Πτώση 19 θέσεων για την Εθνική!

Σοκ προκαλεί η πτώση της Ελλάδας στο Ranking της FIFA για το μήνα Ιούλιο, με τη "γαλανόλευκη" να πέφτει 19 θέσεις στον πίνακα. Τέταρτη χειρότερη θέση στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Διαβάστε ποιες χώρες προσπέρασαν την Εθνική.

Πτώση 19 θέσεων για την Εθνική!

Στην 44η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης της FIFA βρίσκεται πλέον η Ελλάδα. Στο FIFA Ranking του μήνα Ιουλίου η Εθνική έπεσε 19 θέσεις από την 25η που βρισκόταν πριν περίπου ένα μήνα.

Φυσικά μεγάλο ρόλο σε αυτή την πτώση έπαιξε η ήττα από τα Νησιά Φαρόε στα μέσα Ιουνίου (2-1). Η 44η θέση αποτελεί την τέταρτη χειρότερη στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με τις τρεις χειρότερες θέσεις να καταγράφονται το 2001 (57), το 1998 (53) και το 2002 (48).

Πτώση 19 θέσεων για την Εθνική!
INTIME SPORTS

Όσον αφορά τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από την Ελλάδα, αυτές που προκαλούν εντύπωση είναι το Ιράν, η Βόρειος Ιρλανδία, η Αλβανία, η Σενεγάλη, η Τυνησία και η Ισλανδία, ενώ λίγο έλειψε να την προσπεράσει και η Βενεζουέλα, η οποία εντυπωσίασε στο Κόπα Αμέρικα και κατέγραψε άνοδο 27 (!) θέσεων. Να σημειωθεί πως τα Νησιά Φαρόε ανέβηκαν στην 74η θέση με τη νίκη τους κόντρα στην Εθνική (2-1), την υψηλότερη στην ιστορία τους.

Στην πρώτη θέση ανέβηκε η Αργεντινή, η οποία ήταν φιναλίστ του Κόπα Αμέρικα, εκθρονίζοντας την πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανία που έπεσε στη δεύτερη θέση. Τρίτο είναι το Βέλγιο, τέταρτη η Κολομβία, ενώ την πεντάδα κλείνει η Ολλανδία.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα συμμετέχει στον 6ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2016, χωρίς να έχει ωστόσο ελπίδες πρόκρισης. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου με μόλις 2 βαθμούς και χωρίς νίκη μετά από έξι αγώνες. Πρώτη στον όμιλο είναι η Ρουμανία, ενώ ακολουθούν η Β. Ιρλανδία, η Ουγγαρία, τα Νησιά Φερόε και η Φιλανδία.

Πτώση 19 θέσεων για την Εθνική!

Τέλος σημειώνουμε πως στις 25 Ιουλίου θα διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας η κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ του 2018. Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, οπότε δύσκολα θα αποφύγει έναν όμιλο "φωτιά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK