) είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ομοσπονδία για να αντικαταστήσει τον Κώστα Τσάνα στον πάγκο των Ανδρών.

Το όνομα του Γερμανού προπονητή ακούστηκε την Τρίτη όταν έγινε γνωστό πως προτάθηκε στην ΕΠΟ μαζί με πολλούς άλλους ξένους τεχνικούς. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης από την πρώτη στιγμή έριξε όλο το βάρος στον Μάγκατ, αφού θεωρεί ότι είναι ο κατάλληλος τούτη τη στιγμή για να αναλάβει τον πάγκο της προβληματικής και απογοητευμένης Εθνικής ομάδας και να την επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών.

Η συνταγή Ρεχάγκελ

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θεωρεί ότι ο Μάγκατ μπορεί να επιτύχει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και μπορεί να επαναληφθεί η... συνταγή Ρεχάγκελ. Τότε που η Εθνική ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και ήρθε ο Γερμανός προπονητής, ακολούθησε το δικό του πλάνο και είχαμε τα γνωστά αποτελέσματα. Το σίγουρο είναι πρόκειται για έναν ιδιόρρυθμο τεχνικό, ο οποίος έχει γίνει γνωστός όχι μόνο για τα προσόντα του, αλλά και για τις κόντρες του με ποδοσφαιριστές, αλλά και τα διάφορα "καψόνια" στις ομάδες που δούλεψε. Επίσης σίγουρο είναι ότι πρόκειται για άνθρωπο της πειθαρχίας, κάτι που η ΕΠΟ θεωρεί ότι λείπει από την ελληνική ομάδα.

Μέχρι πρότινος η Ομοσπονδία δεν είχε προσεγγίσει τον 62χρονο προπονητή, αλλά από την Τετάρτη οι εξελίξεις τρέχουν, αφού επιθυμία του Γκιρτζίκη είναι ο επόμενος προπονητής να αναλάβει άμεσα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αν δεν υπάρξουν προβλήματα στις τελικές διαπραγματεύσεις, τότε σύντομα αναμένονται οι υπογραφές και οι σχετικές ανακοινώσεις. Σε περίπτωση "ναυαγιου", τότε οι άνθρωποι της ΕΠΟ θα στραφούν στις άλλες λύσεις.

Το βιογραφικό

O Φέλιξ Μάγκατ γεννήθηκε στην πόλη Ασάφενμπουργκ της Βαυαρίας στις 26 Ιουλίου 1953 και ως ποδοσφαιριστής ξεχώρισε για τη δεκαετή παρουσία του στο Αμβούργο (1976-1986), με τη φανέλα του οποίου κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1983 (σ.σ. σκόραρε το νικητήριο γκολ του τελικού κόντρα στην Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ), το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1977 και τρία πρωταθλήματα Γερμανίας.

Ο Γερμανός άρχισε την προπονητική του καριέρα το 1995 από το Αμβούργο και έκτοτε εργάστηκε σε Νυρεμβέργη (1997-98), Βέρντερ Βρέμης (1998-99), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (1999-01), Στουτγκάρδη (2001-04), Μπάγερν (2004-07), Βόλφσμπουργκ (2007-09), Σάλκε (2009-11), ξανά Βόλφσμπουργκ (2011-12) και Φούλαμ (2014).

Ως τεχνικός, ο Μάγκατ έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα (2005, 2006), δύο κύπελλα (2005, 2006) και ένα λιγκ καπ (2004) με την Μπάγερν και ένα πρωτάθλημα (2009) με την Βόλφσμπουργκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK