ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 2-0

Ο Σαλπιγγίδης ευστόχησε σε πέναλτι -σε αντίθεση με τον Αθανασιάδη- μοίρασε την ασίστ στον Λίνο και στο 300ο παιχνίδι του ήταν ο MVP της νίκης του ΠΑΟΚ επί του Πλατανιά (2-0) στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 2-0

Μη χάσετε σήμερα την εκπομπή SUPER BALL στις 21:45. Πλούσια ρεπορτάζ από τους αγώνες της 10ης αγωνιστικής και επώνυμα σχόλια. Ολα τα νέα από το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Οι Γιάννης Ντάλλας, Γρηγόρης Μπάτης, Βαγγέλης Κατσαϊτης και Παναγιώτης Γκαραγκάνης σας μεταφέρουν τα ρεπορτάζ και τα παραλειπόμενα από το ΟΑΚΑ. Ο πρώην διαιτητής Κωνσταντίνος Παπασταμάτης σχολιάζει τις επίμαχες φάσεις. Παρουσιάζουν οι Παντελής Βλαχόπουλος και Θέμης Καίσαρης.

Εικόνα του αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ -των πολλών νέων παικτών στην ενδεκάδα- άρχισε με ορμή το ματς, πίεσε τον Πλατανιά, αλλά δεν έβγαλε φάσεις στην εστία του Κηπουρού. Η αλήθεια είναι ότι η μεσαία γραμμή έκανε λάθη και η απουσία του Γκαρσία ήταν αισθητή, ενώ Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης δεν ήταν επικίνδυνοι, αν και ο δεύτερος μοίρασε γκολ "πάρε βάλε" στον πιτσιρικά Κίτσιου, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε άουτ.

Στην αντίπερα όχθη οι Κρητικοί άρχισαν να φαίνονται στο ματς μετά το 15'. Πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο και απείλησαν με σουτ των Μαραγκουδάκη και Κάλαϊτζιτς. Εκτός αυτού ήταν και τυχεροί, αφού στο 44' ο Στέφανος Αθανασιάδης εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Κίτσιου, αλλά ο Κηπουρός βγήκε νικητής.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σαλπιγγίδης έκανε αυτό που δεν μπόρεσε ο Αθανασιάδης. Πήρε από το χέρι τον ΠΑΟΚ και με ένα γκολ και μία ασίστ έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά, έκλεισε τον Πλατανιά στα καρέ του, δημιούργησε φάσεις και τελικά βρήκε τη λύση με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 68'. Την παράβαση έκανε ο Ποτουρίδης με χέρι.

Λίγα λεπτά αργότερα η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Συγκεκριμένα, στο 73' ο Σαλπιγγίδης άδειασε δύο αντιπάλους από τα αριστερά, έκανε την ασίστ στον Λίνο και αυτός από το ύψος του πέναλτι έγινε ο έβδομος παίκτης του ΠΑΟΚ που σκόραρε εφέτος, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Στα υπόλοιπα λεπτά του ματς, ο Πλατανιάς ανέβηκε και έψαξε το γκολ της τιμής, αλλά κάτι η ψυχολογία και ο Χακόμπο, δεν του επέτρεψαν κάτι καλύτερο. Με το αποτέλεσμα αυτό ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε τις 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην Τούμπα.

Κλειδί αγώνα:

Το χαμένο πέναλτι του Αθανασιάδη δεν επηρέασε τον ΠΑΟΚ. Ισα-ίσα που έδωσε ώθηση στον Δικέφαλο που βρήκε τη λύση από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σάλπι. Αυτός ήταν το Α και το Ω στο δεύτερο ημίχρονο.

MVP:

Στο 300ο παιχνίδι του σκόραρε και έβγαλε την ασίστ για το δεύτερο γκολ. Και αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Αδύναμος κρίκος:

Καταλάβαμε ότι παίζει όταν βγήκε αλλαγή και τον χειροκρότησε ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Ηλία Αναστασάκο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Δώνης): Χακόμπο, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Σταφυλίδης, Πέλκας (61' Παναγιωτούδης), Φωτάκης, Κάτσε, Κίτσιου (46' Λίνο), Σαλπιγγίδης (87' Κωνσταντινίδης), Αθανασιάδης

Πλατανιάς (Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κουρτσετσιώτης, Ποτουρίδης, Τζανής, Ουκάρ, Μαραγκουδάκης, Καλαϊτζίτς (76' Γιακουμάκης), Ουντόζι (80' Μαρτσάκης), Αγκιλέρα Αναστασάκος (83' Ναζλίδης)

News 24/7

24MEDIA NETWORK