Νικοπολίδης: "Ένιωθα αγάπη για τους αμυντικούς μου στο Euro 2004"

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης σε ισπανικό μέσο, μιλώντας για την πορεία της Εθνικής Ελλάδας μέχρι την κατάκτηση του Euro 2004. Διαβάστε τι δήλωσε ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας, για τη φιλοσοφία της ομάδας, ο Ότο Ρεχάγκελ και τα συναισθήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Νικοπολίδης: "Ένιωθα αγάπη για τους αμυντικούς μου στο Euro 2004"

Το ισπανικό "Canal+" "ανέκρινε" τον Αντώνη Νικοπολίδη για την τεράστια επιτυχία της Εθνικής Ελλάδας 10 χρόνια πριν στο Euro 2004. Διαβάστε τα όσα αποκάλυψε ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας, για τη φιλοσοφία της ομάδας, ο Ότο Ρεχάγκελ και τα συναισθήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

"Το επίπεδο του ποδοσφαίρου του δικού μας δεν μπορεί να συγκριθεί με το επίπεδο σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία. Η Εθνική δεν είχε καταφέρει να είναι μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή έχουμε πιο σταθερή πορεία στις διοργανώσεις. Μέχρι το 2004 δεν είχαμε καταφέρει ουσιαστικά τίποτα", τα πρώτα του λόγια.

Νικοπολίδης: "Ένιωθα αγάπη για τους αμυντικούς μου στο Euro 2004"

Για τη φιλοσοφία της Εθνικής: "Δεν χτίσαμε μια ομάδα που να κερδίζει τα παιχνίδια. Δημιουργήσαμε ένα καινούργιο τρόπο παιχνιδιού, μια καινούρια φιλοσοφία. Σαν χώρα μπορεί να μην είμαστε καλοί στην επίθεση, οπότε ρίξαμε το βάρος στην άμυνα και την αντεπίθεση. Αυτό βάλαμε στο παιχνίδι μας. Άλλωστε το 1-0 μας έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι μπορεί να μας οδηγήσει ψηλά και είναι αρκετό για μας για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι".

Για τον Ότο Ρεχάγκελ: "Ο Ρεχάγκελ κατάφερε με έναν τρόπο που μόνο ο ίδιος μπορεί να το εξηγήσει, κατάφερε να βάλει στην ομάδα χαρακτήρες που ταιριάζαμε όλοι μεταξύ μας. Μας ένωσε αν και είχαμε πάντα διαφορές με τις ομάδες μας. Ο Ρεχάγκελ κατάφερε να μας δέσει".

Νικοπολίδης: "Ένιωθα αγάπη για τους αμυντικούς μου στο Euro 2004"

Το ματς της πρεμιέρας: "Όταν κερδίσαμε την Πορτογαλία στην αρχή πιστέψαμε ότι ήταν κάτι μοναδικό. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα φτάσουμε μέχρι τέλος. Ήμασταν ικανοποιημένοι και μόνο με τη νίκη στην πρεμιέρα γιατί η Εθνική δεν το 'χε ξανακάνει ποτέ. Καταφέραμε όμως να κάνουμε ένα θαύμα".

Ο αγώνας με την μεγαλύτερη πίεση: "Σε κάθε ματς ένιωθα αγάπη για τους αμυντικούς μου. Με την Ισπανία νιώσαμε τη μεγαλύτερη πίεση από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Μετά το τέλος του ματς είχαμε καταρρεύσει όλοι από την κούραση και την υπερπροσπάθεια.

Νικοπολίδης: "Ένιωθα αγάπη για τους αμυντικούς μου στο Euro 2004"

Ο μεγάλος τελικός: "Στο πρώτο ματς οι Πορτογάλοι μας υποτίμησαν και στο δεύτερο ήταν τόσο αγχωμένοι και δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στη δυναμική και στο τρόπο παιχνιδιού μας. Αυτοί ήταν οι δύο βασικοί λόγοι που κερδίσαμε και τα δύο παιχνίδια".

Για τη σημερινή Ελλάδα της κρίσης: "Ήταν ωραίες εποχές, δεν είναι σαν αυτές που ζούμε τώρα. Νομίζω ότι και εμείς και οι Ισπανοί περνάμε δύσκολες στιγμές. Τότε κάναμε έναν ολόκληρο λαό να νιώσει περήφανος για την ομάδα. Μετά από ένα μήνα είχαμε την ευθύνη της Ολυμπιάδας και πάλι νιώσαμε περήφανοι που βγάλαμε εις πέρας μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Το καλοκαίρι του 2004 ήταν τεράστιο για την Ελλάδα. Η αυθόρμητη αγάπη από όλο τον κόσμο είναι κάτι που σου μένει για όλη σου τη ζωή".

Νικοπολίδης: "Ένιωθα αγάπη για τους αμυντικούς μου στο Euro 2004"

Οι στόχοι για το μέλλον: "Πιστεύω ότι ό,τι έχεις καταφέρει πρέπει να μένει πίσω. Το βλέμμα όλων πρέπει να παραμένει μπροστά. Τι μπορείς να καταφέρεις από εδώ και πέρα. Δεν είναι εύκολο γιατί πάντα υπάρχει κριτική, όμως πρέπει να προσπαθείς συνεχώς. Είμαι σίγουρα περήφανος για ότι έχω καταφέρει μέχρι τώρα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK