Κονέ: "Παίζαμε με ψηλά τη μύτη"

Ο Παναγιώτης Κονέ μίλησε για τις αιτίες που οδήγησαν την Εθνική Ελλάδας στην ταπεινωτική πορεία των προκριματικών του Euro 2016.

Κονέ: "Παίζαμε με ψηλά τη μύτη"

Ο Παναγιώτης Κονέ παραδέχθηκε τις ευθύνες των παικτών της Εθνικής Ελλάδας για τον αποκλεισμό στο Euro 2016, τονίζοντας ότι έλειπε η ταπεινότητα, ενώ έδωσε υπόσχεση για ανάκαμψη στο άμεσο μέλλον.

Οι δηλώσεις Κονέ στη "Nova"

Για το πώς η Ελλάδα του 2004 έφτασε σε αυτό το σημείο

"Είναι πολύ δύσκολο, σίγουρα τα παιδιά του ’04 αφήσανε μια μεγάλη ιστορία πίσω τους. Το βάρος πέφτει σε εμάς. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κατορθώσει να φέρουμε τα αποτελέσματα που έφεραν τα παιδιά του ’04 αλλά σιγά σιγά ενωμένοι και με ξεκίνημα τα παιχνίδια που απομένουν για το Euro και κάποια φιλικά πριν το Μουντιάλ, να αρχίσουμε να παίρνουμε τα πάνω μας, να δίνουμε κάτι παραπάνω για το εθνόσημο, να δημιουργήσουμε μια ομάδα ενωμένη και πιστεύω πως με συγκέντρωση, ταπεινότητα θάρρος και θράσος θα πάμε καλύτερα από ό,τι πήγαμε στα προκριματικά".

Για το αν ο χρόνος είναι σύμμαχος

"Χρόνος υπάρχει αλλά αν δεν μπουν οι βάσεις από τώρα ούτως ώστε να εμφανιστούμε στα προκριματικά του Μουντιάλ έτοιμοι και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις, δεν θα γίνει κάτι σωστό. Πρέπει να μπουν οι βάσεις -πέρα από το γεγονός πως έχουμε πολύ χρόνο- με ταπεινότητα, ο καθένας μας να δώσει κάτι παραπάνω και ενωμένοι όπως τα παιδιά του ’04 θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση".

Για το αν αποτελεί μια κακή παρένθεση η παρουσία στα προκριματικά του Euro

"Δεν είναι το τέλος του κόσμου, έχουμε παίκτες με πολύ ταλέντο, οι περισσότεροι από εμάς παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Παιδιά από την Ελλάδα παίζουν σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πολλοί από εμάς αγωνιζόμαστε στο εξωτερικό άρα η ποιότητα και το ταλέντο υπάρχει, πρέπει να το βάλουμε όμως στην ομάδα. Λείπει λίγο η ταπεινότητα σε αυτή την ομάδα και σε εμάς τους ποδοσφαιριστές γιατί αντιμετωπίσαμε τα προκριματικά με πολύ ψηλά τη μύτη. Μας φαινόταν πολύ εύκολο, ενώ δεν ήταν. Η ώρα μας θα έρθει αλλά με ταπεινότητα και με προσπάθεια. Να βάζουμε το εθνόσημο πάνω από τον εαυτό μας".

Για το αν έχουν πάρει το μάθημά τους

"Αυτό θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε χάσει δύο φορές από ομάδες που είναι υποδεέστερες από εμάς αλλά έδειξαν μεγαλύτερο θάρρος, καλύτερη οργάνωση από εμάς. Και έτσι όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο την πληρώνεις μία, δύο τρεις... Εντάξει να μη λέμε τα ίδια, μένουν πέντε παιχνίδια, να προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο, τα λόγια είναι περιττά".

"Πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα για να φύγει το μικρόβιο της ήττας από πάνω μας γιατί υπάρχει και αυτό. Δεν έχω μιλήσει μέχρι τώρα για την ατυχία γιατί σίγουρα υπάρχει όσο και αν δεν το παραδέχονται κάποιοι, έχει παίξει μεγάλο ρόλο στα προκριματικά".

Διαβάστε ακόμη

Νίκος Γιαννόπουλος: Να ναυπηγήσουν τη φρεγάτα που θα τους στείλει στη Ρωσία

Σάαφ στο προσκήνιο για Ελλάδα

Οι Times ξύνουν την πληγή μας

News 24/7

24MEDIA NETWORK