Μαρκαριάν: "Το καλό ποδόσφαιρο δεν είναι οι ντρίμπλες. Θα τα καταφέρουμε"

Εμπιστοσύνη στους διεθνείς ανεξαρτήτως συνθηκών έχει ο Σέρχιο Μαρκαριάν και πιστεύει στη νίκη επί των Νήσων Φαρόε.

Μαρκαριάν: "Το καλό ποδόσφαιρο δεν είναι οι ντρίμπλες. Θα τα καταφέρουμε"
Μαρκαριάν Εθνική ποδοσφαίρου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Σέρχιο Μαρκαρκιάν μία ημέρα πριν από το ματς της εθνικής ομάδας με τα Νησιά Φαρόε για τα προκριματικά του EURO 2016.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε: " Νομίζω ότι είμαστε καλά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είχαμε μια ταλαιπωρία, αλλά όλα καλά. Για μας τα Φαρόε είναι η έκπληξη. Ήταν πολύ καλοί με εμάς, με τη Ρουμανία και τη Φινλανδία. Έχουν καλούς παίκτες, με μέλλον και πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να νικήσουμε".

" Δεν είναι η καλύτερη δυνατή κατάσταση το πλαστικό γήπεδο, είναι δύσκολο, όπως και ο καιρός. Πρέπει να ξεφύγουμε από την τελευταία θέση και οφείλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε παίκτες με ποιότητα, που θέλουν να δώσουν χαρά στον κόσμο. Δεν έχουμε χώρο για λάθη και είναι πρόβλημα και πίεση για μας".

" Οι παίκτες μας δούλεψαν πολύ καλά στην Αθήνα και πιστεύω ότι θα είμαστε σε καλή κατάσταση. Θέλουμε τη νίκη, θέλω να προσπαθήσουν όλοι. Θα έχουμε δυσκολίες, διότι τα Φαρόε παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Μας νίκησαν στον πρώτο γύρο και τώρα πρέπει να το αλλάξουμε αυτό".

" Για μένα δεν υπάρχει τύχη στο ποδόσφαιρο. Η ατυχία μπορεί να είναι οι τραυματισμοί (3-4 πάντα εκτός), μας κάνει ζημιά αυτό, διότι αλλάζουν τα πλάνα μας. Ήταν σίγουρα βασικός ο Φορτούνης. Πρέπει να αλλάξω τα χαρακτηριστικά του παίκτη που θα παίξει αντί του Φορτούνη. Έχω αποφασίσει ποιος θα παίξει, αλλά δεν έχω αποφασίσει για μια θέση. Οι υπόλοιποι ξέρετε ποιοι είναι".

" Δεν υπάρχει γκολ, αν δεν παίζεις καλή μπάλα. Πρέπει να υπάρχει συγχρονισμός για όλα. Εμείς βάλαμε δυο παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν και επίσης δουλεύουμε την παρουσία μας στην αντίπαλη περιοχή. Δεν είναι μόνο το γκολ, πρέπει να είμαστε καλοί σε όλες τις θέσεις. Είναι αναγκαίο το γκολ για να νικήσουμε και δεν έχουμε χώρο για νέα λάθη. Έχω μεγάλη πίεση και είμαι υπεύθυνος γι' αυτό. Πιστεύω όμως ότι θα τα καταφέρουμε".

" Πριν το παιχνίδι μπορούμε να σκεφτόμαστε πολλά. Είδαμε όλα τα ματς των Φαρόε και όλα τα δικά μας. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην κατοχή των Φαρόε σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Ξέρουν μπάλα, πατάνε περιοχή με πολλούς παίκτες, έχουν δυνατότητες, πρέπει να τους προσέχουμε και ο δρόμος για να νικήσουμε είναι ο ίδιος, να παίξουμε καλά.

Όχι τάκλινγκ και ντρίμπλες, το καλό ποδόσφαιρο είναι η καλή άμυνα και η καλή επίθεση. Είμαι υπεύθυνος γι' αυτά τα δυο πράγματα. Δεν μπορούμε να παίξουμε όπως η Γερμανία, αλλά μπορούμε να παίξουμε καλή μπάλα. Δεν έχουμε ευκαιρία για σκαμπανεβάσματα και πρέπει να παίζουμε πάντα καλά. Η πίεση είναι δική μου"

News 24/7

24MEDIA NETWORK