Μαρκαριάν: "Είμαστε πολύ χαμηλά, πρέπει να ανέβουμε"

Ένα νέο ξεκίνημα, ύστερα και από την ήττα-σοκ στα Νησιά Φαρόε, επιζητά ο Σέρχιο Μαρκαριάν, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου για τη φιλική αναμέτρηση της Τρίτης (16/6, 21:45) με την Πολωνία στο Γκντανσκ παραδέχθηκε ότι η Εθνική βρίσκεται πολύ χαμηλά.

Μαρκαριάν: "Είμαστε πολύ χαμηλά, πρέπει να ανέβουμε"
Μαρκαριάν Εθνική INTIME SPORTS

"Έχω στο μυαλό μου έναν Πολωνό προπονητή, πολύ μεγάλο, τον Άντρε Στρεϊλάου. Τον ξέρω από τότε που ήμουν στην Ουρουγουάη, πήγε εκεί για να κάνει ένα σεμινάριο, έχω δουλέψει μαζί του και έμαθα πολλά πράγματα δίπλα του. Έκανε πολύ καλό η παρουσία του στην χώρα μου. Βοήθησε να μάθουμε πολλά για το ποδόσφαιρο της Ευρώπης. Μετά τον είδα άλλη μια φορά στην Κολομβία, παίξαμε αντίπαλοι και για μένα ήταν μεγάλο θέμα για μια εβδομάδα να είμαι κοντά του και να έχουμε επαφή. Μετά γνώρισα τον Βαζέχα και τον Ολισαντέμπε, δυο σπουδαίους παίκτες", είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός για το πολωνικό ποδόσφαιρο.

Για τις πολλές αλλαγές της Πολωνίας και πόσες θα κάνει η Ελλάδα σε σχέση με τα Νησιά Φαρόε επεσήμανε: "Θα φτιάξουμε την καλύτερη ομάδα που μπορούμε, διότι για μας είναι πολύ σημαντικό ματς. Θα προσέξουμε λίγο όσους είναι πολύ κουρασμένοι ή ήταν τραυματίες, θα δώσουμε ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες και πρέπει να φρεσκάρουμε και κάποιους".

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Εθνική έχει καλούς παίκτες και άσχημα αποτελέσματα, ο Σέρχιο Μαρκαριάν τόνισε: "Γνωρίζουμε την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δούλευα πριν το 2004 στην Ελλάδα και το 2004 η Ελλάδα ήταν στην καλύτερη κατάστασή της. Από εκεί και μετά, είχε καλές παρουσίες σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Παγκόσμια Κύπελλα, αλλά άρχισε να πέφτει και τώρα είμαστε πολύ χαμηλά. Εγώ δεν τα ξέρω όλα, επειδή έχω επιστρέψει εδώ και τέσσερις μήνες και προσπαθούμε με τους παίκτες και τους παράγοντες να ανέβουμε. Είμαστε πολύ χαμηλά. Τα τελευταία αποτελέσματα είναι ιστορικά και πολύ άσχημα και πρέπει να τα ξεπεράσουμε".

Σχετικά με την εθνική Πολωνίας και την πορεία της δήλωσε: "Έχω στο μυαλό μου τους Μπόνιεκ, Σμολάρεκ, Λάτο που βρέθηκαν και στην 4η θέση του κόσμου. Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή της ιστορίας του, μετά έπεσε και τώρα βλέπουμε να ανεβαίνει και πάλι, να παίζει σοβαρό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ καλή ομάδα και μπορεί να γράψει ιστορία. Τη σεβόμαστε όπως βέβαια κάθε ομάδα".

Μαρκαριάν: "Είμαστε πολύ χαμηλά, πρέπει να ανέβουμε"
INTIME SPORTS

Ερωτηθείς για την ψυχολογία της Εθνικής, ο Ουρουγουανός απάντησε: "Πράγματι, είναι πολύ κακή η ψυχολογική κατάσταση. Μιλήσαμε με τους παίκτες και είπαμε πως πρέπει να δουλέψουμε και να αντιδράσουμε. Πρέπει να αρχίσουμε κάτι νέο στο φιλικό με την Πολωνία. Υπάρχουν μετά δυο μήνες για το επόμενο ματς και θα το αναλύσουμε όταν έρθει η ώρα. Η Εθνική Ελλάδας και όποιος παίκτης φοράει την φανέλα, πρέπει να παίζει για το καλύτερο, να είναι σοβαρός και θα δώσω ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες για να δω τι μπορούν να προσφέρουν στο μέλλον. Η Πολωνία είναι πολύ δυνατή και πρέπει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα".

Κληθείς να σχολιάσει τι πρέπει να γίνει στο μέλλον, ο Σέρχιο Μαρκαριάν παρατήρησε: "Τα προβλήματα δεν είναι απλά, ούτε είναι ένα. Έχουμε πολλούς λόγους που βρισκόμαστε εδώ. Πρέπει να ισορροπήσουμε την κατάσταση, να κάνουμε μια διάγνωση του προβλήματος και να σκεφτόμαστε το που είμαστε, τις αδυναμίες μας και πως αν θέλουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα. Πρέπει να είμαστε όλοι περισσότερο επαγγελματίες. Να κάνουμε ένα πιο δυνατό ελληνικό ποδόσφαιρο, να μας δώσει περισσότερους παίκτες για την Εθνική και οι νέοι να παίρνουν περισσότερες ευκαιρίες. Πρέπει να έχουμε περισσότερες κατηγορίες από τις τρεις που έχουμε τώρα, διότι είναι λίγες. Πρέπει να βρούμε πιο είναι το στυλ μας και να το αποφασίσουμε από κοινού. Όποιος θα αναλάβει αυτό το πρότζεκτ, πρέπει να έχει σεβασμό και αγάπη για το ελληνικό ποδόσφαιρο και να δουλεύει γι' αυτό και όχι για τον εαυτό του. Πρέπει να διορθώσει πράγματα η Ομοσπονδία. Το συμβόλαιό μου λήγει τον Δεκέμβριο και θα βοηθήσω μέχρι τότε σίγουρα. Κάθε μέρα δουλεύουμε πολύ και θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θέλει όμως νέο πλάνο και αποφάσεις σημαντικές. Θα δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε".

Μαρκαριάν: "Είμαστε πολύ χαμηλά, πρέπει να ανέβουμε"
Μαρκαριάν Εθνική INTIME SPORTS

Όσον αφορά το στυλ της ομάδας εξήγησε: "Όταν μια ομάδα έχει την πίεση που είχε η Ελλάδα και η πρώτη του γκρουπ έχει μεγάλη διαφορά από εμάς, τότε καταλαβαίνεις πόσο πιεσμένοι είμαστε. Ήμασταν πίσω βαθμολογικά και η ισοπαλία δε μας έκανε. Έπρεπε λοιπόν να βρούμε τις σωστές ισορροπίες. Το Σάββατο δώσαμε πέντε ευκαιρίες στους αντιπάλους, διότι έπρεπε να βγούμε πιο μπροστά. Εμείς κάναμε δέκα ευκαιρίες και δεν μπορούσαμε να βάλουμε γκολ. Μας πόνεσε η ήττα. Τα λάθη έγιναν όχι γιατί δεν είμαστε καλοί, αλλά πιεσμένοι. Έκανε χειρότερα τα πράγματα σε αυτό το κομμάτι η νίκη της Ουγγαρίας. Σήμερα (σ.σ. 15/6), είδαμε δυο φορές το ματς με τα Νησιά Φαρόε για να αναλύσουμε τα λάθη μας. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας".

Αναφορικά με τη στήριξη της ΕΠΟ είπε: "Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τη διοίκηση. Εγώ θα ήθελα να μπορώ να πω ότι θέλω να μείνω δέκα χρόνια, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι, διότι δεν έχουν πάει ως τώρα καλά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται να πρέπει να ανοίξεις... πολλές πόρτες (σ.σ. δημοσιογράφους, κυβερνήσεις, παράγοντες). Αν έχω πρόταση να συνεχίσω, θα το σκεφτώ πολύ. Εγώ θέλω να δουλεύω και να είναι εντάξει τα πράγματα, όχι απλά να είμαι κάπου και να εργάζομαι".

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την οργάνωση του πολωνικού ποδοσφαίρου: "Δεν ξέρω την οργάνωση του πολωνικού ποδοσφαίρου, αλλά ξέρω ότι έχουν εξαιρετική σωματοδομή. Δεν ξέρω πως δουλεύουν στις μικρές ηλικίες, αλλά ξέρω τι έκαναν οι προπονητές εδώ πριν από το 1982. Γνωρίζω πόσο καλή δουλειά έκαναν. Πρέπει να τα βρούμε με τις ομάδες, ώστε να πορευτούμε όλοι μαζί και να δουλέψουμε μαζί για κάτι καινούργιο. Η Ομοσπονδία νομίζω πως είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο".

Κατόπιν, αναφέρθηκε στο φιλικό με την Πολωνία και τις σκέψεις του: "Ξέραμε πως είχαν πάρει 29 παίκτες και πως θα απέκλειαν αρκετούς παίκτες. Δεν ήταν έκπληξη το τι θα κάνουν τώρα και ότι θα έχουν αλλαγές. Εμείς θα παίξουμε όπως πρέπει. Θα προσέξουμε εκείνα που χρειάζεται για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σύστημα της Πολωνίας και όποιους παίκτες ξεκινήσουν στο ματς".

Διαβάστε ακόμη:

Με οκτώ νέα πρόσωπα η Εθνική κόντρα στην Πολωνία

News 24/7

24MEDIA NETWORK