Σάντος: "Πρέπει πρώτα να πληρώσεις τα λάθη σου για να μην τα ξανακάνεις"

Μία ημέρα μετά το ματς με την Ιαπωνία και τέσσερις πριν από τον "τελικό" με την Ακτή Ελεφαντοστού, ο Φερνάντο Σάντος αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα της Εθνικής ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να τα βάλει και με τη διαιτησία.

Σάντος: "Πρέπει πρώτα να πληρώσεις τα λάθη σου για να μην τα ξανακάνεις"

Διαβάστε τι δήλωσε ο Σάντος και οι διεθνείς

17:58
Καλησπέρα. Σε λίγα λεπτά αρχίζει η συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος.
18:01
Η συνέντευξη Τύπου άρχισε.
18:02
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε αρχικά: "Οι διαφορές των δύο αγώνων είχαν να κάνουν με τις συνθήκες μετά την αποβολή του Κατσουράνη. Θέλαμε να κερδίσουμε και στα δύο ματς. Αυτό θα γινόταν με κράτημα μπάλας και επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Το πετύχαμε νομίζω αυτό. Μετά την αποβολή δώσαμε χώρο, κλείσαμε χώρο και είχαμε ως μέλημα να βγάλουμε επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν πολύ καλά μετά την κόκκινη. Έγινε εξαιρετική δουλειά. Μας έλειψε το κράτημα μπάλας και οι καλές ενέργειες στην επίθεση. Η αντίπαλη ομάδα άφηνε χώρους όσο κυλούσε η ώρα. Δεν παραγνωρίζω ότι οι παίκτες έκαναν υπεράνθρωπη προσπάθεια".
18:05
"Είναι πολύ θετικό στοιχείο το ότι τρέξαμε πολύ και καλύψαμε χώρους. Το σημαντικότερο στοιχείο χθες ήταν η συγκέντρωση. Δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να μας αιφνιδιάσει. Είχαμε ευκαιρίες όταν παίζαμε και 11 με 11. Στη συνέχεια ο αντίπαλος είχε την κατοχή, αλλά εμείς κάναμε ευκαιρίες. Οι παίκτες έδειξαν πάθος και θέληση για να μην παρατήσουν το παιχνίδι".
18:07
"Να έχουμε επιτυχία, να κάνουμε επιτυχία. Πρέπει να κερδίσουμε για να γράψουμε ιστορία. Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε πίστη στις δυνατότητες μας. Πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν μας λείπει το πάθος και η αποφασιστικότητα. Η Ακτή έχει βαθμολογικό προβάδισμα, αλλά η Ελλάδα στο "do or die" ανταποκρίνεται καλά, όπως με τη Ρωσία το 2012. Πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε".
18:10
"Η κούραση μας απασχολεί από χθες. Θα πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ξεκουραστούμε. Σήμερα δεν υπάρχει προπόνηση. Μετά από 72 ώρες οι παίκτες είναι ικανοί να κάνουν προπόνηση σε ψηλούς ρυθμούς. Έχουμε πέντε ημέρες. Θα δουλέψουμε πολύ στο κομμάτι αυτό και την ανάλυση του αντιπάλου".
18:11
"Η αποστολή έχει 23 παίκτες. Αν δούμε ότι κάποιοι δυσκολεύονται υπάρχουν συμπαίκτες έτοιμοι με θέληση να βοηθήσουν. Δεν χρειάζονται δικαιολογίες. Δεν πιστεύω ότι δεν θα πάνε καλά τα πράγματα".
