Νικοπολίδης: "Αν δεν νικήσουμε, θα μείνουμε εκτός στόχων"

Ο Αντώνης Νικοπολίδης για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού μίλησε αποκλειστικά από τη Βουδαπέστη στον Sport 24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Παίξε μπαλίτσα" με τους Σταύρο Γεωργακόπουλο, Νίκο Γιαννόπουλο και Δημοσθένη Ξαρχάκο.

Νικοπολίδης: "Αν δεν νικήσουμε, θα μείνουμε εκτός στόχων"
INTIME SPORTS

Οι δηλώσεις Νικοπολίδη

Για την Εθνική και το ότι βρίσκεται στη Βουδαπέστη για τον αγώνα με την Ουγγαρία

"Έχω την ευκαιρία να δω την Εθνική μετά από καιρό σε ένα σημαντικό εκτός έδρας ματς. Κρίνονται πολλά απ” αυτόν τον αγώνα και αν δεν νικήσουμε, θα μείνουμε εκτός στόχων και θα πέσουμε στο Fifa Ranking. Αυτό είναι πολύ άσχημο".

Για τα αίτια που ήταν κατώτερη η Εθνική στα προκριματικά του EURO

"Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έφταιξε. Είχαμε μια κακή αγωνιστική περίοδο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μια νίκη αύριο κόντρα στην Ουγγαρία, θα μας δώσει ώθηση για να μπορέσουμε να ξαναμπούμε στο κόλπο της πρόκρισης. Σίγουρα είναι δύσκολο. Πρέπει να το πιστέψουν τα παιδιά γιατί η πρόκριση είναι στα πόδια τους. Έχει έρθει ένας νέος τεχνικός. Υπάρχουν και σημαντικές απουσίες, όπως αυτές των Μανιάτη, Μήτρογλου και Χολέμπας. Το μέλλον της Εθνικής κρίνεται στο αυριανό ματς. Καλή επιτυχία στην Εθνική. Εμπιστοσύνη στα παιδιά και όλα θα πάνε καλά".

Για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Σέρχιο Μαρκαριάν

"Αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο και δεν έχει χρόνο να αλλάξει πράγματα. Μπορεί μόνο να αλλάξει τη ψυχολογία. Πρέπει οι παίκτες να νιώσουν δυνατοί και ότι ανήκουν σε μία μεγάλη ομάδα που ξέρει να κερδίζει, να αμύνεται και να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες της. Έχουμε πολλές ελπίδες για κάτι καλό αν τους τα θυμίσει όλα αυτά ο νέος προπονητής".

Για το αν μπορεί να δώσει το κάτι που λείπει ο Μαρκαριάν

"Έχει γνώση του ελληνικού ποδοσφαίρου και δουλεύει πολλά χρόνια σε εθνικές ομάδες. Αυτά είναι τα πλεονεκτήματά του. Μιλάει πολύ στους παίκτες και έτσι λύνει γρήγορα τα προβλήματα. Αλλάζει έτσι τη ψυχολογία στην ομάδα. Θα περάσει κάποια πράγματα στην οργάνωση της άμυνας. Του αρέσει να κερδίζει παιχνίδια από τις στημένες φάσεις, που είναι ένας τρόπος παιχνιδιού, ο οποίος οδήγησε την Εθνική τα τελευταία χρόνια στις επιτυχίες".

Για το αν μπορεί η Εθνική να κάνει την ανατροπή και να προκριθεί

"Το πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν έχω δει την Ουγγαρία. Έχουμε πολύ καλή ομάδα που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Έχει ξαναβρεθεί σε δύσκολη κατάσταση στο παρελθόν και τα κατάφερε. Πιστεύω στο ταλέντο, στη δύναμη, στο πάθος των διεθνών. Μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Το πιστεύουν πολλοί αυτό και όχι μόνο εγώ".

Για την επιστροφή του Κατσουράνη στην Εθνική

"Πιστεύω στην ανανέωση. Όταν τελειώνει ο κύκλος σου πρέπει μόνος σου να αποχωρείς. Όλοι ξέρουμε την αξία του Κατσουράνη και πόσα έχει προσφέρει στην Εθνική. Στις συγκεκριμένες συνθήκες ήταν επιβεβλημένη η επιστροφή του Κώστα στην Εθνική. Μπορεί να βοηθήσει πολύ για την πρόκριση".

Για το επόμενο βήμα στην καριέρα του στην προπονητική και αν έκλεισε το κεφάλαιο Ολυμπιακός

"Έχω το καλοκαίρι το δεύτερο κομμάτι του UEFA Pro στη Ρόδο. Τα βήματα μου είναι αργά και σταθερά. Θα συλλέξω εμπειρίες και όταν κάποιος με εμπιστευθεί θα δείξω αν μπορώ να γίνω καλός προπονητής. Σχετικά με την αποχώρησή μου από τον Ολυμπιακό, 'τα εν οίκω μη εν δήμω'. Πάντως, το κεφάλαιο Ολυμπιακός δεν έχει κλείσει για μένα. Είμαι πάντα στη διάθεση της ομάδας αν και όποτε με χρειαστεί".

News 24/7

24MEDIA NETWORK