Όχι τον Δώνη στην Εθνική

Ο Δώνης είναι ένας προπονητής που για να αποδώσει θέλει χρόνο και καλό κλίμα. Δύο πράγματα που λείπουν αυτή τη στιγμή από την Εθνική και καθιστούν απαγορευτική την πρόσληψή του από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ / 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE
ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ / 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE MOTIONTEAM

Θα ξεκινήσω ανάποδα τον συλλογισμό μου. Αν ήμουν πρόεδρος στην ΕΠΟ -αλήθεια ποιος θα διαλέξει προπονητή τώρα που μετά την παραίτηση του Σαρρή η ΕΠΟ είναι ακέφαλη;- θα έφερνα τον Δώνη στην Εθνική μόνο σε περίπτωση που αποφάσιζα ότι δεν με ενδιαφέρει να παίξει η Ελλάδα στο επόμενο Euro και στο επόμενο Mundial.

Εξαετές συμβόλαιο

Θα του έκανα ένα κλειστό εξαετές συμβόλαιο και θα περίμενα το Euro του 2020 για να προκριθεί η ομάδα, να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο και να διακριθεί. Ο Δώνης είναι εκείνος ο προπονητής που μπορεί να κάνει την Εθνική να παίξει ποδόσφαιρο βγαλμένο από τις φαντασιώσεις όσων δυσανασχετούσαν με την απόδοση της Εθνικής επί Ρεχάγκελ και Σάντος, αλλά σίγουρα δεν είναι εκείνος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα άμεσα και μάλιστα κάτω από καθεστώς πίεσης. Γεγονός που μας το απέδειξε στο σύντομο πέρασμα του από τους πάγκους της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, όταν ο κόσμος των δύο "δικεφάλων" "καιγόταν" για αποτελέσματα.

Η Λάρισα, ο Ατρόμητος και ο ΑΠΟΕΛ

Από την άλλη πλευρά, στην Λάρισα και τον Ατρόμητο, όπου ο Έλληνας τεχνικός είχε πίστωση χρόνου και στήριξη από την εκάστοτε διοίκηση, μιας και οι προαναφερθείσες ομάδες δεν καιγόντουσαν για την κατάκτηση κάποιου τίτλου, ο Δώνης τα πήγε περίφημα.

Κατέκτησε ένα Κύπελλο Ελλάδος με την ομάδα της Θεσσαλίας, ενώ την έβγαλε και στο Κύπελλο UEFA, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις απέναντι σε δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Μπλάκμπερν και η Ζενίτ.

epa01167897 Ibrahima Bakayoko (C) of Larissa fights for the ball with Martin Skrtel (L) and Anatoliy Tymoschuk (R) of Zenit during their group A UEFA Cup soccer match in Volos city, central Greece, 8 November 2007.  EPA/NIKOS AXELIS
epa01167897 Ibrahima Bakayoko (C) of Larissa fights for the ball with Martin Skrtel (L) and Anatoliy Tymoschuk (R) of Zenit during their group A UEFA Cup soccer match in Volos city, central Greece, 8 November 2007. EPA/NIKOS AXELIS EPA

Εξίσου καλά πήγε και με τον Ατρόμητο, με τον οποίο έπαιξε σε δύο τελικούς Κυπέλλου (ηττήθηκε και στους δύο), ενώ κέρδισε μέσω των πλέι οφ τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Europa League.

Ο ΑΠΟΕΛ με τον 45χρονο τεχνικό στον πάγκο του πήρε ένα πρωτάθλημα και έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο φετινό Champions League κόντρα σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο με αντιπάλους ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπαρτσελόνα. Η Κύπρος, όμως, είναι μια άλλη χώρα με μια διαφορετική από τη δική μας ποδοσφαιρική φιλοσοφία.

Τι θέλει η Εθνική;

Από τη στιγμή που η Εθνική Ελλάδας δεν έχει αποκλειστεί και μαθηματικά από το Euro 2016, εφόσον θέλει να παίξει και το τελευταίο της χαρτί στην υπόθεση πρόκριση, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να προσλάβει τον Γιώργο Δώνη. Αν ήταν έτσι, ας κράταγε και τον Ρανιέρι. Ο Ιταλός ήθελε χρόνο και προχωρούσε την ομάδα σε ριζική ανανέωση. Αν και τα πρώτα του αποτελέσματα στον πάγκο της εθνικής μας ήταν καταστροφικά, ίσως σε ένα δυο χρόνια η φιλοσοφία του να απέδιδε καρπούς.

Όχι τον Δώνη στην Εθνική

Ο Δώνης έχει δείξει πως θέλει να περνάει τη δική του φιλοσοφία στις ομάδες που αναλαμβάνει, οπότε δύσκολα θα δεχόταν να επιστρέψει στη φιλοσοφία Σάντος και Ρεχάγκελ, μια φιλοσοφία που τα τελευταία χρόνια απέδωσε τα μέγιστα στην Εθνική. Οπότε, το να έρθει αυτή την περίοδο στην Εθνική δεν έχει απολύτως καμία λογική. Αφήστε, που ίσως ούτε ο ίδιος θέλει να έρθει μιας και αρκετές φορές έχει εκφράσει την επιθυμία του κάποια στιγμή να κοουτσάρει ομάδα του εξωτερικού και δη αγγλική.

Ο Αναστασιάδης

Όχι τον Δώνη στην Εθνική
INTIME SPORTS

Εφόσον, η ΕΠΟ πιστεύει ακόμα ότι μπορούμε να προκριθούμε στο ερχόμενο Euro, η ιδανική λύση για τον "γαλανόλευκο" πάγκο, ακούει στο όνομα Άγγελος Αναστασιάδης και αν ο ίδιος θέλει να παραμείνει προσηλωμένος στον ΠΑΟΚ, όπως έχει δηλώσει, ας προσληφθεί κάποιος αντίστοιχος. Μία ισχυρή προσωπικότητα που μπορεί να αλλάξει άρδην το κλίμα στην ομάδα και θα νοιαστεί για το άμεσο αποτέλεσμα.

Μέχρι τότε ας ελπίσουμε ότι τα σενάρια πέρι Δώνη στην Εθνική, αποτελούν απλώς σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τόσο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όσο και για το βιογραφικό του Έλληνα τεχνικού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK