Ουγγαρία - Ελλάδα 0-0 (VIDEOS)

Η καλή εμφάνιση της Εθνικής στη Βουδαπέστη δεν έφερε αποτέλεσμα. Στο ντεμπούτο του Σέρχιο Μαρκαριάν αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 και οι ελπίδες άρχισαν να εξανεμίζονται ακόμη και για την τρίτη θέση στον 6ο όμιλο των προκριματικών του EURO.

Ουγγαρία - Ελλάδα 0-0 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Η χρησιμοποίηση του Παπαδόπουλου σε ρόλο μετρονόμου, προστατεύοντας δηλαδή τους στόπερ, δεν αιφνιδιάσει κανέναν. Ο Σέρχιο Μαρκαριάν ήθελε παίκτη με σκληράδα στη θέση αυτή, για να πέφτει πάνω στον Γκέρα, και ο άσος της Λεβερκούζεν ήταν η ιδανική επιλογή.

Προσφέροντας την απαιτούμενη ασφάλεια στην άμυνα, επέτρεπε στους πλάγιους μπακ ν' ανεβαίνουν συνεχώς, κυρίως δε στον Τοροσίδη, από την πτέρυγα του οποίου εκδήλωνε σε μεγάλο ποσοστό τις επιθέσεις της η Εθνική. Ο ίδιος ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τέλειωσε δύο προσπάθειες στο 4' και στο 11', ενώ παράλληλα άνοιγε χώρους στον δαιμόνιο Φετφατζίδη για τις προσωπικές ενέργειές του. Όπως στο 23' και στο 39'.

Αυτό που έλειπε ήταν το πλάτος. Σταφυλίδης και Χριστοδουλόπουλος, που έπαιζαν μαζί αριστερά, δεν συμμετείχαν (ή δεν τους έβαλαν οι χαφ) στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη να είναι μονόπαντη. Από την πλευρά του νεαρού μπακ μάλιστα οι Ούγγροι έβγαλαν την καλύτερη ευκαιρία τους, στο 24', με τον αμαρκάριστο Γκέρα (τον έχασε ο Μανωλάς) να σουτάρει άουτ από θέση βολής μετά από ενέργεια του Σάλαϊ.

Όταν οι δυο τους άρχισαν να παίρνουν περισσότερες μπάλες/πρωτοβουλίες ήρθε και η ευκαιρία του 48', με κεφαλιά του Κονέ από σέντρα ακριβείας του νεαρού αριστερού μπακ. Το ίδιο και στο 69', όταν ο Αθανασιάδης δεν πρόλαβε. Μια ευκαιρία που ήταν αποτέλεσμα της περιόδου μαζικής επιθετικής δράσης από τους διεθνείς και εμφανούς υπεροχής χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι επεμβάσεις του Μαρκαριάν από τον πάγκο δεν τροποποίησαν το πλάνο της Εθνικής, ανανέωσαν απλώς το οξυγόνο στην 11άδα. Αποδείχθηκε όμως εκ των υστέρων πως η έξοδος του Φετφατζίδη, για το ντεμπούτο του Γιαννιώτα, δεν ευνόησε την προσπάθεια για το διπλό. Ο Τοροσίδης είχε κουραστεί για να συνδυαστεί μαζί του και ο Φορτούνης δεν μπήκε στο πνεύμα του ματς, με αποτέλεσμα ο Αθανασιάδης να μείνει αποκομμένος.

Μάλιστα οι Μαγυάροι μετά το 85' απείλησαν να σκοράρουν, πρώτα με κεφαλιά του Γιούχας, έπειτα με το σουτ Πίντερ (έδιωξε σε κόρνερ ο Καρνέζης) και στο φινάλε με τον Κάνταρ που σούταρε ψηλά άουτ μόνος στη μικρή περιοχή. Τουλάχιστον έμεινε το 0-0, αλλά πάλι δεν μοιάζει αρκετό στη μάχη της τρίτης θέσης.

MVP

Ο Γιάννης Φετφατζίδης έμεινε στο γήπεδο 77 λεπτά και ήταν ο βασικός λόγος που η άμυνα της Ουγγαρίας έμεινε τόσο πίσω. Διαρκής κίνηση με ή χωρίς την μπάλα, πρωτοβουλίες και ποικιλία κινήσεων χαρακτήρισαν την εμφάνισή του, του έλειψε μονάχα η τελική προσπάθεια.

Αδύναμος κρίκος

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είχε μόνο εξάρσεις στο παιχνίδι του και ήταν ο πρώτος που δικαιολογημένα έφυγε από το ματς.

Σχόλιο

Η Εθνική ήταν αλλαγμένη. Βελτιωμένη τακτικά, οργανωμένη και σίγουρη πίσω από την μπάλα, με περίσσιο πάθος και θέληση, προσπάθησε περισσότερο από κάθε προηγούμενο παιχνίδι της στη διαδικασία. Το αποτέλεσμα όμως την άφησε με την πίκρα ότι χάθηκε μια ευκαιρία για την πρώτη νίκη, τη νίκη που θα την έβαζε γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Όποιες πιθανότητες πάντως πρέπει να εξαντληθούν, η μάχη δεν τελείωσε ακόμη.

Οι συνθέσεις:

Ουγγαρία: Κιράλι, Καντάρ, Φιόλα, Γιούχας, Λεάντρο, Ελέκ (70' Πίντερ), Τζούτζακ, Τόζερ, Στιέμπερ, Γκέρα, Σαλάι (68' Νίκολιτς)

Ελλάδα: Καρνέζης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κονέ (77' Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος (69' Φορτούνης), Φετφατζίδης (77' Γιαννιώτας), Σάμαρης, Αθανασιάδης

Διαβάστε ακόμη

Τα υπόλοιπο πρόγραμμα της Εθνικής: πού ψάχνει βαθμούς για την πρόκριση

Μαρκαριάν: "Τέσσερις μέρες για να παίξουμε το ποδόσφαιρο που έπρεπε"

News 24/7

24MEDIA NETWORK