18:15
"Όλη η δουλειά έγινε εδώ και όχι στα αποδυτήρια. Στο ξενοδοχείο. Το σημαντικό ήταν η ομιλία δύο μέρες πριν από τον αγώνα. Εγώ τους έκανα μια ρεαλιστική προσέγγιση του αγώνα της Κολομβίας Τους είπα ότι μας έλειψε η έλλειψη συγκέντρωσης που επέτρεψαν στην Κολομβία να μας βάλει τρία γκολ. Τους είπα ότι αν καταλάβουμε αυτά τότε θα μπούμε στον επόμενο αγώνα και δεν θα κάνουμε τα ίδια λάθη. Οι παίκτες κατάλαβαν ότι δεν φταίει μόνο η ατυχία. Δεν επηρέασε μόνο η τύχη το αποτέλεσμα. Οι παίκτες κατάλαβαν ότι αν δεν έχουμε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης και θα κινδυνεύαμε να πάθουμε τα ίδια. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν. Μπήκαν από την αρχή συγκεντρωμένοι. Το κρίμα είναι ότι πρώτα πρέπει να πληρώσεις ακριβά τα λάθη που κάνεις για να μην τα ξανακάνεις".
18:19
Αναφερόμενος στην αποβολή του Κατσουράνη και κατ' επέκταση τη διαιτησία, ο Σάντος είπε: "Είναι αλήθεια ότι η διαιτησία δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να το πούμε όσο πιο κομψά. ίσως έχει ευνοήσει τους αντιπάλους μας. Εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Δεν πρέπει να σταθούμε σε διαιτησίες. Η όμορφη ιστορία που έχει φτιάξει η Ελλάδα έχει φτιαχτεί σε τέτοιες συνθήκες. όλοι μαζί έχουμε πετύχει πράγματα κόντρα σε αντιξοότητες. Η ελληνική κουλτούρα έχει πάθος, δύναμη, ψυχή και με τέτοιες αντιξοότητες γίνεται πιο έντονη. Αλλά έχουμε και ένα κακό. Δημιουργούμε δικαιολογίες όταν κάτι δεν πάει καλά. Ας κρατήσουμε τα καλά και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε το στόχο".
18:24
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι η Εθνική δεν έχει βρει δίχτυα, ο Πορτογάλος απάντησε: "Το γκολ είναι ένα γεγονός. Εμείς βέβαια δουλέψαμε πολύ στο τελείωμα των φάσεων. Εκεί εστιάσαμε στην προτελευταία προπόνηση. Είναι αλήθεια ότι δημιουργούμε, αλλά δεν βάζουμε γκολ. Πολλές φορές είναι και θέμα των γκολκίπερ. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν κάνουμε εμείς αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες. Είναι εύκολο να μας πάρει από κάτω. Αν βάλουμε γκολ μπορεί να λυθούν τα πόδια. Πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι. Για το ματς με την Ιαπωνία είναι αλήθεια ότι η ομάδα δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο επιθετικός μας δεν είχε χώρους. Αλλά βοήθησε πολύ στην άμυνα, κάλυπτε τους χώρους. Άλλωστε αυτό είχαμε πει. Να απειλήσουμε από στημένα όπως κι έγινε με τη φάση του Σαμαρά".
18:29
"Γιατί να αλλάξουμε τα πλάνα μας; Στο παιχνίδι με την Κολομβία το πρόβλημα ήταν ότι δεν έπαιζε ο Φαλκάο. Αλήθεια το λέω. Δεν παίζει ο Φαλκάο, τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Μετά "αντίο συγκέντρωση και αντίο Ελλάδα". Αυτό δεν το καταλαβαίνω πώς αλλάζουν στα δεδομένα πολλών μυαλών. Αυτό είναι ένα κλίμα που βγαίνει και στην ομάδα. Όσο και να προσπαθούμε να τους συγκεντρώσουμε τόσο καλύτερα. Όσο περισσότεροι παίκτες με ποιότητα παίζουν τόσο καλύτερα. Μόνο έτσι θα μείνουμε συγκεντρωμένοι και δύσκολα θα μας κερδίσουν. Αν μείνουμε στο ότι δεν παίζει το αστέρι τους, γίνονται χειρότερα για μας τα πράγματα. Δεν δείχνουμε ασέβεια στον παίκτη. Ο Φαλκάο είναι σταρ. Λέμε ότι φοβόμαστε τα μεγάλα ονόματα και όταν δεν παίζουν είμαστε οκ. και μετά το πληρώνουμε ακριβά".
18:29
Εν συνεχεία έγινε αναφορά στο γεγονός ότι ο Καραγκούνης αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο των αγώνων με Νιγηρία (2010) και Ρωσία (2012), όπου η Εθνική είχε νικήσει: "Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις. Οι συμπτώσεις φαίνονται ως συμπτώσεις, αλλά είναι σκληρή δουλειά. Ο Καραγκούνης έχει πάθος, διάθεση και θέληση για την εθνική ομάδα σε απίστευτα επίπεδα και αυτό δεν έχει αλλάξει ποτέ. Είναι σύμβολο ο Καραγκούνης στη διάθεση, θέληση και αποφασιστικότητα. Και δεν είναι λιγότερο ποδοσφαιριστής από ότι το 2010 και το 2012. Δηλαδή ας πιστέψουμε σε αυτή την σύμπτωση".
18:31
Το λόγο παίρνουν οι Γιάννης Φετφατζίδης και Φάνης Γκέκας.
18:32
"Νομίζω ότι το σύνθημα δεν χωρά λόγια. Το αποδείξαμε χθες και θα το κάνουμε συνέχεια", δήλωσε ο Γιάννης Φετφατζίδης για το σύνθημα του πούλμαν (σ.σ. "οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες).
18:33
Ο Φάνης Γκέκας, από την πλευρά του, είπε: "Μετά τη χθεσινή εμφάνιση το σύνθημα μας ταιριάζει. Η ομάδα έχει το σθένος να κάνει πράγματα. Αν και με 10 δεν κινδυνεύσαμε να χάσουμε το ματς".
18:35
Στη συνέχεια ο έμπειρος επιθετικός αναφέρθηκε στη δυστοκία του ιδίου και της Εθνικής: "Πρώτη φορά μου συμβαίνει στην καριέρα μου. Πιστεύω είναι συμπτωματικό. Αν μπει το πρώτο γκολ θα σπάσουν και οι δύο επιθετικοί. Δεν μπορεί να ξεχάσαμε να βάζουμε γκολ".
18:36
Για το ματς με την Ιαπωνία ο Γκέκας είπε: "Αισθάνθηκα χαρούμενος που πήραμε το Χ κι έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Το αν θα παίξω δεξί μπακ ή στόπερ δεν με ενδιαφέρει. Μπορώ να παίξω σε όλες τις θέσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος".
18:37
Αναφερόμενος στο γεγονός ότι "θυσιάστηκε" νωρίς, ο Γιάννης Φετφατζίδης τόνισε: "Κανένας παίκτης δεν θέλει να βγαίνει αλλαγή στο 30', το 35' ή το 40'. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Θα γίνει ό,τι πει ο προπονητής. Ήμουν χαρούμενος που έπαιξα βασικός και προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα. Βγήκα για να μπει ένας παίκτης που αμύνεται πιο πολύ".
18:39
Όσον αφορά το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, ο Φάνης Γκέκας είπε: "Η Ακτή έχει παίκτες που μπορούν να συμπληρώσουν τον Τουρέ. Πιστεύω ότι δεν θα επηρεάσει τόσο πολύ εδώ που έχουμε φτάσει", ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης προσέθεσε: "Πιστεύω ότι το πρόβλημα θα είναι στον Τυτ΄ρε αλλά μέσα τον αγώνα θα το ξεχάσει".
18:40
Ο Γκέκας, τέλος, υποστήριξε: "Ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε μέσα στο γήπεδο. Πήραμε το Χ και πάμε για τον τελικό. Επιθετικά οργανωθήκαμε καλά και αμυντικά δεν κινδυνεύσαμε πολύ. Είχαμε πιο πολλές φάσεις. Αν παίζαμε με 11 θα τους κερδίζαμε".
18:41
Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε.
18:43
Να σημειωθεί ότι οι Έλληνες διεθνείς έστειλαν συλλυπητήριο μήνυμα στην Ακτή Ελεφαντοστού για το θάνατο του αδερφού των Γιάγια και Κόλο Τουρέ.
18:43
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας. Καλό βράδυ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK