Μαρκαριάν: "Αυτός είναι ο δρόμος: με καρδιά και μυαλό"

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν δήλωσε βέβαιος ότι αν η Εθνική συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, θα μπορέσει να διεκδικήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στα μπαράζ του EURO.

Μαρκαριάν: "Αυτός είναι ο δρόμος: με καρδιά και μυαλό"

Στο αρχικό σχόλιό του ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε: " Όλοι είδαμε ότι ήμασταν κοντά στη νίκη, αλλά χάσαμε δύο πολύ σημαντικούς βαθμούς. Πιστεύω ότι είχαμε 15 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο χωρίς συγχρονισμό. Η πίεση έπαιξε το ρόλο της, με αποτέλεσμα να μην έχουμε ακρίβεια στις μεταβιβάσεις. Σιγά-σιγά όμως ανεβήκαμε και τελειώσαμε το πρώτο ημίχρονο καλύτερα από την Ουγγαρία. Στο β' ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι για 30 λεπτά, παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν είχαμε την τελική φάση ώστε το αποτέλεσμα να μας ανταμείψει.

Στα τελευταία 15 λεπτά από τη θέληση να βγούμε μπροστά δώσαμε χώρους για αντεπίθεση και θα μπορούσε η Ουγγαρία να βρει ένα γκολ. Για τέσσερις ημέρες τακτικής προπόνησης είναι πολύ μεγάλο πράγμα αυτό που δείξαμε. Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου, ξέρω ότι ο στόχος είναι μακριά, αλλά ο δρόμος που πρέπει ν' ακολουθήσουμε είναι αυτός. Με καρδιά, με μυαλό και με εξυπνάδα, με παίκτες που ξέρουν μπάλα. Το μέλλον θα είναι καλύτερο. Δεν έχουμε τη θέση που πρέπει να έχουμε στη βαθμολογία".

Ερωτηθείς για τις πιθανότητες πρόκρισης ο Ουρουγουανός τεχνικός αποκρίθηκε: " Δεν είναι εύκολη η πρόκριση, είμαστε μακριά, δεν προλαβαίνουμε τη δεύτερη θέση, αλλά για την τρίτη θα προσπαθήσουμε πολύ. Έχουμε αγώνες ακόμη. Πρέπει όμως να βρούμε λύση στα προβλήματα που είχαμε. Στην ακρίβεια στην τελευταία φάση και στα κενά στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων. Τα παιδιά το έχουν καταλάβει, μιλήσαμε στα αποδυτήρια. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος" .

Κλήθηκε επίσης να σχολιάσει πόσο μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα. Απάντησε: " Όταν έχεις την πρώτη επαφή με παίκτες που δεν ξέρεις, είναι δύσκολο. Είδαμε όλα τα παιχνίδια του Μουντιάλ, αλλά δεν ήξερα τι αισθάνονται, τι πιστεύουν, πώς θα προπονηθούν. Δεν έχουμε χρόνο για να προπονήσουμε, αλλά έχουμε χρόνο για ταξίδια και να μιλάμε μεταξύ μας. Εκεί θα εστιάσουμε για να είμαστε έτοιμοι πριν από την προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα. Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, σε μεγαλύτερη διάρκεια. Πρέπει ν' αυξηθούν τα 30 λεπτά καλής μπάλας. Η ακρίβεια μας λείπει. Δεν ήταν ένα ματς που δεν προσπαθήσαμε, δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα δεν δείχνει το καλό παιχνίδι που έκαναν οι Έλληνες διεθνείς".

Κλείνοντας ο Σέρχιο Μαρκαριάν θυμήθηκε τους διεθνείς που έλειπαν: " Στο μυαλό μου ήταν να κερδίσουμε το παιχνίδι για να δώσουμε χαρά τα παιδιά που τραυματίστηκαν, στον Μανιάτη και στον Μάνταλο, αλλά δεν μπορέσαμε. Χαιρετίσματα απ' όλους μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK