Απόλλων Σμύρνης-Βέροια 0-0

Χωρίς νικητή και γκολ έληξε η αναμέτρηση της Ριζούπολης, με τη Βέροια να έχει την ευκαιρία για το διπλό με το χαμένο πέναλτι του Καλτσά.

Απόλλων Σμύρνης-Βέροια 0-0

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Με τον Απόλλωνα να διατηρεί μια ελαφρά κατοχή, το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Ριζούπολης ήταν κακό. Το παιχνίδι και των δύο ομάδων χαρακτηριζόταν κυρίως από τα πολλά λάθη στην ανάπτυξη. Ο ρυθμός ήταν ανύπαρκτος και τα λάθη στη μεσαία γραμμή συνεχή. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους, αλλά χωρίς ουσία, αφού δεν υπήρχε ψυχραιμία στην πρώτη πάσα με αποτέλεσμα να κλέβουν εύκολα στο κέντρο οι παίκτες της Βέροιας.

Οι φιλοξενούμενοι, χωρίς να παρουσιάζουν κάτι ιδιαίτερο ήταν ελαφρώς πιο επικίνδυνοι όταν έβγαιναν μπροστά. Σε μία από αυτές τις αντεπιθέσεις, η Βέροια κέρδισε πέναλτι: το χρονόμετρο έδειχνε 23' και σε μια φάση διαρκείας, ο Μπεν έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Άλβαρες επιχείρησε να τον κόψει σε λάθος χρόνο, τον βρήκε στο πόδι και τον ανέτρεψε. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Καλτσάς, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκόμες, που έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Για τον Απόλλωνα, κρατάμε δύο αξιόλογες φάσεις: μια κεφαλιά του Φαρινόλα στο 19' από καλή θέση που έφυγε λίγο άουτ και μια διπλή ευκαιρία με Φαρινόλα και Κόρμπο δύο λεπτά αργότερα που είχε την ίδια κατάληξη.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους: ένα σουτ του Καμαρά που βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Λόπεζ.

Η Βέροια είχε τη δική της καλή στιγμή στο 68', όταν ο Δεληζήσης έδιωξε πάνω στη γραμμή ένα σουτ του Μπεν ο οποίος εκμεταλλεύτηκε προηγουμένως το επιπόλαιο διώξιμο της άμυνας του Απόλλωνα.

Το παιχνίδι, ωστόσο, συνέχισε να είναι άναρχο. Και οι δύο ομάδες εμφάνιζαν μεγάλα κενά ανάμεσα στις γραμμές και έβλεπες αρκετούς παίκτες συνεχώς μαζεμένους σε ένα σημείο. Ήταν ένα κλασσικό παιχνίδι από εκείνα τα άτεχνα και βαρετά, που είσαι βέβαιος πως όποιος καταφέρει να πετύχει γκολ, θα πάρει και το ματς.

Τελικά, ουδείς τα κατάφερε. Ο Απόλλωνας πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, έκλεισε τη Βέροια στα καρέ της αλλά δεν δημιούργησε ούτε μια σημαντική ευκαιρία...

MVP

Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε στο ματς, ωστόσο πολυτιμότερος χρίζεται χωρίς πολλή σκέψη ο Γκόμες, που έπιασε πέναλτι και έσωσε την εστία του (και την ομάδα του) από... σχεδόν βέβαιη παραβίαση.

Αδύναμος κρίκος

Όπως δεν υφίσταται ουσιαστικά πολυτιμότερος παίκτης, έτσι και ως αδύναμος κρίκος μπορεί να χαρακτηριστεί οποιοσδήποτε. Αν πρέπει απαραιτήτως να επιλεγεί κάποιος, αυτός είναι ο Καλτσάς, ο οποίος ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε η Βέροια και αστόχησε, στην κλασσικότερη ευκαιρία για γκολ που μπορεί να έχει μια ομάδα.

Σχόλιο

Από τα χειρότερα φετινά ματς, με ανύπαρκτο θέαμα και ευκαιρίες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού (και... περισσεύουν και δάχτυλα). Πρέπει βέβαια να επισημάνουμε πως ήταν το πρώτο φετινό παιχνίδι όπου ο Απόλλωνας δεν δέχεται γκολ, ενώ για τη Βέροια ήταν το δεύτερο. Αλλά όπως φάνηκε, οι δύο ομάδες έχουν και αδύναμη επίθεση, γεγονός που θα τους αναγκάσει να παλέψουν πολύ για να μείνουν στην κατηγορία. Η Βέροια, εξάλλου, συμπλήρωσε οκτώ σερί παιχνίδια χωρίς νίκη, ενώ ο Απόλλωνας έχει μόλις μία στα πέντε τελευταία ματς.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.: Γκόμεζ, Αργυρόπουλος (74' Βέρτζος), Διαμάντης, Παπαζαχαρίας (59' Έγκον), Αλβάρεζ, Κόρμπος, Καμαρά, Γκουέλα, Τσιλιγκίρης (46' Δεληζήσης), Μίνγκας, Φαρινόλα.

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Σισοκό, Ορέστες, Μπάρμπας, Σιόντης (87' Αποστολόπουλος), Οστόιτς, Καλτσάς (69' Μρντάκοβιτς), Μπαργκάν, Μπεν (89' Παυλίδης).

News 24/7

24MEDIA NETWORK