Πολωνία - Ελλάδα 0-0

Εμφανίζοντας μία αν μην τι άλλο βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με την τραγική του Σαββάτου κόντρα στα Νησιά Φερόε, η Εθνική πήρε φιλική ισοπαλία 0-0 από την Πολωνία στο Γκντανσκ.

Πολωνία - Ελλάδα 0-0
INTIME SPORTS

Δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα να παίζεις φιλικό παιχνίδι στις 16 Ιουνίου μετά από μία κοπιαστική σεζόν, κάθε είδους παγίδα καραδοκεί. Ωστόσο, η Εθνική, με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, έβγαλε στο γήπεδο αγωνιστικό πρόσωπο καλό για την εποχή. Σίγουρα το ματς δεν παίχθηκε σε υψηλό τέμπο, ωστόσο η ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν κατάφερε δύο βασικά πράγματα. Πρώτον να μην απειληθεί πολλές φορές (αν και οι Πολωνοί είχαν δοκάρι στο 40' με τον Μίλικ) και δεύτερον να βρει τελικές προσπάθειες.

Πολωνία - Ελλάδα 0-0
INTIME SPORTS

Μεγάλες ευκαιρίες βέβαια δεν δημιούργησε, ωστόσο υπήρχαν στιγμές που βγήκε με αξιώσεις μπροστά και απείλησε τον αντίπαλο που έπαιζε μπροστά στο κοινό του και προερχόταν από ευρεία νίκη (αλλά έπαιζε χωρίς τον σούπερ σταρ Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι).

Στην επανάληψη διατηρήθηκε ο ίδιος ρυθμός. Ο Μαρκαριάν προτίμησε να μην πάει σε πολλές αλλαγές για να διατηρήσει ομοιογένεια η ομάδα του η οποία πάλι δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να παρουσιαστεί απειλητικός.

Στη δημιουργία όμως ο βαθμός δεν ήταν και ο καλύτερος, λογικό από μία άποψη καθώς τα πόδια βάρυναν εκτός από την κούραση και η απογοήτευση για το κάζο του Σαββάτου. Στο 94' (και ενώ ο Μαρκαριάν έκανε δύο αλλαγές στο 92') οι Πολωνοί άγγιξαν το γκολ αλλά ο Βελλίδης, που μόλις είχε μπει στο ματς, αντέδρασε αποτελεσματικά σε ξαφνικό σουτ προς την εστία του.

Πολωνία - Ελλάδα 0-0
INTIME SPORTS

Σχόλιο

Κάποια βελτίωση υπήρξε, ας μην είμαστε άδικοι. Ωστόσο το παιχνίδι ήταν φιλικό (άρα έλειψε η ένταση και το άγχος για το αποτέλεσμα) ενώ ο αντίπαλος παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες. Τουτέστιν το καλό πρόσωπο του Νίνη, η σφιχτή διάταξη και το γεγονός ότι η Πολωνία δεν έφτασε πολλές φορές κοντά στην ελληνική εστία ικανοποιούν με μέτρο. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε τον Σεπτέμβριο όταν οι ποδοσφαιριστές θα είναι πιο φρέσκοι και οι αλλαγές που δρομολογούνται θα έχουν γίνει αντιληπτές.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πολωνία: Μπόρουτς (46’ Σέζνι), Τσιόνεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Κομορόφσκι (60’ Μαζίνσκι), Μπόρουσιουκ, Λινάτι, Ζιελίνσκι (60’ Μίλα), Γκροσίτσκι, Μπλαστσικόβσκι (60’ Πέζσκο), Μίλικ (78’ Ρίμπους).

Ελλάδα: Καπίνο (90+2' Βελλίδης), Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (46’ Ταυλαρίδης), Μόρας, Βύντρα, Κατσουράνης (90+2' Σάμαρης), Τζιόλης, Ταχτσίδης, Φούντας (77’ Κολοβός), Νίνης (70’ Φετφατζίδης), Καρέλης (60’ Μήτρογλου).

Διαβάστε ακόμη:

Μαρκαριάν: "Δείξαμε ότι έχουμε δύναμη"

Το live του αγώνα

20:44
Καλησπέρα σας από την PGE Arena.
20:45
Έχουμε πάρει θέση στα δημοσιογραφικά του γηπέδου στο Γκντασκ για την φιλική αναμέτρηση ανάμεσα σε Πολωνία και Ελλάδα.
20:46
Ένας φιλικός αγώνας τρεις ημέρες μετά την ήττα-σοκ από τα Νησιά Φερόε που σήμανε και το τέλος των όποιων ελπίδων για πρόκριση στα τελικά του EURO 2016.
20:47
Η Εθνική που θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα κόντρα σε έναν αντίπαλο που προέρχεται από εξαιρετικά αποτελέσματα και είναι στην κορυφή του δικού του ομίλου με 14 βαθμούς, πάνω και από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γερμανία.
20:48

