ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2 (VIDEOS)

Ο Παναθηναϊκός τα έφερε τούμπα στην Τούμπα. Με γκολ των Ατζαγκούν και Καρέλη, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ανάγκασε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του εφετινή ήττα και "έβαλε φωτιά" στο πρωτάθλημα. Είχε ισοφαρίσει με γκολάρα ο Περέιρα. Δείτε πως διαμορφώνεται η βαθμολογία της Super League.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2 (VIDEOS)

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

H εικόνα αγώνα

Το παιχνίδι άρχισε με τον ΠΑΟΚ -κατά την προσφιλή του τακτική εφέτος- να πιέζει ψηλά τον Παναθηναϊκό, προσπαθώντας τόσο να μην του επιτρέψει να αναπτυχθεί ορθολογικά όσο και να κερδίσει κάποια εύκολη φάση μετά από κλέψιμο. Στο 6' ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή για τον "Δικέφαλο", όταν έπειτα από συρτή σέντρα του Κίτσιου, ο Σαλπιγγίδης αφύλακτος από το ύψος του πέναλτι σούταρε άτσαλα.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και έφτασε μία ανάσα από το 1-0 στο 7'. Ο Δώνης με κεφαλιά στόχευσε την εστία του Γλύκου, αλλά τελευταία στιγμή επενέβησαν τόσο ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ όσο και ο Κάτσε που είχε πάρει θέση πάνω στην γραμμή, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Κουτρουμπής εξ επαφής αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ.

Στο 13' ένα σουτ του Τζιόλη δεν ανησύχησε τον Στιλ, ενώ στο 19' ο Καρέλης έφυγε μόνος του απέναντι από τον Γλύκο, αλλά ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ, σε μία πολύ οριακή φάση. Μέχρι εκείνο το σημείο, ο ΠΑΟΚ ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας και πίεζε, δεν είχε όμως ουσία στο παιχνίδι του, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που στο πρώτο ημίωρο του ματς ήταν πιο επικίνδυνος από τους γηπεδούχους.

Ο Γκολάσα στο 34' ελίχθηκε και ελευθερώθηκε στο ύψος της περιοχής, σούταρε, αλλά ο Στιλ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Στο 43' ο Τζιόλης πάσαρε για τον Αθανασιάδη, ο βοηθός όμως σήκωσε το σημαιάκι του και ανέκοψε τον φορ του ΠΑΟΚ σε μία επίσης οριακή φάση. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν μία καλή εκτέλεση φάουλ του Νάνο στο 45' που πέρασε μόλις άουτ.

Οι δύο ομάδες άρχισαν στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές και ο Παναθηναϊκός αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ στο 51'. Ο Ατζαγκούν βρήκε τον Κλωναρίδη αριστερά, αυτός προχώρησε, σέντραρε συρτά, η μπάλα πέρασε μπροστά από Κατσικά και Γλύκο, έφτασε στον Ατζαγκούν, ο οποίος προ κενής εστίας απλώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης, βλέποντας τον ΠΑΟΚ να είναι ακίνδυνος, προχώρησε στο 57' σε διπλή αλλαγή, αντικαθιστώντας τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη με Παπαδόπουλο και Περέιρα. Ο προπονητής του Δικεφάλου δικαιώθηκε πρώτον γιατί ο ΠΑΟΚ κατευθείαν ξύπνησε επιθετικά, ενώ ο Περέιρα δεν χρειάστηκε πάνω από επτά λεπτά για να ισοφαρίσει. Ο Αργεντινός εκτέλεσε υποδειγματικά στο 64' φάουλ που κέρδισε ο Κίτσιου, αφήνοντας τον Στιλ άγαλμα και γράφοντας το 1-1.

Στο 77' ο Περέιρα κινήθηκε ωραία έξω από την περιοχή, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 79' ο Παναθηναϊκός ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ. Σε αντεπίθεση ο Ατζαγκούν βρήκε τον Καρέλη στην μικρή περιοχή, το πρώτο πλασέ του νεαρού επιθετικού κατέληξε μετά από απόκρουση του Γλύκου στο δοκάρι, αλλά στην εξέλιξη της φάσης έβαλε την προβολή και η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας. Ο Στιλ εξουδετέρωσε με υπερένταση σουτ του Σπυρόπουλου στο 84' και στο 90' ένα τεχνικό σουτ του Πέτριτς έφυγε μόλις άουτ, στην τελευταία φάση του ματς.

MVP

Ο Ατζαγκούν είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ του Παναθηναϊκού, σκοράροντας το πρώτο και πασάροντας στο δεύτερο. Με πολλές δυνάμεις, αποτέλεσε τον επιθετικό άξονα της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου.

Αδύναμος κρίκος

Η αντίδραση της άμυνας του ΠΑΟΚ στις αντεπιθέσεις του Παναθηναϊκού ήταν κάκιστη. Όταν οι "πράσινοι" έβγαινα γρήγορα στην επίθεση τα μετόπισθεν του Δικεφάλου βρισκόταν σε πανικό και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, στην οποία η μπάλα πριν φτάσει στον σκόρερ Ατζαγκούν πέρασε μπροστά από Κατσικά και Γλύκο.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε διαβασμένος στο ντέρμπι της Τούμπας και δεν έχασε την ψυχραιμία του σε κανένα σημείο του ματς, ακόμη και όταν ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο και πίεζε. Πρόσεξε τα μετόπισθεν και ήξερε ότι έπρεπε να χτυπήσει τον "Δικέφαλο" στις αντεπιθέσεις, όπως και έκανε.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσικάς (81' Μάρτενς), Βίτορ, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (57' Περέιρα), Γκολάσα, Αθανασιάδης (57' Παπαδόπουλος)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (74' Τριανταφυλλόπουλος), Νάνο, Μπούι, Δώνης, Πράνιτς (68' Λαγός), Καρέλης, Κλωναρίδης (60' Πέτριτς), Ατζαγκούν

News 24/7

24MEDIA NETWORK