Διακοπή και συλλήψεις στο Καυτανζόγλειο

Ο αγώνας του Ηρακλή με τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα δεν έμελλε να τελειώσει. Οπαδοί του Γηραιού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους αντιμετώπισαν και, υπό το φόβο γενικής εκτροπής, το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά στο 6ο λεπτό. "Προκλητικός ο διαιτητής" λέει η ανακοίνωση του Ηρακλή, με έξωση από το Καυτανζόγλειο απειλεί ο Μπιτσαξής. Τρεις συλλήψεις έκανε η Αστυνομία.

Διακοπή και συλλήψεις στο Καυτανζόγλειο

Μέσα σε κλίμα εκτροπής διακόπηκε ο αγώνας του Ηρακλή με τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου, την Κυριακή το μεσημέρι στο Καυτανζόγλειο.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Ισαάκ Τσακαλίδης ζήτησε να κατέβει πανό με υβριστικό περιεχόμενο, αλλά οι οπαδοί του Γηραιού, οι οποίοι από το ξεκίνημα του αγώνα φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του Σοφοκλή Πιλάβιου, δεν συμμορφώθηκαν.

Μάλιστα, περίπου 400 εξ αυτών, οι πιο θερμόαιμοι, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ που σταδιακά ενισχύθηκαν. Αναγκαστικά ο διαιτητής, από τα αποδυτήρια πλέον, αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα, κλείνοντας το φύλλο αγώνα στο 6ο λεπτό.

Οι οπαδοί του "γηραιού" κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν βίαιες επιθέσεις από τις διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. Ως θύμα των επεισοδίων φέρεται ο ένας εκ των βοηθών, ο οποίος εξετάστηκε από το γιατρό του αγώνα και διαπιστώθηκε ότι έχει σπάσει δύο πλευρά.

Το Contra.gr επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή, Γιώργο Ξενίδη, ο οποίος όμως δεν θέλησε να κάνει κάποια επίσημη δήλωση.

"Προκλητική και αυθαίρετη η διακοπή"

Αργότερα η διοίκηση του Ερασιτέχνη εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας το διαιτητή: " Η στόχευση του σωματείου του Ηρακλή πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δεν είναι δυνατό όταν σε ολόκληρη την Ελλάδα αναρτώνται πανό με υβριστικό περιεχόμενο προς τους θεσμικούς φορείς της χώρας οι αγώνες να συνεχίζονται κανονικά και σε αγώνες του Ηρακλή ο διαιτητής με προκλητικό και αυθαίρετο τρόπο να διακόπτει χωρίς προειδοποίηση τον αγώνα με πρόφαση πανό στο οποίο εμφανιζόταν οι λέξεις "Παπαγαλάκια δημοσιογράφοι". Ο Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον διαιτητή κ. Ισαάκ Τσακαλίδη του συνδέσμου Χαλκιδικής και θα προβεί άμεσα σε κάθε νόμιμη διαδικασία εναντίον του".

Στο μεταξύ, κάλεσμα στον κόσμο του Ηρακλή για το πρωί (11.00) της Δευτέρας στα Δικαστήρια κάνει η "Αυτόνομη Θύρα 10", καθώς υπάρχουν τρεις προσαγωγές από το παιχνίδι του Καυτανζογλείου, ενώ την ίδια μέρα αναμένεται συνάντηση των ανθρώπων του Ηρακλή με τους δικηγόρους της ομάδας, προκειμένου να κινηθούν νομικά κατά του διαιτητή της αναμέτρησης Ισαάκ Τσακαλίδη. Ο τελευταίος έμεινε τρεις ολόκληρες ώρες στα αποδυτήρια του Καυτανζογλείου προτού φυγαδευτεί με αστυνομική κλούβα.

