"Νίκη για αυτοπεποίθηση"

Τη σημασία της νίκης στην πρεμιέρα με τη Ρουμανία περιέγραψαν οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Ορέστης Καρνέζης στη συνέντευξη Τύπου.

"Νίκη για αυτοπεποίθηση"

Αναλυτικά...

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: "Πιστεύω πως είμαστε σε καλή κατάσταση. Σίγουρα κάθε αρχή και δύσκολη. Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε σίγουρα με νίκη. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αν ξεκινήσουμε καλά, θα είναι και πιο εύκολη η συνέχεια για εμάς".

Ορέστης Καρνέζης: "Είναι μία καινούρια αρχή για όλους μας με νέο προπονητή. Έχουμε λίγο χρόνο μπροστά μας, γιατί ξεκινούν επίσημα παιχνίδια. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Θεωρώ πως έχουμε καλή και έμπειρη ομάδα. Έχουμε καλούς παίκτες και είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη. Αυτό θα μας δώσει καλή ψυχολογία για τη συνέχεια".

Για τις διαφορές συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι στα μπαράζ

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: "Εμείς έχουμε αλλάξει πολλά πράγματα με τον νέο τεχνικό. Έχουν φύγει μεγάλοι παίκτες που έγραψαν ιστορία. Η συνταγή παραμένει ίδια. Μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη και αυτό θα κάνουμε και απέναντι στη Ρουμανία".

Ορέστης Καρνέζης: "Είναι μία καινούργια διοργάνωση. Παίζουμε εντός έδρας και χωρίς κόσμο. Από εκεί και πέρα, είναι διαφορετικό. Είναι το πρώτο ματς των προκριματικών. Είναι αρχή ακόμα, αλλά είναι σημαντικό να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και να είμαστε αυτοί που πρέπει και να ξεκινήσουμε με νίκη".

Για το αν μπορεί η Ρουμανία να περάσει

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: "Η Ρουμανία είναι μία καλή ομάδα, τη σεβόμαστε απόλυτα, αλλά θέλουμε και πιστεύουμε ότι θα προκριθούμε εμείς".

Ορέστης Καρνέζης: "Σεβόμαστε τη Ρουμανία είναι καλή ομάδα, αλλά θέλουμε να τερματίσουμε εμείς πρώτοι στον όμιλό μας".

Για τον βαθμό ετοιμότητας

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: "Όταν δεν έχουμε παιχνίδια στα πόδια, μπορεί να είναι κάτι το αρνητικό. Το πιο αρνητικό είναι ότι δεν έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Αυτό μπορεί να μας επηρεάσει".

Ορέστης Καρνέζης: "Καμία ομάδα στον κόσμο δεν είναι έτοιμη σε αυτή την περίοδο. Εκεί φαίνονται οι μεγάλες ομάδες όμως. Να δείξουν συγκέντρωση και καθαρό μυαλό. Σε ένα παιχνίδι με αυτές τις συνθήκες δεν πρέπει να μας επηρεάσουν οι συγκεκριμένες συνθήκες".

Για την ομάδα

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: "Το σύνολο είναι το πιο σημαντικό. Το δείξαμε και στο Μουντιάλ όπου κάναμε πολλά και θα μπορούσαμε πολύ περισσότερα αν ήμασταν πιο τυχεροί. Το σύνολο είναι αυτό που δίνει προκρίσεις σε μία ομάδα".

Ορέστης Καρνέζης: "Τα νικηφόρα αποτελέσματα σου δίνουν αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτά. Χωρίς να πρέπει να το ξεχάσουμε, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο από εδώ και πέρα. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε".

Για την πρόκριση στο προηγούμενο παιχνίδι

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: "Το κάθε παιχνίδι κερδίζεται μέσα στο γήπεδο, εκεί πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι. Το παρελθόν δεν μετράει, θέλουμε το παρόν και το μέλλον για να έχουμε και άλλες επιτυχίες".

Ορέστης Καρνέζης: "Σίγουρα οι επιτυχίες δίνουν ψυχολογία. Δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτά. Είναι σημαντικό γεγονός η πρόκριση στο Μουντιάλ. Τώρα κοιτάμε τη συνέχεια. Ήταν δύο παιχνίδια με τη Ρουμανία όπου δείξαμε την ανωτερότητά μας. Δεν στεκόμαστε εκεί. Δεν θα είναι το ίδιο και τώρα. Θα δέιξουμε περισσότερο προσοχή με οδηγό τα προηγούμενα παιχνίδια".

Για τις αλλαγές του Ρανιέρι

Ορέστης Καρνέζης: "Στο γήπεδο θα φανεί. Είναι μικρό το χρονικό διάστημα για να πούμε πως έχουμε σημαντικές αλλαγές. Το θέμα είναι να πάρουμε τη νίκη για να μπούμε καλά στη νέα αρχή της Εθνικής ομάδας. Για να κερδίσουμε και χρόνο. Αυτό θα επιδιώξουμε".

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: "Το θέμα της απουσίας του κόσμου, υπάρχει περίπτωση να μας επηρεάσει. Δεν έχουμε παίξει ξανά χωρίς κόσμο. Μακάρι να μην μας επηρεάσει. "Γνωρίζουμε όλοι τον προπονητή. Δεν χρειάζεται να πω εγώ ποιος είναι. Προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Και με τους προηγούμενους προπονητές και με αυτόν, το θέμα είναι να μπαίνουμε στο γήπεδο και να κερδίζουμε".

Για το θέμα της αρχηγίας

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: "Ο αρχηγός είναι για να υπάρχει κάποιος που θα μιλάει. Ο κάθε παίκτης έχει δικαίωμα πει ο,τι θέλει. Στην ουσία δεν υπάρχει κανένας αρχηγός. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ενωμένοι και να βγάζουμε μία υγεία. Όλοι έχουμε οφέλη όταν η Εθνική πάει καλά. Καραγκούνης και Κατσουράνης άφησαν μία μεγάλη παρακαταθήκη και η απουσία τους είναι μεγάλη, και σαν αρχηγοί και σαν φίλοι. Αλλά, πρέπει να κάνουμε το βήμα μπροστά τώρα", με τον Ορέστη Καρνέζη να συμφωνεί απόλυτα μαζί του και να τον εκφράζει στο 100%, όπως τόνισε και ο ίδιος αμέσως μετά".

Για την Εθνική ομάδα μπάσκετ

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: "Μακάρι να κερδίσουμε και να είναι μία ωραία μέρα για τον αθλητισμό. Είμαστε περήφανοι για το μπάσκετ και σαν αθλητές και Έλληνες θα είμαστε μαζί τους όσο μπορούμε. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και μακάρι να φέρουν μεγάλη χαρά στην Ελλάδα".

Ορέστης Καρνέζης: "Έχουν κάνει ήδη κάτι σπουδαίο. Είμαστε μαζί τους και ελπίζουμε να πάρουμε και εμείς τη νίκη για να έχουμε μεγάλη χαρά".

Ως επίλογο, οι δύο διεθνείς είπαν: "Συγκέντρωση χρειάζεται, γιατί είναι ένα παιχνίδι χωρίς κόσμο, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει παγίδες. Να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε. Μόνος στόχος μας, η νίκη".

Διαβάστε ακόμη

Ρανιέρι: "Δεν μπορείς να φέρεις την επανάσταση σε λίγες ημέρες"

Χριστοδουλόπουλος: "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός"

News 24/7

24MEDIA NETWORK