Χριστοδουλόπουλος: "Ήθελαν να με αλλάξουν..."

Αιχμηρός κατά του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη. Διαβάστε τι δήλωσε για την πρόκριση της Εθνικής στη φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το ματς με την Κόστα Ρίκα.

Χριστοδουλόπουλος: "Ήθελαν να με αλλάξουν..."

Αποστολή Βραζιλία Γιάννης Ντάλλας

"Ο Σαμαράς μας έδωσε μια φανέλα να υπογράψουμε για τον Τζέι. Χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτό. Είχα συγκινηθεί πολύ όταν είχα δει το βίντεο και θέλω να πω συγχαρητήρια στον Γιώργο", δήλωσε ο Χριστοδουλόπουλος όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ιδιαίτερη σχέση που έχει ο Σαμαράς με τον μικρό Τζέι.

Αναφορικά με τους στόχους της Εθνικής, ο άσος της Μπολόνια είπε: "Ο στόχος είναι το επόμενο παιχνίδι. Από τη στιγμή που είναι νοκ άουτ ματς, στόχος είναι η νίκη. Είναι ένα ματς, δεν έχει να κάνει αν είναι καλύτερη ομάδα. όποιος βρεθεί σε καλή μέρα, κερδίζει. Εδώ που είμαστε τώρα, σκεφτόμαστε το καλύτερο δυνατόν. Φυσικά τρώγοντας ανοίγει η όρεξη".

Ερωτηθείς αν υπάρχει πίεση, ο Χριστοδουλόπουλος απάντησε: "Δεν νομίζω ότι υπάρχει πίεση. Υπάρχει ανυπομονησία. Εκείνη η μέρα θα είναι μεγάλη γιορτή. Υπάρχει άγχος, αλλά δημιουργικό. Θα πάμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Να χαρούμε ένα ματς του μουντιάλ. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει θα γίνει αυτό που πρέπει. Σαν όνομα σε φοβίζει λιγότερο η Κόστα Ρίκα, αλλά βγήκε πρώτη σε ένα μίνι πρωτάθλημα με ομάδες όπως η Ιταλία και η Αγγλία. Αυτό λέει πολλά. Αν ήμουν απλός φίλαθλος θα διάλεγα Κόστα Ρίκα, αλλά αυτό που έκανε η Κόστα Ρίκα είναι ένα μικρό θαύμα".

Για το ματς με την Κόστα Ρίκα δήλωσε: "Έχουμε μπει ήδη σε δρόμο για το επόμενο ματς. Απάντησα σε αυτό. Για να βγει πρώτη η Κόστα Ρίκα δεν χρειάζεται να μας πει κάποιος να μην πετάμε στα σύννεφα. Το επίπεδο είναι τόσο υψηλό και δεν χρειάζεται να μας πει κάποιος τι να προσέξουμε. Αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορεί να έχουμε πρόβλημα".

Όσον αφορά το γεγονός ότι αρκετοί διεθνείς κουβαλούν εμπειρίες από το εξωτερικό επεσήμανε: "Πλέον έχουμε παίκτες σε Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία. Αντιμετωπίζουμε εδώ αυτούς που αντιμετωπίζουμε κάθε Κυριακή εκεί που παίζουμε. Αφού καταφέραμε να ξεχωρίσουμε εκεί, μπορούμε και εδώ. Αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση και κερδίζουμε πολλά. Κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε".

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έχουν μελετήσει την Κόστα Ρίκα: "Είδαμε λίγο το πρωί την Κόστα Ρίκα. Την αναλύσαμε. Έχει διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού απ' ότι συναντήσαμε μέχρι τώρα. Εδώ που φτάσαμε δεν παίζει ρόλο η δυναμικότητα. Παίζει ρόλο πως θα κινηθείς στη σκακιέρα. Εμείς θα αναλύσουμε τον αντίπαλο, δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα".

Κληθείς να σχολιάσει αν η Εθνική είναι αμυντικογενής, ο Χριστοδουλόπουλος απάντησε: "Παίζουμε αμυντικά με τόσες φάσεις και δοκάρια; Δεν νομίζω. Σφύριζαν τα δοκάρια. Ξέρουμε πλέον να εκμεταλλευόμαστε τους χώρους".

Αιχμές σε Παναθηναϊκό

Στο τέλος ο διεθνής μεσοεπιθετικός παρουσιάστηκε αιχμηρός κατά του Παναθηναϊκού: "Πήραν ένα παίκτη από τον ΠΑΟΚ και ήθελαν να τον αλλάξουν. Γι' αυτό δεν με είδατε τόσα χρόνια. Είχα θράσος, φημιζόμουν για όσα έκανα μέσα στο γήπεδο. Οι προπονητές ήθελαν να με βάλουν σε καλούπι!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK