Χαριστέας: "Άχαρος ο τρόπος του Ρανιέρι"

Ο Άγγελος Χαριστέας καταφέρθηκε εναντίον του Κλαούντιο Ρανιέρι, χαρακτηρίζοντας άχαρο τον τρόπο που χειρίστηκε την Εθνική μας ομάδα. Παράλληλα, σχολίασε την κατάσταση στον Άρη, ενώ αναφέρθηκε και φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα που θα δώσει η Εθνική 2004 κόντρα στην Κύπρο στο ΓΣΠ.

Χαριστέας: "Άχαρος ο τρόπος του Ρανιέρι"
INTIME SPORTS

Ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός, Άγγελος Χαριστέας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.

Για το φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα στην Κύπρο: "Σε λίγη ώρα θα πετάξουμε ένα γκρουπάκι από Θεσσαλονίκη και ένα από Αθήνα για Κύπρο, για να παίξουμε για φιλανθρωπικό σκοπό. Με πολλά παιδιά από το 2004 βρίσκομαι σε καθημερινή βάση και παίζουμε μπάλα. Δυστυχώς με τα παιδιά από την Αθήνα λόγω απόστασης δεν μπορούμε να βρισκόμαστε τόσο συχνά. Είπαμε να βρισκόμαστε κάθε χρόνο και να παίζουμε. Δόξα τον Θεό κανείς δεν έχει πρόβλημα με κανένα. Όταν ζεις στο ποδόσφαιρο τέτοιες παραστάσεις έχει περισσότερο χαβαλέ τώρα. Πιστεύω όταν ο Ρεχάγκελ θα μας λέει την σύνθεση θα έχει πλάκα. Την προηγούμενη φορά δεν μπορούσε να έρθει. Τώρα είπε αμέσως ναι. Είναι από χθες εκεί. Θα θυμηθούμε λίγο τα παλιά".

Για την κατάσταση στον Άρη: "Πληροφορήθηκα και πληροφορούμαι περισσότερο από τους παλαίμαχος που είναι κοντά στην ομάδα, ότι γίνεται μία προσπάθεια πολύ καλή. Σοβαρή προσπάθεια. Δεν γίνονται τρελά πράγματα, γίνεται ότι πρέπει γι’ αυτή την ώρα. Αν συνεχίζουν όπως το έχουν θέσει, η ομάδα θα βρει τον δρόμο της. Άργησε να παρθεί αυτή η απόφαση και άργησε και ο σχεδιασμός της ομάδας. Αν η ομάδα δεν κερδίσει το Σάββατο θα είναι δύσκολο να ανέβει. Το Σάββατο θα είμαι στο γήπεδο. Στην γιορτή βρεθήκαμε οι Αρειανοί που ο καθένας είχε πάρει τον δρόμο του και τώρα είμαστε δίπλα στην ομάδα. Το πρόβλημα του Άρη όλα τα χρόνια, για να μην γελιόμαστε, είναι ότι έπαιρναν αποφάσεις άνθρωποι που δεν ήταν του αθλήματος, ήταν επαγγελματίες παράγοντες και δημιούργησαν τρύπες. Τώρα οι άνθρωποι προσπαθούν να χτίσουν μία ομάδα ταπεινά. Αν γίνει το πρώτο βήμα και η ομάδα ανέβει θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα για να αλλάξει ο Άρης νοοτροπία. Θα πρέπει να γίνει ένα σωματείο που θα μάθει να πληρώνει, να είναι φερέγγυο και κάθε ποδοσφαιριστής της Μακεδονίας θα θέλει να παίζει εδώ. Να μην γελιόμαστε μαζί με τον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ όλοι θα ήθελαν εδώ να φορέσει αυτή την φανέλα".

Για την πορεία της Εθνικής ομάδας: "Για να πω την αλήθεια στα πρώτα ματς, όταν έκανε η Εθνική το ένα κακό παιχνίδι μετά το άλλο τηλεφωνιόμασταν και λέγαμε τι γίνεται. Το στραβό ήταν ότι ήρθε ένας προπονητής που δεν ήξερε τι θα πει Εθνική Ελλάδος. Που στηρίχθηκε η ομάδα. Τα παιδιά ήταν μπερδεμένα. Με πήραν τηλέφωνο μετά την Ουγγαρία και μου είπαν ότι το κλίμα ήταν καλύτερο. Έγινε μία αλλαγή προς το πολύ καλύτερο, αλλά φοβάμαι ότι ίσως είναι αργά γιατί δεν εξαρτάται η πρόκριση από εμάς, αλλά από τους Ούγγρους. Όταν θες να κάνεις μία αλλαγή στην Εθνική, πρέπει να γίνεται σταδιακά. Όπως το έκανε ο Φερνάντο Σάντος μετά τον Ρεχάγκελ. Και οι ποδοσφαιριστές δεν ήταν αυτοί που έπρεπε, αλλά και ο προπονητής που ήρθε δεν ήξερε τι σημαίνει Εθνική Ελλάδος. Όταν παίζαμε με την Μάλτα και το Λουξεμβούργο λέγαμε ότι πρέπει να το καθαρίσουμε. Στο ποδόσφαιρο το λες και το αισθάνεσαι αλλά τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θες. Όταν είσαι μπερδεμένος και τα ίδια τα παιδιά βρέθηκαν σε μία βαριά φανέλα. Πολλοί από τους πρωταγωνιστές τώρα είχαν πιο δεύτερο ρόλο τα προηγούμενα χρόνια και θέλουν λίγο χρόνο. Έλειψε και το πάθος ότι παίζω για την χώρα μου. Υστερήσαμε σε ένα πράγμα που είχαμε τα τελευταία χρόνια, ότι εύκολα ή δύσκολα βάζαμε ένα γκολ".

Για την αλλαγή που επιχείρησε να κάνει ο Ρανιέρι: "Ο Σάντος ήξερε τα πρόσωπα, ήξερε τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας στην ομάδα και είχε πληροφορηθεί πολύ σωστά από τους ανθρώπους στην ομάδα. Είχε κοντά του στον Λεωνίδα Βόκολο και τον Τάκη Φύσσα. Απ’ ότι πληροφορήθηκα είχε ανθρώπους που δεν ήξεραν την ομάδα. Η Εθνική όπως και κάθε ομάδα πρέπει να δημιουργήσει ένα ενιαίο σύνολο. Ο Ρεχάγκελ κατηγορήθηκε γι’ αυτό. Ακόμα και η εθνική Γερμανίας υπάρχουν παίκτες με πολλές συμμετοχές και γίνεται σταδιακά ανανέωση. Ο Ρανιέρι ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει μία ανανέωση. Εύχομαι η Εθνική να κάνει το καθήκον της και να κερδίσει όλα τα παιχνίδια. Έχω περισσότερο εμπιστοσύνη γιατί και ο Γιώργος Καραγκούνης έχει πιο ενεργό ρόλο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK