Σκίμπε: "Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος"

Ο Μίκαελ Σκίμπε εμφανίστηκε απογοητευμένος από τον τρόπο που ήρθε η ήττα από την Ισλανδία, στάθηκε στο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι διεθνείς στις στημένες φάσεις, ενώ αποκάλυψε τα πρώτα συμπεράσματά του από τις δύο φιλικές αναμετρήσεις.

Σκίμπε: "Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ελλάδα, παρότι προηγήθηκε με 2-0, υπέστη καθίζηση στο δεύτερο ημίχρονο και γνώρισε την ήττα με 3-2 από την Ισλανδία.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίκαελ Σκίμπε εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από το τελικό αποτέλεσμα, στάθηκε στα λάθη της αμυντικής γραμμής, ενώ αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντηση με τους προπονητές των ομάδων της Super League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και ειδικότερα ότι δεχθήκαμε όλα τα γκολ από στημένες φάσεις. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτές τις στημένες φάσεις. Από τον επιθετικό τομέα είναι πιο ευχαριστημένος, καθώς δημιουργήσαμε ωραία πράγματα. Μετά το 60-65 είχαμε προβλήματα στα τρεξίματα και οι αντίπαλοί μας ήταν καλύτεροι. Χρειαζόμαστε όμως και περισσότερη τύχη. Παρ' όλα αυτά θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά", είπε αρχικά.

Για τις στημένες φάσεις: "Ναι είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί. Αν δούμε την πρώτη φάση ο Οικονόμου είχε την κεφαλιά, αλλά έκανε ένα λάθος. Ωστόσο, είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να αλλάξει".

Για τον τρόπο από τον οποίο προήλθαν αυτές οι στημένες φάσεις: "Από τη μία μεριά προσπαθούμε να επιτεθούμε αρκετά ψηλά και έδειξε να πιάνει καθώς δημιουργήσαμε φάσεις. Με την ώρα όμως έδειχνε να χάνουμε δυνάμεις και έτσι να έρθουν οι στημένες φάσεις. Θα αναλύσουμε όλα αυτά στις επόμενες μέρες.

Το πρώτο γκολ προήλθε από ατομικό λάθος. Στις άλλες φάσεις είναι πιο σύνθετο καθώς οι αποστάσεις στη ζώνη παίζουν ρόλο. Σε αυτές τις φάσεις ομαδικά δεν λειτουργήσαμε ομαδικά. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πολλά λάθος στις πάσες μας, επιτρέποντας στον αντίπαλο να μας πιέσει. Αύριο υπάρχει αυτή η συνάντηση με τους προπονητές και είναι καλό ότι είδαν και εκείνοι την υψηλή ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο. Και για τους παίκτες είναι σημαντικό να παίζουν στις ομάδες τους και να έχουν καλύτερη αγωνιστική και φυσική κατάσταση. Για αυτό αφήσαμε τέσσερις παίκτες που είχαν ήδη πάρα πολλά παιχνίδια να ξεκουραστούν. Κάνουμε αυτά τα φιλικά για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για την ομάδα μας και να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά".

Για τα συμπεράσματά του από τα δύο φιλικά: "Στο πρώτο παιχνίδι δεν επιτρέψαμε να δημιουργήσει τόσες πολλές φάσεις, γιατί δεν το επιτρέψαμε εμείς. Χαίρομαι που βάλαμε τόσους πολλούς παίκτες να παίξουν. Χαίρομαι και για τις ευκαιρίες και για τα γκολ που βάλαμε. Πρέπει όμως να βγάλουμε μεγαλύτερη ποιότητα στην άμυνα, όπως είχε η Ελλάδα στο παρελθόν. Με δυσαρέστησε επίσης ότι μετά από δικό μας γκολ, δεχθήκαμε απ' ευθείας εμείς. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη ψυχραιμία".

Για την αυριανή συνάντηση με τους προπονητές: "Πρέπει να μπούμε σε έναν καλό διάλογο μαζί τους. Είμαστε όλοι μαζί υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Περιμένω μια ανοιχτή συζήτηση και χαίρομαι που θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε όλοι μαζί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα tweets για το Ελλάδα - Ισλανδία

Ελλάδα - Ισλανδία 2-3

Τα γκολ του φιλικού Ελλάδα-Ισλανδία

News 24/7

24MEDIA NETWORK