Ξενίδης: "Ήρθε με σκοπό να διακόψει το παιχνίδι ο Τσακαλίδης"

Χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του και ξεσπώντας ανοιχτά κατά του Ισαάκ Τσακαλίδη, του διαιτητή του αγώνα με τον Εθνικό Αγιονερίου, ο Γιώργος Ξενίδης μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM, για την εξέλιξη του αγώνα του Ηρακλή, που οδηγήθηκε σε διακοπή.

Ξενίδης: "Ήρθε με σκοπό να διακόψει το παιχνίδι ο Τσακαλίδης"

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Γηραιού, παραδέχτηκε πως για την κατρακύλα του Γηραιού δεν ευθύνεται μόνο ο Σοφοκλής Πιλάβιος και η ΕΠΟ, ενώ δεν έκρυψε πως φοβάται ακόμα και για τη ζωή του, βλέποντας όλα αυτά τα επεισόδια στο γήπεδο. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Ξενίδης:

«Θα καταδικάσουμε το πανό και τα επεισόδια που έγιναν μετά, μέσω επίσημης ανακοίνωσης. Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλίδης διέκοψε το παιχνίδι και μου είπε: “διακόπτω το ματς για τη φράση: παπαγαλάκια δημοσιογράφοι. Ξέρω τι γράφει πιο πέρα…”. Αυτό μου δείχνει μια προκατάληψη. Πρέπει να καταλάβουν όλοι την κατάσταση που βρίσκεται ο Ηρακλής, ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους στην Ελλάδα.

Εκείνο που θέλω να πω εγώ είναι πως αδίκως βρέθηκε στην Δ’ Εθνική και δεν μπορεί κανένας κ. Τσακαλίδης να έρχεται προκατειλημμένος στον ήδη εξαγριωμένο κόσμο και να δημιουργεί αυτές τις αντιδράσεις. Έγινε προσπάθεια να κατέβει το πανό, όπως έγινε στην Καλλικράτεια. Δεν μπορεί ένας φίλαθλος να βλέπει τον Ηρακλή να βρίσκεται για μία πλαστή ενημερότητα στην Δ’ Εθνική και για τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν στα στημένα να μην ισχύουν οι νόμοι.

Αυτή τη στιγμή ζούμε μια περίεργη φάση στην κοινωνία και η αγανάκτηση είναι γενικό φαινόμενο. Ο κόσμος - όχι μόνο οι φίλαθλοι - είναι εκτός εαυτού. Το πρώτο πράγμα που μπορούσε να γίνει ήταν να βγάλουμε μία ανακοίνωση από τα μεγάφωνα για να κατέβει το πανό, αφού έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε σε ένα σύγχρονο στάδιο όπως το Καυτανζόγλειο.

Ο κ. Τσακαλίδης ήρθε με διάθεση να διακόψει το παιχνίδι. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν προλάβαμε να κατεβάσουμε το πανό. Στη συνέχεια, δεν μπορούσε να αρχίσει το παιχνίδι, αφού μπήκε ο κόσμος και ήταν πολύ δύσκολο να συνεχιστεί ο αγώνας. Αν δούμε το τέλος, στα επεισόδια, σίγουρα τα καταδικάζουμε. Για ποιον λόγο ο οποιοσδήποτε κ. Τσακαλίδης να φέρει τον κόσμο σε αυτή την κατάσταση;

Πριν από το παιχνίδι δεν μας είπε τίποτα. Το πανό μπορούσε εύκολα να κατέβει. Ήμασταν σε συνεννόηση με τους οργανωμένους, όμως η αγανάκτηση είναι τόσο μεγάλη και μετά θα μπορούσαμε να κατεβάσουμε το πανό. Ο Ηρακλής αδικείται κατάφορα. Κάναμε μια νέα προσπάθεια και προσπαθήσαμε να βρούμε μια επαφή με την ΕΠΟ.

Ενδεχομένως να ζητήσουμε συγγνώμη για κάποια λάθη που έκαναν άλλοι. Αγωνίστηκα σε αυτή την ομάδα είκοσι χρόνια, από εννιά ετών παιδάκι. Δεν γίνεται ο Ηρακλής να στοχοποιείται.

Δεν θεωρώ υπεύθυνο τον κ. Πιλάβιο για αυτά που έχουν συμβεί στον Ηρακλή, αφού και κάποιοι από μέσα έχουν ευθύνη. Και με την Παναχαϊκή υπήρχε συγκεκριμένο θέμα. Αφανίζουμε τον πιο ιστορικό σύλλογο, επειδή πλαστογράφησε ο Τάκης; Αν πλαστογράφησε ο Τάκης, τότε να μπει εκείνος στη φυλακή και να μην φτάνει σε αυτή την κατάσταση η ομάδα. Δεν πρέπει να καταδικάζουμε την ομάδα.

Ο κ. Μπιτσαξής ενώ είναι κρυμμένος τόσο καιρό, εμφανίστηκε και αποφάσισε να αποβάλει τον Ηρακλή από το Καυτανζόγλειο. Το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η έξωση του Ηρακλή από το Καυτανζόγλειο; Δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους οι πολιτικοί… Ξαφνικά την είδαν τη βία; Μεθαύριο είναι η επέτειος του Πολυτεχνείου… Εμάς μας απόρριψαν όλα τα αιτήματα για παράταση εγγραφής ποδοσφαιριστών και παράταση συμμετοχής στην Δ’ Εθνική, ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις υπήρξε συμβούλιο στην ΕΠΟ. Μας είπαν διάφορες δικαιολογίες και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας συμπεριφέρονται έτσι… Θέλουμε να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα… Κινδυνεύει και η δική μου ζωή. Στη θολούρα του άλλος, δεν καταλαβαίνει και δεν βλέπει πρόσωπα. Είναι ένα γενικό ξέσπασμα».

News 24/7

24MEDIA NETWORK