10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στη 12η αγωνιστική

Η Superleague επιστρέφει μετά τρεις εβδομάδες. Σας έλειψε ή όχι, η 12η αγωνιστική είναι μια καλή ευκαιρία για να μπούμε σε ρυθμούς Superleague και να προετοιμαστούμε για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την επόμενη Τετάρτη. Μέχρι τότε, πάμε να δούμε τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε στη 12η αγωνιστική.

10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στη 12η αγωνιστική

10. Τερματοφύλακας-προπονητής

Σπάνια οι τερματοφύλακες γίνονται προπονητές. Στην Ελλάδα έχουμε την προσπάθεια του Νικοπολίδη και του Ελευθερόπουλου και τώρα υποδεχόμαστε έναν ξένο. Ο Μάνουελ Ρόκα θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο του Πανθρακικού, του οποίου είχε φορέσει τη φανέλα τη διετία 2006-08. Ο Κάσες είναι ξάδερφός του και ο Ρόκα θα περιμένει πολλά απ'αυτόν μπας και σηκώσει κεφάλι ο Πανθρακικός, τώρα που επιστρέφει κι ο Ρομέου.

9. Τον Εργοτέλη να κερδίζει εντός

Μετά από εννιά αγώνες, ο Εργοτέλης είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει κάνει νίκη στο γήπεδό της. Έχει βελτιωθεί με τον Δερμιτζάκη στον πάγκο, έκανε καλό ματς με τη Βέροια, αλλά έμεινε στο 2-2. Οι αναβολές των αγωνιστικών έφεραν τον Εργοτέλη να δίνει τρία σερί ματς εντός. Έχασε απ'τον ΠΑΟΚ, έφερε ισοπαλία με τη Βέροια και τώρα ψάχνει τη νίκη. Θα προτιμούσε πιο βατό αντίπαλο απ'τον σαφώς ανώτερο Αστέρα, αλλά είναι πιθανό οι Αρκάδες να είναι πολύ κουρασμένοι απ'την υπερπροσπάθεια κόντρα στην Μπεσίκτας το βράδυ της Πέμπτης.

8. Τρίζει η καρέκλα

Τα έχουμε πει ξανά. Δήλωση στήριξης απ'τη διοίκηση σε προπονητή ισοδυναμεί με το "τίποτα" που σου λέει μια γυναίκα όταν τη ρωτάς τι έχει. Το "τιποτα" δεν σημαίνει τίποτα και το "στηρίζω δεν σημαίνει στηρίζω. Η αλήθεια είναι πως ο Κομπότης όντως έχει στηρίξει τον Παντελιάδη, αλλά κάπου εδώ ήρθε η ώρα της αλήθειας. Νίκη με τον Παναιτωλικό, μένεις. Δεν κερδίζεις, φεύγεις. Ωραίο και απλό, μόνο που τη Λειβαδιά επισκέπτεται ο Παναιτωλικός, που μόνο εύκολο αντίπαλο δεν τον λες.

7. Για να σε δούμε Παναιτωλικέ

Πριν τη διακοπή, ο Παναιτωλικός ήταν σε διαρκή άνοδο. Πέντε ματς χωρίς ήττα, δύο ισοπαλίες και τρεις σερί νίκες, με τέρματα 12-6. Ωραίο ποδόσφαιρο και πολλοί πρωταγωνιστές: Μορένο, Μαρτίνες, Βιγιαφάνες, Μπεχαράνο. Η διακοπή σίγουρα δεν ήρθε σε καλό σημείο και σίγουρα ο Χάβος θα ήθελε η ομάδα να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς.

Στα αποτελέσματα που θα κάνει μέχρι τις γιορτές θα κληθεί το αν θα μπορέσει φέτος να κοιτάξει πιο ψηλά και να κυνηγήσει την πεντάδα μέχρι τέλους. Θα του λείψει ο Μορένο, αλλά οι υπόλοιποι στάθηκαν και χωρίς αυτόν στα προηγούμενα ματς.

6. Τον ΣτέΦαν Πέρσι Ναπολεόνι

Ο Στέφανο είναι διαρκές θέμα συζήτησης για τον Ατρόμητο. Στην αρχή της χρονιάς ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής, αφού η ομάδα ήθελε απ'αυτόν τα γκολ και την προσφορά του Παπαδόπουλου, αλλά ο Ναπολεόνι ήταν παρατεταμένα άστοχος. Όπως γίνεται σχεδόν πάντα, η γκίνια του έφυγε με εμφατικό τρόπο, αφού κόντρα στον Αστέρα πέτυχε χατ-τρικ και το γκολ που τρέλανε κόσμο.

Η Ξάνθη παρουσιάζεται αδύναμη εκτός έδρας, έφαγε πέντε γκολ στο τελευταίο εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό, ο Ατρόμητος έχει ευκαιρία για δεύτερη σερί νίκη στο Περιστέρι.

5. Το τεστ της άμυνας στην Καλλονή

Είτε χάρις στον εκπληκτικό Χογκ, είτε με βάση τη συνολική αμυντική λειτουργία, η Καλλονή έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, με δύο γκολ παθητικό, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ στους τέσσερις εντός έδρας αγώνες της. Υποδέχεται τον Πλατανιά, που με τον Χριστόπουλο έχει σκλυρήνει αρκετά και έχει μόλις δύο γκολ παθητικό στα τελευταία τέσσερα ματς, ενώ είχε δεχθεί οκτώ στα πρώτα πέντε. Όποιος το βάλει κερδίζει ή έστω δεν χάνει, το μεσημέρι του Σαββάτου.

4. Ώρα για παγκίτες και Μπενίτες

Ούτως ή άλλως ο Ολυμπιακός χρειάζεται να πάρει πράγματα απ'τους παίκτες που μέχρι στιγμής του έχουν προσφέρει ελάχιστα ή ακόμα και τίποτα. Πόσω μάλλον όταν την Τετάρτη υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και η ανάγκη για rotation μεγαλώνει περισσότερο. H Κέρκυρα είναι νοσοκομείο, δεν αναμένεται να προβάλει καμιά σοβαρή αντίσταση, οπότε το μπαλάκι το έχουν οι παίκτες. Ο Μίτσελ σίγουρα θα βάλει αρκετούς, μία ακόμα ευκαιρία για Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Φορτούνη για να δείξουν τι μπορούν να προσφέρουν.

10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στη 12η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Κι αν αγωνιστεί ο Μπενίτες, τότε είναι σίγουρο πως αυτός θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα, αφού τον έχουμε δει λιγότερο απ'όλους και δεν είναι λίγοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού που τον συζητάνε στο πλαίσιο της γκρίνιας για την κατάσταση του Μήτρογλου. Κι αν παίξει καλά και σκοράρει, σίγουρα θα τον συζητάμε περισσότερο από Δευτέρα.

3. Το rotation του Άγγελου

Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Δικέφαλος πλήρωσε τις απουσίες του και την έλλειψη φρεσκάδας: ο Άγγελος είχε “φρέσκο” μόνο τον Κάτσε σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Φιορεντίνα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε πέντε αλλαγές σε σχέση με το ματς με την Αϊντχόφεν.

10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στη 12η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Κόντρα στον Πανθρακικό ο ΠΑΟΚ όχι μόνο πρέπει να διαχειριστεί την κούραση απ'το ταξίδι στο Μπορίσοφ, αλλά να κοιτάξει και στο Φάληρο όπου παίζει την Τετάρτη. Οι λύσεις είναι περισσότερες με την επιστροφή των Ρατς-Σκόνδρα, αλλά ο Αναστασιάδης θα πρέπει να πάρει αποφάσεις. Θα δούμε τον Γκολάσα ή/και τον Παπαδόπουλο βασικούς;

2. Με Μπεργκ κόντρα στη φουλ επιθετική Βέροια

Ο Μπεργκ είναι πάλι εδώ, το είδαμε ήδη στα γκολ που πέτυχε σε Κύπελλο και Europa League. Τα σπουδαία όμως είναι στο πρωτάθλημα, εκεί που ο Σουηδός επιστρέφει αλλά ο Παναθηναϊκός περιμένει κι άλλους: ο Αντζαγκούν θα είναι σίγουρα απών, μένει να δούμε τι θα γίνει με τους Ζεκα-Καρέλη.

Για λόγους που εκείνος γνωρίζει, ο Αναστασίου έβαλε τον Κλωναρίδη αλλαγή στο τέλος στη Μόσχα, σε ματς που του ταιριάζουν, αφού όπως έχουμε πει πολλές φορές, ο Κλωναρίδης προσφέρει πολύ περισσότερο εκτός έδρας. Μένει να δούμε αν έχει πλάνα γι'αυτόν κόντρα στη Βέροια, αλλά και το πως θα τα πάει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Βέροια που είναι όσα έρθουν και όσα πάνε. Η άμυνά της δεν μοιάζει και η πιο σκληρή για τους "πράσινους", αλλά μένει να δούμε πως θα ανταπεξέλθει ο Παναθηναϊκός στην επιθετική απειλή της ομάδας του Γκρανέρο.

1. "Η διακοπή που..."

Αν η διακοπή έγινε αντικείμενο συζήτησης για τις ομάδες που έπαιξαν μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη, φανταστείτε το “πρόβλημα” για τους υπόλοιπους. Ήδη έχει “κλείσει” το στοίχημα και οι εταιρίες δεν δέχονται πονταρίσματα για το πόσες φορές θα αναφέρει τη λέξη “διακοπή” ο κάθε προπονητής μετά το ματς και οι σπίκερ κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Κάποιες ομάδες φοβούνται πως θα χάσουν το momentum που είχαν χτίσει (Παναιτωλικός, Καλλονή, ΠΑΣ), ενώ κάποιες άλλες σίγουρα θα είδαν τη διακοπή ως μια ευκαιρία για να παρουσιαστούν βελτιωμένες (Πανιώνιος, Λεβαδειακός, ΟΦΗ). Το μόνο σίγουρο, δεν θα πλήξουμε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK