Τίτλοι τέλους για Μαρκαριάν - Καραγκούνη στην Εθνική

Επισημοποιήθηκε το "διαζύγιο" της ΕΠΟ με τον Σέρχιο Μαρκαριάν και τον Γιώργο Καραγκούνη. Ποιος θα αναλάβει την Εθνική Ελλάδας;

Τίτλοι τέλους για Μαρκαριάν - Καραγκούνη στην Εθνική
INTIME SPORTS

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ επικύρωσε τίτλους τέλους με Σέρχιο Μαρκαριάν και Γιώργο Καραγκούνη και η Εθνική Ελλάδας οδεύει ουσιαστικά ακέφαλη στις αναμετρήσεις με Φινλανδία και Ρουμανία για τα προκριματικά του Euro 2016.

Ο Ουρουγουανός προπονητής δεν άλλαξε την απόφασή του να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία, την οποία είχε πάρει πριν από έναν μήνα. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας είχε στηρίξει με κάθε τρόπο τον 71χρονο τεχνικό, ο οποίος είχε συναντηθεί με τον Γιώργο Γκιρτζίκη και είχε κάνει και δηλώσεις... παραμονής.

Στον αντίποδα, το θέμα του πρώην αρχηγού της Εθνικής ομάδας ήταν πιο απλό. Ο "Κάρα" είχε μείνει δίχως στηρίγματα στην ΕΠΟ και μετά από τη ρήξη με τον Μαρκαριάν, δεν θα μπορούσε να συνεχίσει στο πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Παρ' όλα αυτά, η απομάκρυνσή του μοιάζει πιο σύνθετη, αφού σε αντίθεση με τον Μαρκαριάν που δεν εγείρει αξιώσεις ελέω παραίτησης, ο Καραγκούνης θα λάβει αποζημίωση για να αποχωρήσει και γι' αυτό το ΔΣ αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση των δύο πλευρών για σπουδαίο λόγο.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, την ομάδα αναλαμβάνει ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, Κώστας Τσάνας, ο οποίος θα βρεθεί στον αγώνα με τους Φινλανδούς στις 4 Σεπτεμβρίου και με τους Ρουμάνους 3 ημέρες πιο μετά, όπου υπάρχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στην ΕΠΟ θα συνεχιστεί η αναζήτηση μόνιμου διαδόχου (ο οποίος θα έχει βοηθό τον Τσάνα), χωρίς να προσδιορίζεται εάν αυτός θα προλάβει τους τελευταίους αγώνες των προκριματικών ή θα αναλάβει την ομάδα αμέσως μετά, με στόχο την ανασύνταξη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Το δελτίο Τύπου

"Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, οι εξής αποφάσεις.

Να λυθεί η συνεργασία με τον κ. Μαρκαριάν και τον κ. Μαρσενάρο κοινή συναινέσει και χωρίς καμία περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση για την Ομοσπονδία.

Να καταγγελθεί η σύμβαση του κ. Καραγκούνη για σπουδαίο λόγο.

Να τερματιστεί η συνεργασία με τον βοηθό προπονητή κ. Κωστένογλου, βάσει σχετικής πρόβλεψης της σύμβασής του.

Να ανανεωθεί η σύμβαση του κ. Τσάνα και να του ανατεθεί η ευθύνη της Εθνικής Ανδρών. Παράλληλα, η Ομοσπονδία βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέου προπονητή, που θα αναλάβει καθήκοντα μέχρι την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Να διερευνηθεί η δυνατότητα επιστροφής μέρους της αποζημίωσης του κ. Ρανιέρι, ο οποίος εργάζεται πλέον σε σύλλογο.

Επικυρώθηκαν οι πίνακες διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας της 1ης και της 2ης κατηγορίας, καθώς επίσης ο ανώτατος αριθμός διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών 1ης, 2ης και 3ης κατηγορίας. Συγκεκριμένα, οι αριθμοί ανά κατηγορία:

1η: 26 διαιτητές, 60 βοηθοί διαιτητές, 30 παρατηρητές.

2η: 65 διαιτητές, 130 βοηθοί διαιτητές, 90 παρατηρητές.

3η: 145 διαιτητές, 170 βοηθοί διαιτητές, 130 παρατηρητές.

Αποφασίστηκε η σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ως εξής: Πρόεδρος ο κ. Ανδρόνικος, μέλη οι κ. Μαζαράκης, Καρδαμάκης, Ζώης.

Ανακηρύχθηκαν οι υποψήφιοι για τις θέσεις των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δικαιοδοτικών και πειθαρχικών οργάνων ποδοσφαίρου, καθώς και των υπεύθυνων άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων. Τα ονόματα των υποψηφίων, που θα εκλεγούν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ στις 28 Αυγούστου, εστάλησαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επικυρώθηκαν τα πρακτικά της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων με θέματα «Έγκριση μετεγγραφής διαιτητή Εμμανουήλ Σκουλά από την ΕΠΣ Θεσσαλίας στην ΕΠΣ Σερρών»/»Επικύρωση προσωρινής εγγραφής των σωματείων ΑΣ Ρήγας Φεραίος, ΓΣ Νίκη Βόλου, ΑΣ Πύρασος Ν. Αγχιάλου από την ΕΠΣ Θεσσαλίας στη δύναμη της ΕΠΣ Λάρισας".

Τσάνας: "Πάνω από πρόσωπα η Εθνική"

"Ευχαριστώ θερμά την Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για την Εθνική Ομάδα. Για να έχει αποτέλεσμα αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που αρχίζουμε, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε σε ποια θέση βρισκόμαστε. Πιστεύω ότι οι διεθνείς έχουν, πάνω απ’ όλους, τη δύναμη για να βγούμε από τη δύσκολη θέση. Αυτή τη δύναμη έχουν παίκτες που αντιμετωπίζουν την Εθνική ως πραγμάτωση των στόχων τους. Αυτή είναι και η δική μου φιλοσοφία. Διότι η Εθνική υπήρχε και θα υπάρχει ανεξάρτητα από το ποιοι είναι οι παίκτες της ή ο προπονητής της. Είναι πάνω από πρόσωπα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK