Ο θρίαμβος του 2004: Τα αμοντάριστα πλάνα (VIDEOS)

Για πρώτη φορά στη διάθεσή σας, τρία βίντεο που σας βάζουν στην καρδιά του θριάμβου της Πορτογαλίας. Χωρίς μουσική, χωρίς περιγραφές, απολαύστε τις στιγμές που έγραψαν την ιστορία του 2004. Τα συνθήματα, οι ευκαιρίες, τα γκολ, η αγωνία και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των παικτών. Δέκα χρόνια μετά, πλάνα που δεν έχετε δει ξανά και δεν θα ξεχάσετε.

Ο θρίαμβος του 2004: Τα αμοντάριστα πλάνα (VIDEOS)

Οι ιστορικές μέρες του 2004 δημιούργησαν μια οξύμωρη κατάσταση. Όσοι έζησαν το θρίαμβο στην Ελλάδα, ζήλευαν όσους βρέθηκαν στα γήπεδα της Πορτογαλίας, γιατί ήταν παρόντες στις στιγμές που γράφτηκε η ιστορία. Κι όσοι γύρισαν απ'την Πορτογαλία ζήλευαν για τα όσα έγιναν σ'όλη την Ελλάδα και δεν τα έζησαν από κοντά. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα, κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις.

Δέκα χρόνια μετά τη μεγαλύτερη έκπληξη του παγκόσμιου αθλητισμού, δεν υπάρχει φωτογραφία, βίντεο, στιγμιότυπο που να μην έχουμε δει ξανά και ξανά. Εκτός μόνο απ'αυτά που κατέγραψε η προσωπική κάμερα, μέσα στα γήπεδα, σε προημιτελικό, ημιτελικό και τελικό.

Δέκα χρόνια μετά, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για όσους δεν ταξίδεψαν στην Πορτογαλία είναι να προσπαθήσουμε να τους βάλουμε μέσα στα γήπεδα. Χωρίς περιγραφές, χωρίς ριπλέι, χωρίς μουσική, αυτά είναι τα τρία βίντεο απ'τις τρεις νίκες που έφεραν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Με την είσοδο των ομάδων, τις κυριότερες φάσεις, τα τρία γκολ και τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν.

Ελλάδα-Γαλλία 1-0: Τα Όλε μπροστά στην κάμερα

Το "Ελλάς μπορείς, μπορείς να προκριθείς". Οι μεγάλες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, που εδραίωσαν την πεποίθηση πως μπορούμε και η κίτρινη στον Ζιντάν. Η φάση που έφερε το γκολ του Χαριστέα, απ'την αρχή της, σε όλο της το μεγαλείο. Οι ευκαιρίες των Γάλλων και οι προσευχές της κερκίδας για να αντέξουμε. Το σφύριγμα της λήξης, οι πανηγυρισμοί των παικτών, το "σήκωσέ το" είναι πλέον κανονική προτροπή.

Ελλάδα-Τσεχία 1-0: Ο Δέλλας σαν ηττημένος

Ξανά το "Ελλάς μπορείς, μπορείς να προκριθείς". Το δοκάρι του Ροζίτσκι και οι δύο μεγάλες αποκρούσεις του Νικοπολίδη. Η αποχώρηση του Νέτβεντ, που κόπασε την καταιγίδα, μέχρι τα σουτ του Κόλερ και του Μπάρος στο φινάλε. Ο συγκλονιστικός κόσμος, που όρθιος έσπρωχνε την ομάδα, πριν καν έρθουν οι ευκαιρίες στην παράταση. Μία, δύο, τρεις και στην τέταρτη, στο κόρνερ του Τσιάρτα, η στιγμή που όσοι ήταν στο Ντραγκάο βγήκαν απ'τον εαυτό τους. Ο Δέλλας που λίγα λεπτά μετά μοιάζει σαν χαμένος, οι χειραψίες με τους Τσέχους και τον μεγάλο Νέτβεντ.

Ελλάδα-Πορτογαλία 1-0: Ο γύρος του θριάμβου

Η είσοδος των ομάδων με το κύπελλο ανάμεσά τους. Το σουτ του Μιγκέλ και η ραμπόνα του Βρύζα. Το κόρνερ που όλη η Ελλάδα ήξερε πως θα φέρει το 1-0. Το άουτ του Ρονάλντο, η απόκρουση του Νικοπολίδη, το άουτ στο τελευταίο σουτ του Φίγκο. Το "έληξε" που μας έκανε πρωταθλητές, τα Όλε, η απονομή, ο γύρος του θριάμβου, οι πανηγυρισμοί που δεν έδειξε η πορτογαλική τηλεόραση. Τελευταία πλάνα: Ο Καραγκούνης και ο Χαριστέας μιλάνε για ένα τάβλι(!) στο αεροπλάνο της επιστροφής και ο Ρεχάγκελ δίπλα στο κύπελλο, σε αναπαράσταση οδηγιών: "Σας παρακαλώ κύριε Ζαγοράκη, την μπάλα στα δεξιά. Κλείσε, κλείσε, κλείσε. Απλά, απλά. απλά".

Διαβάστε ακόμη:

Euro 2004: Δέκα χρόνια μετά το ελληνικό θαύμα

Το ντοκιμαντέρ του BBC για την ξεφτίλα του 1994

News 24/7

24MEDIA NETWORK