Πέκερμαν: "Έχουμε κι άλλους... Φαλκάο"

Την αισιοδοξία του για την πορεία της Κολομβίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξέφρασε ο Χοσέ Πέκερμαν, παραμονές του εναρκτήριου ματς του 3ου ομίλου κόντρα στην Εθνική ομάδα.

Πέκερμαν: "Έχουμε κι άλλους... Φαλκάο"

Αποστολή Βραζιλία Γιάννης Ντάλλας

"Περιμένουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ μετά από τόσα χρόνια. Ελπίζουμε ότι θα εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα. Γι' αυτό και έχουμε κατεβάσει μια άξια ομάδα", είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κολομβίας.

Στη συνέχεια προσέθεσε: "Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε ψηλά. Έχουμε δυνατή ομάδα. Γνωρίζουμε την κατάσταση όλων των παικτών μας. Κάποιοι παίκτες αντιμετώπισαν δυσκολίες. Όσοι ήρθαν στην ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Ελπίζουμε να μην έχουμε άλλα προβλήματα".

Αναφερόμενος στην απουσία του Ρανταμέλ Φαλκάο και τη γραμμή κρούσης της ομάδας του, ο Πέκερμαν: "Από τη στιγμή που προκριθήκαμε εδώ, είχαμε λίγες ημερομηνίες για φιλικά. Φτάσαμε στον Μάρτιο και ξέραμε τα προβλήματα όπως του Φαλκάο. Έτσι χρειάστηκε να αναζητήσουμε άλλους παίκτες και να δώσουμε χρόνο να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Έχουμε καλούς παίκτες στην επίθεση. Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός στους επιθετικούς. Τα σκεφτήκαμε όλα από την αρχή και κάναμε τις τελικές μας επιλογές. Πιστεύουμε ότι ο Μπάκα θα είναι πλεονέκτημα για την ομάδα. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Ότι είναι θα το δείξουμε χωρίς να κάνουμε λάθη. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα αμέσως. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου".

Είμαστε ευτυχείς που έχουμε φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα. Το έχουμε αποδείξει αυτό τα τελευταία δύο χρόνια. Παίξαμε ωραία σε φιλικά και επίσημα. Ξέρουμε ότι έχουμε σπουδαίους παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό. Αυτή είναι πολύτιμη εμπειρία. Φτιάξαμε μια ομάδα που παίζουν για τη φανέλα και όχι για τον εαυτό τους. Θέλουμε μια ομάδα που πρέπει να τα δίνει όλα".

Πέκερμαν: "Έχουμε κι άλλους... Φαλκάο"

Ερωτηθείς από τον απεσταλμένο του Contra.gr Γιάννη Ντάλλα για την Εθνική, ο Πέκερμαν απάντησε: "Στο σημερινό ποδόσφαιρο όλοι γνωρίζουμε τις άλλες ομάδες. Τις έχουμε μελετήσει. Όταν φτάνει κανείς στη φάση αυτή ξέρει την ιστορία, το παρελθόν και το παρόν των αντιπάλων. Ξέρω ότι η Ελλάδα τα έχει πάει καλά σε πρόσφατα τουρνουά. Έχουν σημαντικούς τίτλους στα χέρια τους, όπως αυτό του 2004. Ξέρω ότι κάποιοι από το 2004 συνεχίζουν να παίζουν για την Εθνική. Αυτό τους οδήγησες εδώ. Τα κατάφεραν σε έναν ανταγωνιστικό όμιλο. Έχουμε βαθύ σεβασμό για Ελλάδα. Έχει καλούς παίκτες. Πολύ γνωστούς. Είναι ο Κατσουράνης, ξέρουμε την κλάση του. Είναι παίκτες που έχουν παίξει μαζί. Σαμαράς, Καραγκούνης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος και άλλοι. Κάνουν μια ανταγωνιστική ομάδα. Είναι επιθετική ομάδα. Ξέρουν τη συνταγή που τους έφερε εδώ και έχουν έναν προπονητή που τους πρόσθεσε νέα στοιχεία και διατήρησε την καλή άμυνα".

Εν συνεχεία κλήθηκε να σχολιάσει ξανά τους απόντες της ομάδας του: "Όταν έδωσα τη λίστα με τους 23 ήταν μια δύσκολη στιγμή. Είμαστε μια οικογένεια. Ο Φαλκάο και ο Περέιρα δεν θα είναι μαζί μας, αλλά δεν πάνε διακοπές. Είναι εδώ. Είναι μέλη της ομάδας, είναι δίπλα μας. Είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα, μια οικογένεια και αντιμετωπίζουμε μαζί τα προβλήματα. Το παρελθόν είναι παρελθόν και πρέπει τώρα να δείξουμε τι αξίζουμε στο γήπεδο. Δουλύουμε και προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα με την Ελλάδα. Όλες οι ομάδες θα ήθελαν να έχουν τον Φαλκάο. Είμαστε όμως δυνατοί και έτοιμοι και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε!"

Ο Πέκερμαν δεν έκρυψε την αισιοδοξία του: "Αισθάνομαι Κολομβιανός. Δεν έχω κανέναν δισταγμό. Φυσικά και έχω την ιστορία μου με την Αργεντινή. Έχω δουλέψει πολύ. Αυτό με έχει βοηθήσει τα τελευταία χρόνια. Η πείρα μου είναι χρήσιμη και τη μετέδωσε σε μια ομάδα που διψούσε για γνώση και θέλησε να αλλάξει. Το πνεύμα αλλαγής ήταν πολύ σημαντικό. Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και όλοι θα θυμούνται αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα πράγματα έχουν αλλάξει κι όλοι ξέρουν ότι ήρθε η σειρά μας. Έχουμε ταλέντο. Αυτό με γεμίζει ενθουσιασμό. Είμαι πεπεισμένος ότι θα παίξουμε πολύ καλά. Θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, αλλά είμαστε δεμένοι. Δουλεύουμε σκληρά. Είμαστε σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε καλούς επιθετικούς και υψηλό επίπεδο. Πρέπει όλοι οι παίκτες να ξέρουν ότι τους υποστηρίζω. Η ομάδα δεν έχασε ποτέ την εσωτερική της συνοχή"

Για το ματς με την Ελλάδα τόνισε: "Πιστεύω ότι θα είναι όμορφο παιχνίδι. Υπάρχει φόρτιση, αλλά έχουμε ομάδα με καλούς παίκτες σε κάθε θέση. Έχουμε τον τρόπο να γυρίζουμε τα ματς στα μέτρα μας. Οι λάτιν ομάδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα μα ομάδες που έχουν γερή άμυνα, όπως η Ελλάδα. Η κάθε ομάδα έχει το δικό της τρόπο να παίζει. Οι δύο ομάδες είναι πολύ δυνατές. Εμείς πρέπει να δείξουμε σεβασμό στην Ελλάδα. Θέλουμε να δούμε καλό ματς. Η πρόκληση είναι να παίξουμε όπως ξέρουμε και να νικήσουμε. Χρειάζεται συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση. Πρέπει να παίξουμε ομαδικά και ισορροπημένα. Πιστεύω ότι θα δούμε ωραίο ματς τακτικά και στρατηγικά".

Πέκερμαν: "Έχουμε κι άλλους... Φαλκάο"

Αναφερόμενος στη διαιτησία της πρεμιέρας μεταξύ της Βραζιλίας και της Κροατίας, ο Αργεντινός τεχνικός είπε: "Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής η FIFA κάνει ότι μπορεί και συνεχίζει να προσπαθεί να αντιμετωπίζει τις αμφιλεγόμενες φάσεις. Πολλές τέτοιες φάσεις έκλεισαν χωρίς προβλήματα, αλλά απορίες ακόμη παραμένουν. Οι φίλαθλοι το παίρνουν άσχημα, ειδικά όταν ο διαιτητής έχει κάνει ένα σοβαρό λάθος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, οι διαιτητές κυρίως, ώστε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις. Παίκτες, προπονητές, πρέπει να συνειδητοποιούν ότι υπάρχει ανθρώπινο λάθος".

Σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσει, ο Πέκερμαν είπε: "Η Κολομβία θα παίξει όπως παίζει. Όταν αλλάζεις παίκτες οι παίκτες συνεισφέρουν με τα δικά τους χαρακτηριστικά. Η κεντρική ιδέα είναι ίδια για εμάς. Είμαστε ομάδα που βασίζεται στην κατοχή μπάλας χωρίς να χάνουμε ισορροπία μας. Σκοράρουμε χωρίς να δεχόμαστε πολλά γκολ".

Όσον αφορά στην εθνική ομάδα της πατρίδας του τόνισε: "Οι αναμνήσεις με τον Μέσι είναι φανταστικές. Δεν πίστευα τα μάτια μου όταν ο Μέσι ήρθε στην Εθνική. Δεν είχα αμφιβολία για το τι θα κάνει αυτός ο νεαρός τότε. Είμαι περήφανος για το Λιονέλ. Δεν είχα ποτέ αμφιβολία ότι ήταν ανερχόμενο αστέρι τότε και το απέδειξε. Όλοι περιμένουμε ότι η Αργεντινή θα φτάσει στον Τελικό. Ελπίζω να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε την Αργεντινή. Αν είναι να παίξουμε με την Αργεντινή ας γίνει σε τελικό. Τώρα δεν σκέφτομαι την Αργεντινή και το Μέσι, μόνο την Ελλάδα. Ο Μέσι θα βοηθήσει πολύ την Αργεντινή εδώ στη Βραζιλία. Είμαι σίγουρος".

Ο Αμπέλ Αγκιλάρ, από την πλευρά του, επεσήμανε: "Έχουμε κοινή νοοτροπία, κοινή θέληση και μας αρέσει η σκληρή δουλειά. Δεν θα προδώσουμε ότι κάναμε μέχρι τώρα. Έχουμε καλή υποστήριξη από τους προπονητές. Αρχίζουμε από την Ελλάδα. Νιώθω ότι φοράμε τη φανέλα της εθνικής για πρώτη φορά. Θα προσπαθήσουμε να το αποδείξουμε. Είμαστε ομάδα. Έχουμε παίξει στις ομάδες νέων. Έχουμε κέφι, όρεξη και πάθος και θα το βγάλουμε το γήπεδο όπως κάνουμε πάντα. Οι νέοι θα δείξουν ενθουσιασμό. Δώσαμε μάχη για να είμαστε εδώ και θα απολαύσουμε κάθε δευτερόλεπτο. Θέλει μια διαφορετική προσέγγιση σε αυτό το επίπεδο. Βρισκόμαστε στο πιο απαιτητικό επίπεδο που υπάρχει στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εδώ δεν υπάρχουν λάθη. Όλα είναι διαφορετικά. Εδώ είναι κρίσιμα τα πράγματα".

Όσον αφορά στο ματς με την Εθνική είπε: "Πιστεύω ότι ο αγώνας θα πάει όπως τον έχουμε σχεδιάσει. Δεν θα προδώσουμε όσους περιμένουν να δουν καλό ποδόσφαιρο από την πλευρά μας. Θα δείξουμε αυτοπεποίθηση. Θα το κάνουμε όλοι μας. Πρέπει να προσφέρουμε όλοι στο ματς με την Ελλάδα. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα".

Για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του, ο Αγκιλάρ είπε: "Οι παίκτες ξέρουν ότι πρέπει να έχουμε καλό κέντρο. Οι παίκτες μας εκεί είναι δεμένοι. Η μεσαία γραμμή θα υποστηρίξει την επίθεση Θα παίξουμε ισορροπημένα. Κάθε παίκτης από τη θέση μπορεί να πλήξει τον αντίπαλο. Θα παίξουμε ήσυχα και αποδοτικά κόντρα στην Ελλάδα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK