Ρανιέρι: "Ποτέ δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ"

Με συνέντευξή του στη Δημόσια τηλεόραση, ο Κλαούντιο Ρανιέρι έκανε ένα πρώτο απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας του και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει.

Ρανιέρι: "Ποτέ δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ"

Αναλυτικά

Για το ξεκίνημα της Εθνικής

Ειλικρινά δεν περίμενα ένα τέτοιο ξεκίνημα από την ομάδα ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο η εξήγηση ποικίλει σαν απάντηση. Η αλλαγή προπονητή ήδη σου προκαλεί ένα στρες οι παίκτες δεν ξέρουν εμένα και εγώ δεν ξέρω αυτούς στο 100% δεν ξέρουν τι ακριβώς ζητάω. Οταν γυρίζεις από ένα Μουντιάλ πολλές ομάδες έχουν μια πτώση. Στο Μουντιάλ μπορεί να κάψει όλη την ενέργεια, είδαμε την Ολλανδία την Πορτογαλία και η την Γερμανία να δυσκολεύονται στο να επιστρέψουν στην ίδια κατάσταση όπως ήταν πριν, αλλά επίσης πιστεύω ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν υπάρχουν πλέον και κάποιοι είναι τραυματίες, επίσης η έλλειψη αποφασιστικότητας και προσοχής όλο αυτό μας έκανε να χάσουμε αυτές τις δυο αναμετρήσεις και να φέρουμε ισοπαλία με την Φινλανδία...

Χρειάζονται συνεχείς προπονήσεις. Είναι άλλο πράγμα να προπονείς μια ομάδα κάθε μέρα για περισσότερο χρόνο και σιγά σιγά η φιλοσοφία του προπονητή να περνάει μέσα στο DNA του ποδοσφαιριστή και είναι άλλο πράγμα να τους προπονείς τρεις τέσσερις μέρες πριν από ένα ματς και να κάνεις προπόνηση και. οι ποδοσφαιριστές να έρχονται με στρες και με άγχος από τα διάφορα προβλήματα των ομάδων τους.

Αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε χάσει πολύ σημαντικά κομμάτια από την ομάδα, παίκτες με χαρακτήρα με προσωπικότητα και μιλάω για το κέντρο τώρα δημιουργούμε ένα νέο χαρακτήρα στην ομάδα. Αυτό το χαρακτήρα πρέπει να τον βγάλουν στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές.

Τώρα καταλαβαίνω ότι οι Έλληνες μου ζητούν να δουν την εθνική τους στην επίθεση. Ναι είναι σωστό να κάνεις επίθεση, να είσαι συνέχεια στην επίθεση αλλά παράλληλα πρέπει να είμαστε συνέχεια προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις που δεχόμαστε όπως με την Ιρλανδία που δεχτήκαμε το γκολ στη αντεπίθεση και αυτό δεν είναι καλό. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί.

Και μένα μου αρέσουν οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν ένα, δύό, τρία γκολ θα πρέπει όμως να υπάρχει και ο γκολτζής παίκτες που ξέρουν να βάζουν γκολ. Πρέπει να συναρμολογήσουμε την παλιά φιλοσοφία με την καινούρια φιλοσοφία.

Για τα επόμενα ματς

Εμείς τώρα πρέπει να παίξουμε παιχνίδι, παιχνίδι. Για εμάς τώρα κάθε παιχνίδι είναι ένας τελικός. Τώρα έχουμε τα νησιά Φερόε και πρέπει να πάμε μόνο να κερδίσουμε .Δεν θα είναι εύκολο γιατί θα παίξουν όλοι αμυντικά και θα προσπαθήσουν να βγουν στην αντεπίθεση και θα χρειαστεί να είμαστε έξυπνοι και γρήγοροι και επίσης να το θέλουμε. Θέλω να δω τους παίκτες μου να τρώνε το χόρτο.

Για το αν σκέφτηκε να παραιτηθεί

Δεν μου πέρασε ποτέ η ιδέα για να παραιτηθώ, είμαι ένας άνθρωπος προγραμματισμένος που θέλω το μάξιμουμ από τον εαυτό μου και το ίδιο ζητάω και από τους παίκτες. Δεν έχω σκεφθεί ποτέ να παραιτηθώ και το μυαλό μου είναι μόνο αυτή τη στιγμή το πως να κερδίσουμε τα νησιά Φερόε.

Αισθάνομαι έντονα την πίεση γιατί είμαι εγώ πρώτος που πιέζω τον εαυτό μου πάντα θέλω το μάξιμουμ από μένα και από τους ποδοσφαιριστές. Ξέρω καλά όμως ότι δεν δίνουμε το εκατό τοις εκατό. Την πίεση θα την πάρω όμως εγώ ολόκληρη πάνω μου γιατί είμαι ένας θετικός άνθρωπος και θέλω να γυρίσω όλη αυτή την πίεση σε θετική ενέργεια. Εύχομαι και οι ποδοσφαιριστές που σίγουρα αισθάνονται αυτή την πίεση, να τη γυρίσουν σε μια θετική ενέργεια στο παιχνίδι με τα νησιά Φερόε.

Για την περίπτωση Γκέκα

Πρώτα από όλα τον Γκέκα τον καλέσαμε γιατί τα πάει πολύ καλά στην Τουρκία. Είναι στο γκολ και εγώ πρέπει να κάνω μια λίστα πριν την τελική επιλογή δεκαπέντε μέρες πριν κάνω την τελική λίστα και όταν κατάλαβα ότι αυτός δεν ήταν σε αυτή την αρχική λίστα είπα να βάλουμε και αυτόν για να έχω την ευκαιρία όταν φτιάξω την τελική να μπορέσω να τον καλέσω. Πρέπει όμως επίσης να θυμηθώ ότι τα δυο τελευταία χρόνια ο Γκέκας δεν είχε κάνει γκολ στην εθνική ομάδα.

Για την οργάνωση των Εθνικών ομάδων

Μερικούς μήνες πριν η ομοσπονδία μου είχε ζητήσει να δω τι μπορούμε να κάνουμε για τα νέα παιδιά.Εγώ τους είχα πει γιατί δεν μπορώ να ασχοληθώ και με τα παιδιά τους είχα προτείνει στην ΕΠΟ να μιλήσουν με τον Κρίστιαν Νταμιανό. Ήταν ο δικός μου δεύτερος προπονητής στη Γιουβέντους στην Ρόμα, στην Ίντερ στην Πάρμα Αυτός ήταν ο υπεύθυνος στο Κλερ Φοντέν που για όποιον δεν ξέρει είναι το πρώτο σχολείο για τους νέους ποδοσφαιριστές στην Γαλλία. Από εκεί έχουν βγει διάφοροι όπως ο Τρεζεγκέ, ο Ανρί, ο Γκαλάς, πολλοί μα πολλοί παίκτες.

Για τον Γιώργο Καραγκούνη

Οταν άκουσα ότι ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν ελεύθερος και ήταν ένα άτομο σοβαρό ένα άτομο που σε κοιτάει στα ματιά και ποτέ δεν σε προδίδει ζήτησα από αυτόν αν μπορεί να γίνει μέρος στο προπονητικό επιτελείο το δικό μας. Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει όλη την εθνική ομάδα. Μιλάμε για όλα τα θέματα, μιλάμε για τους ποδοσφαιριστές για τα χαρακτηριστικά των παικτών και ζήτησα από αυτόν να μιλήσει στους παίκτες αυτούς που είναι στο εξωτερικό, στους τραυματίες .Έχω μια μεγάλη ανταλλαγή ιδεών με τον Καραγκούνη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK