10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε τη 14η αγωνιστική

Η Ξάνθη χωρίς τον Κλέιτον, ο Πανιώνιος με τον Ουζουνίδη στον πάγκο, ο Γιάχος στην Τρίπολη και ο Μήτρογλου στη Λιβαδειά. Υποχρεώση νίκης για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στα 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε τη 14η αγωνιστική.

10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε τη 14η αγωνιστική
INTIME SPORTS

10. Ένα γκολ για την Καλλονή

Η Καλλονή πορεύτηκε για καιρό με όπλο την άμυνά της, που ήταν η καλύτερη στο πρωτάθλημα. Στα τελευταία δύο παιχνίδια εκτός έδρας δέχθηκε από δύο γκολ και γνώρισε ισάριθμες ήττες από Ξάνθη και Νίκη Βόλου. Ξαφνικά έγινε ορατό πως υπάρχει και η επίθεση, εκεί που η Καλλονή έχει μόλις τρία γκολ στα τελευταία έξι ματς και μόλις μία νίκη. Υποδέχεται τον Παναιτωλικό, που έχει χάσει την ισορροπία του στα τελευταία ματς και δεν θα έχει Μαλεζα, Μπεχαράνο, Βιαγιαφάνες και Μόρένο.

9. Ντεμπούτο Ουζουνίδη

Ο Ουζουνίδης μέχρι τώρα ήταν στα πιτς, που σημαίνει πως ήταν στο γκρουπ των προπονητών που δεν είχαν ομάδα και περίμεναν την ευκαιρία τους. Ο Τερεζόπουλος μέχρι εδώ ήταν, ο Πανιώνιος έχασε τα δύο εκτός με Κέρκυρα και Παναιτωλικό και στα τελευταία πέντε ματς έχουν νικήσει μόνο τη Νίκη Βόλου. Ο Ουζουνίδης θα κάνει ντεμπούτο με αμφίβολο τον Κολοβό, κόντρα στον εξίσου προβληματικό ΟΦΗ.

8. Άσος...

Ο Αστέρας αδικείται απ'το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, ήταν πολύ ανώτερος και είχε τις ευκαιρίες για να πάρει το ματς. Η ευρωπαϊκή περιπέτεια τελείωσε με αξιοπρέπεια και ισοπαλία με την Παρτιζάν και η ομάδα του Βεργέτη δίνει 2ο σερί ματς εντός έδρας με τη Βέροια.

Οι φιλοξενούμενοι νίκησαν έστω και δύσκολα τον Πλατανιά, αλλά αυτή ήταν η μοναδική τους νίκη τα τελευταία έξι ματς. Ο Αστέρας πρέπει να αρχίσει να ανεβαίνει, αλλά έχει να κερδίσει εντός έδρας απ'τις 21 Σεπτεμβρίου.

7. ...και Γιάχος στην Τρίπολη

10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε τη 14η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Αλλά βέβαια, ποιος Αστέρας και ποια Βέροια. Η είδηση του αγώνα στην Τρίπολη είναι ο διαιτητής. Ο Γιάχος επιστρέφει σε παιχνίδι του Αστέρα, για πρώτη φορά μετά τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό το 2013. Όλα τα μεγάλα αστέρια έχουν παρελάσει φέτος απ'την Τρίπολή, ήρθε και η σειρά του Γιάχου, που προφανώς θα έχει όλα τα βλέμματα πάνω του, γι'αυτό και θα τα πάει καλά.

6. Χωρίς Κλέιτον στο Παγκρήτιο

Θαύμα, ο Εργοτέλης δεν έφαγε γκολ. Ο Τσέρνι σταμάτησε να υπερασπίζεται την εστία, ο Δερμιτζάκης έβαλε τον 22χρονο Ζαχαρία Καβουσάκη και με αυτόν στο τέρμα ο Εργοτέλης δεν έφαγε γκολ για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει νίκη στους τελευταίους έξι αγώνες και υποδέχεται την Ξάνθη, που πέταξε φωτιές με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν έχει νίκη ακόμα μακριά απ'τα Πηγάδια και θα έχει τιμωρημένο τον Κλέιτον.

5. Βροχή στα Γιάννινα

Ο Ατρόμητος πήγε φορμαρισμένος στην Κέρκυρα, αλλά ήταν κακός και πήρε στο τέλος έναν πόντο που δεν άξιζε. Ο Σα Πίντο τα έβαλε με τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τον διαιτητή που δεν διέκοψε το παιχνίδι. Ναι, ΟΚ, κόουτς, αλλά έβρεχε και για τους άλλους. Δεν μπορεί όποτε ο Ατρόμητος δεν κερδίζει να φταίει ο αντίπαλος που παίζει κλειστά (Βέροια) ή που τον “βόλεψε” η βροχή (Κέρκυρα).

Παρεμπιπτόντως, μάλλον και στα Γιάννινα θα βρέχει. Αλλά υποθέτω πως αυτό θα είναι το λιγότερο για τον Ατρόμητο, αφού η εβδομάδα πέρασε σε άσχημο κλίμα, μετά το θάνατο της αδερφής του Ούμπιδες.

4. Το πάρτι τελείωσε, Panathinaikos

Η ευρωπαϊκή παρουσία του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε όπως ξεκίνησε, δηλαδή με απουσία: περαστικός ήταν ο Παναθηναϊκός, μπήκε στο πάρτι, ήπιε 1-2 ποτά, έκατσε σε μια γωνιά και έφυγε. Ούτε χόρεψε, ούτε μίλησε, ούτε φλέρταρε. Στις φωτογραφίες είναι κάπου στο βάθος, με κόκκινα μάτια απ'το φλας.

10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε τη 14η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πήρε τέσσερις βαθμούς στα δύσκολα τεστ εκτός έδρας με Παναιτωλικό και Αστέρα, αλλά δεν έδειξε και τίποτα σπουδαίο. Ήδη γνωρίζουμε πως μπορεί να πάρει βαθμούς στα ματς που δεν έχει υποχρέωση νίκης, αλλά με τον Πανθρακικό το έργο θα είναι διαφορετικό. Οι φιλοξενούμενοι έχουν καλυτερεύσει στα χέρια του Ρόκα, έχασαν δύσκολα στην Τούμπα θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε χάρις στα ματς που έπρεπε να πάρει και πήρε εντός (Ατρόμητος, Βέροια), την ίδια "υποχρέωση" έχει και τώρα.

3. Ο Μήτρογλου επιστρέφει στη Λειβαδιά

Εννοείται πως ο Ολυμπιακός έχει υποχρέωση νίκης, πόσω μάλλον μετά τη γκέλα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μένει να δούμε πως θα χειριστεί ο Μίτσελ τον Μήτρογλου. Ο Ισπανός δεν τον ξεκίνησε σε κανένα απ'τα τρία τελευταία ματς με “εύκολους” αντιπάλους: ο Μήτρογλου ήταν στον πάγκο με τον Πανθρακικό και εκτός αποστολής με Κέρκυρα και ΠΑΣ.

Ναι, δεν είναι στην καλύτερη του φόρμα ο Κώστας, αλλά δεν πήρε κι ένα απ'τα εύκολα ματς, για να σκοράρει, να ανέβει, να πάρει μια ψυχολογία, κάτι. Κόντρα στη Μάλμε σκόραρε, αλλά δεν το πανηγύρισε, δείγμα πως κι αυτός καταλαβαίνει πως έχει πολύ δρόμο ακόμα. Υπενθυμίζουμε πως στη Λειβαδιά ξεκίνησε το περσινό του ονειρικό διάστημα, όταν είχε μπει ως αλλαγή και είχε πετύχει χατ-τρικ μέσα σε 20 λεπτά.

2. Σηφάκης και Μάντζιος αρκούν;

Ο Λεβαδειακός “ξεμπούκωσε” εκτός έδρας: Είχε τρία σερί 0-0, αλλά πέρασε με 4-0 απ'τα Γιάννενα και μας δικαίωσε με το διπλό την Κρήτη. Πρωταγωνιστής ο Μάντζιος που δεν είχε γκολ στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά με τον Ολυμπιακό θα εκτίσει την τιμωρία που έχει από κάρτες ο καλύτερος του παίκτης, ο Κονέ.

Ο Σηφάκης είναι ανεβασμένος τελευταία και σίγουρα θα έχει ένα έξτρα κίνητρο απέναντι στον Ολυμπιακό. Ναι, ξέρω. Για τους περισσότερους ματς Λεβαδειακός-Ολυμπιακός δεν υπάρχει, πόσω μάλλον όταν οι γηπεδούχοι θα έχουν τόσες απουσίες βασικών, αλλά καθίστε να το δούμε πρώτα.

1. Mac Update

Το διπλό στο Φάληρο ακολούθησαν δύο ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κόντρα στην Ξάνθη και την Γκινγκάμπ φανερώθηκαν οι αδυναμίες της ομάδας: πρόβλημα όταν η άμυνα ανεβαίνει ψηλά και σπάει το πρες, πρόβλημα όταν η μπάλα σηκώνεται, αφού λείπουν ύψη.

10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε τη 14η αγωνιστική

Κόντρα στην Κέρκυρα η γκέλα “απαγορεύεται”, άσχετα αν τα προβλήματα παραμένουν. Η ομάδα παίζει στα όριά της, ο Άγγελος “έκραξε” τους αναπληρωματικούς την Πέμπτη το βράδυ και είπε πως "θα τελειώσει τους ατσαλάκωτους" και μένει να δούμε αν αυτή τη φορά ο Μακ θα ξεκινήσει βασικός, για να προσφέρει απ'την αρχή. "Μπούκωσαν" ο Κλάους με τον Περέιρα, δεν μπορούν πάντα να τα κάνουν όλα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK