Λαμουσί: "Εγώ δεν καπνίζω, αλλά θέλω να συγχαρώ τον Σάντος..."

Ο Σαμπρί Λαμουσί δεν έχει τις -βλαβερές- συνήθειες του Φερνάντο Σάντος, ωστόσο δεν παρέλειψε να τον συγχαρεί για τη δουλειά του. Διαβάστε τη συνέντευξη Τύπου του τεχνικού της Ακτής Ελεφαντοστού, καθώς και τις δηλώσεις του Μαξ Γκραντέλ, λίγες ώρες πριν από τον "τελικό" με την Εθνική.

Λαμουσί: "Εγώ δεν καπνίζω, αλλά θέλω να συγχαρώ τον Σάντος..."

Αποστολή Βραζιλία: Γιάννης Ντάλλας

Αρχικά ο Σαμπρί Λαμουσί αναφέρθηκε στο δράμα της οικογένειας Τουρέ: "Αυτό το οποίο συνέβη είναι τραγωδία. Παίρνω την ευκαιρία και εκ μέρους όλης της ομάδας εκφράζω τα συλλυπητήρια στην οικογένεια Τουρέ. Σήμερα πολλοί άνθρωποι στην Ακτή έχασαν τα πάντα λόγω πλημμυρών. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να προετοιμαστείς. Με το αυριανό ματς έχουν την ευκαιρία για λίγο να ξεχάσουμε λίγο αυτά τα προβλήματά μας".

Αναφερόμενος στο ματς, ο τεχνικός της Ακτής είπε: "Ξέρω τι θα κάνω αύριο. Υπολογίζω σε 23 παίκτες. όλοι θα περάσουν στην ιστορία. Δουλεύουμε μαζί 40 μέρες και πρώτη φορά τους βλέπω να δουλεύουν με τόση αυτοθυσία και κέφι. Είναι μεγάλοι παίκτες, σπουδαίοι και ξέρουν ότι η διοργάνωση είναι κάτι μεγάλο για τη χώρα μας. Ήρθαμε στο Μουντιάλ όχι ικανοποιημένοι, αλλά με όρεξη για να αντιμετωπίσουμε κάτι δύσκολο.

Το αυριανό ματς είναι δύσκολο κόντρα σε μια ομάδα που σπάνια χάνει δύο ματς. Να δείξουμε υπομονή, να μην κάνουμε λάθη. Λένε ότι είμαστε επιθετική ομάδα. Οι προσπάθειές μας δεν φτάνουν πάντοτε στο στόχο. Χρειάζεται μια ισορροπία. Οι Έλληνες είναι πολύ καλοί παίκτες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, αλλά να προσέχουμε και τα νώτα μας.

Οι αφρικανικές είναι ομάδες ποιότητας. Εγώ θέλω να αξιοποιήσω τους παίκτες μας, το ταλέντο μας. Έχουμε γνωστούς επιθετικούς. Αλλά τρώμε εύκολα γκολ και θέλουμε ισορροπία. Αυτός είναι ο στόχος μας. Μετά από δύο χρόνια μπορώ να πω ότι τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. όμως είμαι περήφανος που είμαι προπονητής των "ελεφάντων". Έχω καλή επικοινωνία με τους παίκτες. Έχουμε πλήρη συνείδηση της δουλειά και ελπίζω αύριο να θερίσουμε τους καρπούς.

Θα δω και τον άλλο αγώνα, είναι μια ώρα πίσω από εμάς. Α όχι, Συγγνώμη νόμιζα παίζουν πριν από εμάς. Ο καλύτερος προγραμματισμός είναι να μην κάνεις υπολογισμούς. Αν κερδίσουμε είμαστε στους "16".

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στις δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος. O Λαμουσί απάντησε: "Εγώ δεν καπνίζω, σίγουρα δεν θα κάνω τσιγάρο. Θέλω να συγχαρώ τον Σάντος για τη δουλειά του. Έχει χάσει ελάχιστους αγώνες. Έχω παίξει ως αντίπαλος με πολλούς Έλληνες παίκτες και με έναν από τους 23. Τους γνωρίζω καλά. Η ευθύνη μου είναι διαφορετική. Τα πράγματα αύριο θα είναι πολύ δύσκολα".

Σχετικά με το ρόλο του Ζερβίνιο επεσήμανε: "Ο Ζερβίνιο έπαιξε πολύ ωραία στα δύο ματς. Μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν μου επετρέπεται να αναφερθώ σε έναν μόνο παίκτη, αλλά σε όλους. Είχα την εντύπωση ότι ο Ζερβίνιο πέρναγε απαρατήρητος. Έπαιξε πολύ καλά κόντρα στην Κολομβία. Ξέρουμε γιατί χάσαμε από την Κολομβία".

Ο Μαξ Γκραντέλ, από την πλευρά του, δήλωσε: "Εμείς θα μπούμε όσο πιο επιθετικά μπορούμε. Ξέρουμε πως πρέπει να προσεγγίσουμε τον αγώνα. Είναι απλό. Ο Ντρογκμπά ξέρετε τι σημαίνει. Είναι ο αρχηγός μας. Ακόμη και όταν δεν παίζει είναι πολύ σημαντικός. Ακόμη και ως αλλαγή είναι υποδειγματικός αρχηγός της ομάδας και μας δίνει το παράδειγμα να παίζουμε κι εμείς όπως αυτό. Δόξα τω Θεώ βρίσκομαι εδώ. Υπάρχουν δύσκολες στιγμές σε μια καριέρα. Πρέπει να πέφτεις και να ξανασηκώνεσαι. Είμαι περήφανος και χαρούμενος και έτοιμος να δώσω το 100% για το έθνος. Το ότι είμαστε εδώ είναι αποτέλεσμα θυσιών τα τελευταία 2 χρόνια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θέλουμε αν φύγουμε από εδώ να ξέρουμε ότι δώσαμε τα πάντα".

Αναφερόμενος στο μπόνους που διπλασιάστηκε, ο 26χρονος άσος δήλωσε: "Για το πριμ εμείς δεν μιλήσαμε. Έχουμε ένα στόχο που προετοιμαστήκαμε γι' αυτόν. Πηγαίνουμε συγκεντρωμένοι σε κάθε αγώνα. Μας ευχαρίστησε το ότι διπλασιάστηκε το πριμ, είναι ένα έξτρα κίνητρο, ανεξάρτητα αν μας άρεσε εμάς".

Διαβάστε ακόμη:

Σάντος: "Ένα τσιγαράκι και μετά ύπνο..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK