Ρεχάγκελ: "Μπορεί η Ελλάδα"

O Ότο Ρεχάγκελ παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα μπορέσει να προκριθεί στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ρεχάγκελ: "Μπορεί  η Ελλάδα"
INTIME SPORTS

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Sportday" παραχώρησε ο Ότο Ρεχάγκελ και αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα του Φερνάντο Σάντος και το Μουντιάλ που έρχεται, αλλά και στην Εθνική του 2004 με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Και βέβαια μπορεί να προκριθεί. Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ταιριάξουν όλα. Να υπάρξει πάθος, ενθουσιασμός και να είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Στο παγκόσμιο όλες οι ομάδες είναι τοπ επιπέδου και δεν συγχωρούνται λάθη. Και βέβαια η ομάδα πρέπει να είναι απόλυτα “fit”. To 2004 ήμασταν μόνο εγώ κι ο Γιάννης (σ.σ. Τοπαλίδης) στο τεχνικό τιμ, δεν είχαμε ούτε γυμναστές, ούτε τίποτα κι όμως είδατε ότι η ομάδα παρουσιάστηκε σε άψογη φυσική κατάσταση.

Εμείς είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με μία εξαιρετική φουρνιά, την οποία αποτελούσαν ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα υψηλού επιπέδου και είχαμε όλες τις προδιαγραφές για να πετύχουμε. Ναι, ήμασταν τυχεροί σε αυτό το κομμάτι του έμψυχου δυναμικού».

Σχετικά με το ποιοι θα είναι οι παίκτες-κλειδιά της Εθνικής στο Μουντιάλ, ανέφερε ότι:

«Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω 100% διότι δεν είμαι εγώ ο προπονητής. Το μόνο που μπορώ να πω ότι ότι η ομάδα θα πρέπει να είναι πανέτοιμη σωματικά και ψυχικά».

Για τον Γιώργο Καραγκούνη είπε πως:

«Ο Καραγκούνης έχει παρουσιάσει μία πολύ μεγάλη καριέρα, είναι σύμβολο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει πάρει μέρος σε τόσα και τόσα τουρνουά και τελικές φάσεις. Έχει μία μεγάλη ευκαιρία να καταφέρει κάτι μεγάλο σε αυτό το Μουντιάλ που γι' αυτόν θα είναι πολύ ξεχωριστό.

Εμείς σαν προπονητές, εγώ κι ο Γιάννης (σ.σ. Τοπαλίδης) δηλαδή, είχαμε πάντα μία πάρα πολύ καλή συνεργασία μαζί του. Είναι ένα΅άνθρωπος που έχει μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο. Αγαπάει αυτό που κάνει και του ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή επιτυχία».

Όσο για το τι θα συμβούλευε τον Σάντος:

«Είναι ένας έμπειρος προπονητής που ξέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο πολύ καλά και δεν χρειάζεται συμβουλές από κανέναν. Ξέρει από μόνος του τι πρέπει να κάνει».

News 24/7

24MEDIA NETWORK