20:49
Ο κόσμος καταφθάνει σιγά σιγά στο γήπεδο...
20:51
Πολύ καλές οι καιρικές συνθήκες, σε άριστη κατάσταση και ο αγωνιστικός χώρος.
20:51
Θυμίζουμε ότι Πολωνία και Ελλάδα είχαν αναμετρηθεί στους ομίλους του EURO 2012 και είχαν φέρει ισοπαλία 1-1.
20:52
Στο Γκντανσκ η Εθνική μας είχε παίξει στα προημιτελικά με την Γερμανία και είχε χάσει με 4-2.
20:53
Μπήκαν για προθέρμανση οι τερματοφύλακες της Πολωνίας εν μέσω αποθέωσης.
20:54

20:55
Μόλις βγήκαν για προθέρμανση οι Καπίνο, Βελλίδης και Καρνέζης.
20:58

21:03

21:06
Τώρα βγήκαν για προθέρμανση οι παίκτες της Πολωνίας.
21:08
Ακολούθησαν και οι δικοί μας διεθνείς! Σε 37 λεπτά η σέντρα του φιλικού.
21:11

21:14
Στο αρχικό σχήμα τελικά ο Κώστας Κατσουράνης!
21:16
Η 11άδα της Εθνικής: Καπίνο, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Βύντρα, Κατσουράνης, Τζιόλης, Ταχτσίδης, Φούντας, Νίνης, Καρέλης.
21:20
Η 11άδα της Πολωνίας: Μπόρουτς,Τσιόνεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Κομορόφσκι, Μπόρουσιουκ, Λινέτι, Ζιελίνσκι, Γκροσίτσκι, Μπλαστσικόβσκι, Μίλικ.
21:24

21:25
Ακόμα ένα 20λεπτο για την έναρξη του ματς και το γήπεδο γεμίζει.
21:31
Έφυγαν για τα αποδυτήρια οι δυο ομάδες...
21:33
Τώρα ακούγονται από τα μεγάφωνα οι συνθέσεις των δυο ομάδων.
21:38
Να θυμίσουμε ότι το αποψινό φιλικό έχει σημασία σε ότι έχει να κάνει με την κατάταξη της Εθνικής Ελλάδος στο σχετικό rankinkg καθώς μετά τα τελευταία αποτελέσματα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει πέσει αρκετές θέσεις. 
21:42
Οι δυο ομάδες έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και ο κόσμος πλέον είναι αρκετός. Ανάμεσα τους και Έλληνες. Ακούγονται οι εθνικοί ύμνοι των δυο ομάδων. 
21:45
Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η φιλική αναμέτρηση με την Πολωνία στη σέντρα. 
21:49
Σε αυτά τα πρώτα λεπτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπαθεί να βρει τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο καθώς είναι πολλά τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. 
21:54
Μετά το πρώτο πεντάλεπτο οι Νίνης, Φούντας έχουν αλλάξει θέσεις με τον Νίνη να παίζει ως αριστερό χαφ εξτρέμ και τον Φούντα στα δεξιά. 
21:54
9' Πρώτο σουτ για την Ελλάδα με τον Νίνη να βλέπει ωραία τον αμαρκάριστο Τζιόλη έξω από την περιοχή, ο μέσος του ΠΑΟΚ έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω. 
21:58
12' Ωραία προσπάθεια και σέντρα του Βύντρα από τα δεξιά αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτη με τον Καρέλη να μην προλαβαίνει να μπει στην φάση. 
22:01
16' Πρώτη πολύ καλή στιγμή για την Εθνική Ελλάδος με σουτ του Κατσουράνη έξω από την περιοχή και τον Μπόρουτς να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. 
22:03
16' Ο Γκροσίτσκι βρέθηκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά έκανε το σουτ με τον Καπίνο όμως να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα. 
22:08
22' Μικρή διακοπή στο ματς καθώς ο διαιτητής της αναμέτρησης έχει ενοχλήσεις στην γάμπα και δέχεται τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό τιμ. Οι παίκτες των δυο ομάδων βρήκαν την ευκαιρία να δροσιστούν και να πάρουν κάποιες οδηγίες. 
22:09
Το ματς ξεκίνησε και πάλι. 
22:10
Άλλαξαν πάλι θέσεις οι Νίνης, Φούντας. 
22:12
26' Πολύ μεγάλη φάση για την Πολωνία να ανοίξει το σκορ αλλά ο Καπίνο έδιωξε με το αριστερό χέρι το πλασέ του Μπλατσικόβσκι από το ύψος του πέναλτι. 
22:13
28' Καλή εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά με τον Τσιόνεκ ανενόχλητος να παίρνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω. 
22:15
30' Δεν μπορεί να συνεχίσει τελικά ο διαιτητής της αναμέτρησης ο οποίος δίνει την θέση του στον τέταρτο. 
22:20
35' Πιέζει η Πολωνία τα τελευταία λεπτά έχοντας κερδίσει και δυο διαδοχικά κόρνερ. 
22:22
36' Ωραία ανάπτυξη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τον Φούντα να βγάζει την παράλληλη συρτή μπαλιά και τον Καρέλη να προσπαθεί από κοντά να πιάσει το σουτ το οποίο όμως κόντραρε στον ίδιο και έφυγε έξω. 
22:27
40' Δοκάρι για την Πολωνία μετά από ωραία επίθεση από τα αριστερά και κεφαλιά του Μίλικ με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο και εν συνεχεία να χτυπάει ακριβώς στην γραμμή και να απομακρύνεται από τον γκολκίπερ της Εθνικής. 
22:33
Ημίχρονο στην αναμέτρηση με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Η Εθνική είχε μια-δυο καλές στιγμές και δεν απειλήθηκε πέρα από δυο φάσεις. 
22:50
Οι δυο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος. Μια αλλαγή για την Ελλάδα με τον Ταυλαρίδη να παίρνει την θέση του Παπασταθόπουλο ενώ ο Τσέζνι θα πάρει την θέση του Μπόρουτς για την Πολωνία. 
23:03
Χωρίς κάποια καλή στιγμή μέχρι τώρα το δεύτερο ημίχρονο. Η Εθνική Ελλάδος έχει τον έλεγχο του αγώνα, κρατάει την μπάλα στα πόδια της, δεν απειλεί αλλά και δεν απειλείται. 
23:06
60' Τρεις αλλαγές για την Πολωνία με τους Μιλά, Πέτσκο και Ματσίνσκι να μπαίνουν στο ματς. 
23:07
60' Αλλαγή και για την Εθνική Ελλάδος με τον Μήτρογλου αντί του Καρέλη. 
23:09
63 Ο Μίλα με κάθετη προσπάθησε να βρει τον Πέτσκο αλλά ο Σταφυλίδης πρόλαβε και έδιωξε.
23:17
70' Δεύτερη αλλαγή για την Εθνική Ελλάδος με τον Φετφατζίδη να μπαίνει αντί του Νίνη που και πάλι ήταν ανάμεσα στους διακριθέντες για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. 
23:18
72' Ο Κατσουράνης άνοιξε ωραία αριστερά στον Φούντα ο οποίος ενώ θα μπορούσε να περιμένει και να γεμίσει επιχείρησε ένα σουτ από πλάγια αριστερά με την μπάλα να φεύγει αρκετά έξω από την εστία του γκολκίπερ της Πολωνίας. 
23:18