Με επιφύλαξη υπέγραψαν το φύλλο αγώνα οι άνθρωποι του Ηρακλή, αφού διέκριναν κάποιες ασάφειες. Πιο συγκεκριμένα, ισχυρίζονται ότι ο διαιτητής Τσακαλίδης έγραψε πως η πρώτη του προειδοποίηση για να κατέβει το πανό με τα υβριστικά συνθήματα έγινε στο 5ο λεπτό του αγώνα, ενώ εκείνη τη στιγμή το πανό δεν είχε ακόμα ανοίξει ολόκληρο.

Η περιγραφή της Αστυνομίας

Με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά βοηθού διαιτητή και άλλα αδικήματα βίας, θα οδηγηθούν το πρωί της Δευτέρας στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες κατά τα επεισόδια στο Καυτανζόγλειο.

Ιδού πώς περιγράφει τα γεγονότα η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης:

" Συνελήφθησαν τρία άτομα, εντός αγωνιστικού χώρου σε αγώνα ποδοσφαίρου, για πρόκληση σωματικών βλαβών κατά βοηθού διαιτητή, ειδικά αδικήματα βίας που γίνονται κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων, καθώς και για διατάραξη κοινής ειρήνης. Εισήλθαν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια προσωρινής διακοπής του αγώνα, με απειλητικές διαθέσεις κατά διαιτητή, βοηθών και αστυνομικών δυνάμεων. Συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα, στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 29, 19 και 36 ετών, οι οποίοι μαζί με άλλους οπαδούς, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και με επιθετικές διαθέσεις κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του διαιτητή του αγώνα, των βοηθών διαιτητών και των αστυνομικών δυνάμεων που επενέβησαν για την εκτόνωση της έντασης.

Προηγήθηκε απόφαση του διαιτητή για προσωρινή διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα, που διεξαγόταν μεταξύ των ομάδων Ηρακλής - Εθνικός Νέου Αγιονερίου, εξαιτίας ανηρτημένου πανό με εξυβριστικό περιεχόμενο κατά παράγοντα του ποδοσφαίρου και του δημοσιογραφικού κόσμου. Φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας, αμέσως μετά την απόφαση του διαιτητή, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο 29χρονος συλληφθείς, κινήθηκε εναντίον του βοηθού διαιτητή, τον οποίο τραυμάτισαν ελαφρά με τη χρήση σωματικής βίας.

Με επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, διαιτητής και βοηθοί οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια του γηπέδου, ενώ οπαδοί, μεταξύ των οποίων και οι υπόλοιποι δύο συλληφθέντες, συνέχισαν τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων με μπουκάλια, κομμάτια σιδήρου, σιδερόβεργες και άλλα αντικείμενα, μέχρι την απώθησή τους και οριστική ομαλοποίηση της κατάστασης. Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Την αστυνομική έρευνα και Προανάκριση διενήργησε η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης".

Απειλή έξωσης από Μπιτσαξή

Το βράδυ της Κυριακής παρενέβη με δήλωσή του σχετικά με τα γεγονότα του Καυτανζόγλειου ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος απειλεί τον Ηρακλή με απαγόρευση χρήσης του σταδίου. Αναλυτικά η δήλωσή Μπιτσαξή:

" Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Καυταντζογλείου με ερώτημα την αποπομπή του Ηρακλή από το στάδιο, το οποίο αποτελεί δημόσια περιουσία. Το αν θα ξανά παίξει ο Ηρακλής στο Καυταντζόγλειο θα εξαρτηθεί από τις εγγυήσεις που θα δώσει η Διοίκησή του. Εγγυήσεις που πρέπει να πείθουν ότι τα σημερινά θλιβερά γεγονότα δεν θα επαναληφθούν.

Όσοι αμαύρωσαν και καταξευτέλισαν την ιστορία του Ηρακλή, για μια ακόμη φορά, αλλά και οι επίδοξοι μιμητές τους, ας γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν είναι ακυβέρνητη Πολιτεία. Όσοι το πιστεύουν αυτό, πλανώνται πλάνη οικτρά. Το όριο ανοχής της ελληνικής κοινωνίας για τέτοιου είδους φαινόμενα έχει εξαντληθεί".

News 24/7

24MEDIA NETWORK