10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 16η αγωνιστική

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δοκιμάζονται σε Μυτιλήνη και Λιβαδειά, ο Παναθηναϊκός θέλει άσο με την Κέρκυρα. Η φορμαρισμένη Ξάνθη πάει στην Τρίπολη όπου δεν έχει χάσει ποτέ, ΟΦΗ και Πλατανιάς δίνουν ντέρμπι στην Κρήτη και όλοι ψάχνουν θετικό αποτέλεσμα "για καλές γιορτές".

10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 16η αγωνιστική

10. Επιστροφή Πέτρακη

Ο Γιάννης Πετράκης επιστρέφει στο Παγκρήτιο, όπου πέρσι ήταν προπονητής του Εργοτέλη για επτά μήνες. Μόνο που αυτό είναι το τελευταίο που απασχολεί τους γηπεδούχους, που έχουν υπηρεσιακό προπονητή, ψάχνουν μόνιμο αντικαταστάτη του Δερμιτζάκη και, πάνω απ'όλα, την πρώτη εντός έδρας νίκη. Καθόλου εύκολο απέναντι στον φορμαρισμένο ΠΑΣ, που έχει 4 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα στα τελευταία έξι ματς.

9. Ντέρμπι στα Περιβόλια

Ο Πλατανιάς έχει δώσει εκτός έδρας πέντε απ'τα τελευταία έξι παιχνίδια του. Τώρα πρέπει να κάνει νίκη εντός και υποδέχεται τον ΟΦΗ. Ναι, παραδοσιακό ντέρμπι δεν το λες, αλλά είναι τέτοιο αν σκεφτεί κανείς την κρισιμότητα του αγώνα. Η ομάδα του Γκατούζο πραγματοποιεί τραγικές εμφανίσεις, έχει πολλές απουσίες και δεν θα είχε νίκη στα τελευταία έξι ματς αν δεν είχε πάρει εκείνο το πέναλτι στο 95' με τον Εργοτέλη.

Ο Γκατούζο λέει πως οι επενδυτές θα έρθουν, αλλά μέχρι να γίνει αυτό καλό θα είναι να πάρει και κανένα βαθμό. Ο Πλατανιάς πάντως είναι σε καλύτερο φεγγάρι, αλλά δεν έχει νικήσει ποτέ τον ΟΦΗ εντός έδρας.

8. Ώρα για διπλό στο Βόλο

Ο Παναιτωλικός βρήκε ξανά τη φόρμα που είχε χάσει πριν από μερικές εβδομάδες, παρότι ακόμα δεν έχει επιστρέψει ο Μορένο και του λείπει ο Βιγιαφάνες. Ο Μαρτίνες εξακολουθεί να κάνει όργια, η ομάδα είναι κοντά στην πεντάδα και πάει στο Βόλο να παίξει με τη Νίκη. Must win παιχνίδι για μια ομάδα που θέλει φέτος το κάτι παραπάνω. Το τρομερό είναι πως μακριά απ'την έδρα του ο Παναιτωλικός έχει μόλις μία ήττα, την καλύτερη δηλαδή επίδοση του πρωταθλήματος, αλλά έχει πάρει πέντε ισοπαλίες και μόλις ένα διπλό. Τώρα είναι η ώρα για το δεύτερο.

7. Αντιπαλότητα στη Ν. Σμύρνη

Ο Πανιώνιος κάνει αγώνα κόντρα σε πολλά προβλήματα και στο Φάληρο πάλεψε μέχρι το φινάλε. Όπλο είναι η έδρα του, αφού μακριά απ'τη Νέα Σμύρνη όχι πάρει μόνο έναν απ'τους 14 βαθμούς που έχει. Υποδέχεται τον Ατρόμητο, ζευγάρι με μεγάλη αντιπαλότητα, που έχει αποκτήσει μεγάλη ένταση απ'το 2008 και μετά, όταν ο Πανιώνιος “έριξε” τους Περιστεριώτες. Η ομάδα του Σα Πίντο πήρε έστω και δύσκολα τη νίκη με τον Λεβαδειακό, με τον Παπάζογλου να σκοράρει για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα τον Αύγουστο.

6. Με παράδοση στην Τρίπολη

Η Ξάνθη είναι η πιο “καυτή” ομάδα του πρωταθλήματος, η μόνη με πέντε νίκες στους τελευταίους έξι αγώνες. Τελευταία βελτιώθηκε και μακριά απ'την έδρα της, αφού ανάμεσα στις τεσσάρες σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό είχε φύγει με το πρώτο της διπλό απ'το Παγκρήτιο.

Βέβαια τώρα το τεστ μακριά απ'την Ξάνθη είναι πολύ πιο δύσκολο, αφού η ομάδα του Λουτσέσκου ταξιδεύει στην Τρίπολη για να παίξει με τον Αστέρα. Η ομάδα του Βεργέτη είναι αήττητη στην έδρα της, μόνο που η Ξάνθη δεν έχει χάσει ποτέ στην Τρίπολη και έχει τρεις νίκες και πέντε ισοπαλίες σε οκτώ αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

5. "Καλός είναι κι ο πόντος"

Οι προπονητές έλεγαν παλιά πως “η ισοπαλία είναι το αποτέλεσμα της Δευτέρας”. Την Κυριακή σκέφτεσαι πως θα μπορούσες να πάρεις τη νίκη, αλλά τη Δευτέρα σκεφτόσουν πως καλός είναι και ο πόντος. Την τελευταία αγωνιστική όλες οι ομάδες θέλουν τη νίκη για να πάνε όσο το δυνατόν πιο ήσυχες στη διακοπή.

Αλλά ακριβώς αυτή η σκέψη είναι που τελικά φέρνει ισοπαλίες. Όλοι τα δίνουν όλα, στο τέλος το πράγμα ισορροπεί και “αφού δεν κερδίσαμε, καλός είναι και ο πόντος”. Μην πείτε πως δεν σας στο είπαμε.

4. Χωρίς Αφελάι, με Μήτρογλου

Για το κλίμα όσον αφορά τον Μίτσελ τα έχουμε πει, μην τα αναλύουμε ξανά. Ο Ισπανός πάει αγώνα με τον αγώνα. Σ'αυτόν με την Καλλονή έκανε την έκπληξη κι αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τον Αφελάι, που είναι σε δυσμένεια λόγω της συμπεριφοράς του στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Συν τοις άλλοις, ο Μποτία είναι εκτός, ο Αυλωνίτης τραυματίας κι ο Αμπιντάλ σταμάτησε, έδωσε συνέντευξη Τύπου, αλλά είναι στην αποστολή για τον αγώνα με την Καλλονή.

Κι όλα σε αυτά πριν από ένα πολύ κομβικό ματς. Τουλάχιστον ο Μήτρογλου συνεχίζει να σκοράρει και ο Ντοσεβί κατάφερε, έστω και το Δεκέμβριο, έστω και μετά από 569 λεπτά, έστω και με σέντρα μπροστά απ'τον πάγκο του Ολυμπιακού, να βρει μια ασίστ. Ελλείψει άλλου τρόπου, σέντρες.

3. Δύσκολο έργο στη Μυτιλήνη

Μόνο που ο Ολυμπιακός δεν πάει σε μια εύκολη έδρα. Στη Μυτιλήνη τον περιμένει ο Μαντζουράκης και μια ομάδα που είναι αήττητη εντός. Λες και θέλησε να βγάλει τα σπασμένα για πέρσι, που δεν είχε έδρα, η Καλλονή έχει τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες στο γήπεδό της, με τέρματα 6-0. Βέβαια, έχει χάσει αρκετή απ'τη φόρα με την οποία μπήκε στη σεζόν, αφού έχει να κάνει άσο δύο μήνες, απ'τις 19 Οκτωβρίου και το 1-0 με την Κέρκυρα.

2. Νίκη για καλές γιορτές

Ναι, ήταν γερό το “χαστούκι” για τον Παναθηναϊκό, που έχασε κάθε συνοχή και δικαιολογία στην Ξάνθη, αφού τα τέσσερα γκολ μάλλον ήταν λίγα. Απ'την άλλη βέβαια, “χαστούκια” τρώνε οι ομάδες που έχουν στόχους, που κυνηγάνε κάτι. Ο Παναθηναϊκός απλώς πορεύεται, χωρίς να λέει πως κάνει πρωταθλητισμό, χωρίς την αναγκαιότητα νίκης.

Σε κάθε περίπτωση, ήταν πολλά τα τέσσερα στα Πηγάδια και τη Δευτέρα υποδέχεται την Κέρκυρα. “Νίκη για να κάνουμε καλές γιορτές”, που λένε και οι προπονητές. Αυτό μάλιστα, είναι στόχος.

1. Το ερώτημα στη Λιβαδειά

Ο ΠΑΟΚ φτιάχνει και χαλάει τη χρονιά μακριά απ'την Τούμπα. Έχτισε πολλά όταν πήρε τέσσερα διπλά σε Παγκρήτιο, Περιβόλια, Αγρίνιο και Φάληρο, έδρες που πέρυσι είχε πάει μόλις μία ισοπαλία! Τα “χάλασε” όλα με τις δύο ήττες σε Ξάνθη και Γιάννενα, έδρες που πέρυσι είχε κάνει δύο νίκες. Για μια ακόμη φορά στη σεζόν, η δοκιμασία είναι μακριά απ'την Τούμπα. Με μόνο τον Ρατς να επιστρέφει και τους Τζιόλη-Μακ να παραμένουν εκτός.

Περιθώρια δεν υπάρχουν και μένει να δούμε την προσέγγιση του ΠΑΟΚ. Θα μπει στο ματς όπως το έκανε με Ξάνθη και ΠΑΣ (και έφαγε τα μούτρα του) ή θα πάει πιο συντηρητικά να πάρει το απαραίτητο διπλό;

News 24/7

24MEDIA NETWORK