23:21
75' Λάθος από τον Κατσουράνη στο χώρο του κέντρου με τον Μίλικ να παίρνει την μπάλα και να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Καπίνο έπεσε και πάλι σωστά και μπλόκαρε την μπάλα. 
23:23
76' Τρίτη αλλαγή για την Εθνική Ελλάδος με τον Κολοβό να παίρνει την θέση του Φούντα. 
23:25
78' Αλλαγή για την Πολωνία με τον Μίλικ να δίνει την θέση του στον Ρίμπους. 
23:27
Δέκα λεπτά ακόμα μέχρι το φινάλε χωρίς όμως κάποια καλή στιγμή για τις δυο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο πέρα από κάποια σουτ έξω από την περιοχή. 
23:32
86' Και άλλη αλλαγή για την Πολωνία με τον Σουσκάλα να περνάει στο παιχνίδι. 
23:35
89' Πρώτη κάρτα στο παιχνίδι, θα την δει ο Σταφυλλίδης για μαρκάρισμα πάνω στον Ρίμπους. 
23:38
Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων. 
23:39
Δυο αλλαγές στο 92' για την Εθνική Ελλάδος με τους Σάμαρη, Βελλίδη να παίρνουν την θέση των Κατσουράνη, Καπίνο. 
23:41
94' Πολύ καλή ευκαιρία για την Πολωνία να ανοίξει το σκορ με γυριστό σουτ από κοντά αλλά ο Βελλίδης έδιωξε σε κόρνερ. 
23:41
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι το οποίο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. 
23:42
Η Εθνική Ελλάδος παρουσιάστηκε πιο σοβαρή από ότι στο ματς με τα Νησιά Φερόε, με μεγαλύτερη πειθαρχία στην άμυνα και μεγαλύτερη συγκέντρωση ενώ μπροστά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις λίγες φάσεις που δημιούργησε. 
23:44
Ο Σέρχιο Μαρκαριάν έδωσε αρκετό χρόνο για να δοκιμάσει κάποιους παίκτες σε σχέση με το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου. 
23:46
Η Εθνική Ελλάδος πραγματοποίησε μια αρκετά καλή εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς κόντρα σε μια ομάδα που είναι αήττητη στον όμιλο της αν και οι Πολωνοί είχαν αρκετές απουσίες. 
23:47
Καλό σας βράδυ από την Πολωνία και το Γκντανσκ. 

News 24/7

24MEDIA NETWORK