Εργοτέλης - Πανθρακικός 3-1

O Εργοτέλης βρέθηκε πίσω στο σκορ με μία υπέροχη συνεργασία των παικτών του Πανθρακικού, ωστόσο ανέτρεψε τα δεδομένα και χάρη στο τελικό 3-1 επανήλθε στις επιτυχίες μετά από τρεις αγωνιστικές.

Εργοτέλης - Πανθρακικός 3-1

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Καλύτερος ο Εργοτέλης στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ανέλαβε γρήγορα τον έλεγχο και προσπάθησε να πιέσει την άμυνα του Πανθρακικού που παρατάχθηκε με απουσίες και υπέπεφτε σε λάθη.

Ωστόσο, σε μια γρήγορη αντεπίθεση, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πετύχουν εκείνοι πρώτοι γκολ (11') και μάλιστα με υπέροχο τρόπο: ο Κάσες συνδυάστηκε εκπληκτικά με τον Τζάνη με συνεχείς εναλλαγές. Τελευταίος αποδέκτης ήταν ο δεύτερος από θεαματικό τακουνάκι του Κάσες. Η τελευταία κίνηση του Τζάνη ήταν να σουτάρει έξυπνα και χαμηλά από ιδανικό σημείο και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σέρεμετ.

Ο Εργοτέλης ήθελε να συνέλθει γρήγορα και αντέδρασε περνώντας μπροστά και πιέζοντας ασφυκτικά. Τις περισσότερες προσπάθειες τις πήρε πάνω του ο Πελέ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η καλύτερη ευκαιρία για τους Κρητικούς χάθηκε στο 26', όταν ο Μπουχαλάκης βρέθηκε φάτσα με το τέρμα και εντελώς αμαρκάριστος, στέλνοντας ωστόσο τη μπάλα πάνω από την εστία.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Πανθρακικός έμεινε δικαίως με δέκα παίκτες: ο Εμπό αποβλήθηκε, σουτάροντας με κίνηση καράτε το... στήθος του Βερπακόφσκις!

Με παίκτη περισσότερο πλέον, ο Εργοτέλης συνέχισε να πιέζει. Και αφού χάθηκε τεράστια ευκαιρία στο 39' όταν από σέντρα-σουτ του Ρέντζα, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ντιόγκο και πριν μπει στα δίχτυα την έβγαλε ο Μπαϊκαρά, το γκολ τελικά ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους: ήταν μια εκτέλεση φάουλ του Πελέ, η μπάλα έφτασε στον Διαμαντάκο ο οποίος έστρωσε με το στήθος στον Βερπακόφσκις και ο Λετονός με ωραία κίνηση και δυνατό σουτ έγραψε το 1-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κάνουν από μία... λογική αλλαγή: ο Εργοτέλης έβγαλε αμυντικό και έβαλε επιθετικό, ενώ ο Πανθρακικός έκανε το ανάποδο. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι, με τον Ιγκόρ να σουτάρει δυνατά στο 50' και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι!

Το γκολ για τους Κρητικούς, όμως, ήταν θέμα χρόνου και τελικά ήρθε στο 60' από τον Ρομάνο, που είχε μπει στο παιχνίδι μόλις τρία λεπτά πριν! Ήταν μια σέντρα του Ρέντζα, με τον Αργεντινό να πετάγεται στην καρδιά της άμυνας του Πανθρακικού και με ωραία κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σέρεμετ.

Το παιχνίδι στη συνέχεια έγινε σκληρό, με αρκετά λάθη, αλλά τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Ο Πελέ συνέχισε να δημιουργεί φάσεις (67', 74'), όπως και ο Αναστασάκος στο 67', ο Σαρρής στο 71' και ο Μπαντιμπαγκά στο 82'. Ο Πανθρακικός από την πλευρά του πίεσε προς το τέλος, αλλά είχε μόνο μια καλή στιγμή σε σουτ του Κάσες που μπλόκαρε ο Αθανασίου στο 81'.

Το παιχνίδι είχε τελικά κι άλλο γκολ και το πέτυχε ο Εργοτέλης στις καθυστερήσεις (και πάλι) του αγώνα, δίνοντας στη νίκη του έναν πιο θριαμβευτικό τόνο: ήταν μια εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Χαντί, ο Διαμαντάκος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο πλασέ στην κίνηση "νίκησε" τον εξερχόμενο Σέρεμετ.

MVP

Ο Πελέ ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι, ήταν μέσα σε όλες σχεδόν τις φάσεις και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Πανθρακικού. Πολυτιμότερος παίκτης, όμως, ήταν αναμφισβήτητα ο Ρομάνο που δεν χρειάστηκε παρά μόνο τρία λεπτά από τη στιγμή που μπήκε στον αγώνα, για να σκοράρει και να οδηγήσει την ομάδα του στην ανατροπή. Και τι γκολ; Με κεφαλιά, την οποία θα ζήλευαν πολλοί συνάδελφοι του που του ρίχνουν και κανά-δυο κεφάλια...

Αδύναμος κρίκος

Ο Εμπό "χαντάκωσε" τον Πανθράκικο, σε σημείο που αν οι φιλοξενούμενοι δεν αναγκάζονταν να παίξουν με παίκτη λιγότερο, πιθανόν να κατάφερναν να φύγουν από το Παγκρήτιο με αποτέλεσμα. Όσο για την κίνησή του που προκάλεσε και την αποβολή, τι να πεις; Ο Εμπό σήκωσε το πόδι και πήγε να κάνει... βολέ με το σώμα του Βερπακόφσκις! Τη ζηλεύει και ο Ζαμπίδης αυτή την "καρατιά"!

Σχόλιο

Μετά από τρία άσχημα αποτελέσματα και έναν αποκλεισμό στο Κύπελλο, ο Εργοτέλης επέστρεψε στις νίκες για να βρεθεί και πάλι στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Είναι, χωρίς αμφιβολία, μια καλή ομάδα, που δεν θα κινδυνέψει σε καμία περίπτωση στο πρωτάθλημα και πιθανότατα να τερματίσει ψηλά. Ο Πανθρακικός δεν έχει νίκη μετά το "διπλό" στη Λεωφόρο, αλλά κι αυτός συνεχίζει να παρουσιάζει ένα αξιόμαχο σύνολο που πρέπει να ιδρώσει πολύ μια ομάδα για να το καταβάλλει.

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Σαρρής, Κοιλιάρας, Γιοβάνοβιτς, Ρέντζας, Καρντόσο (46' Αναστασάκος), Πελέ, Βερπακόφσκις (78' Χαντί), Μπουχαλάκης (57' Ρομάνο), Μπαντιμπανγκά, Διαμαντάκος.

Πανθρακικός (Μάντζιος): Σέρεμετ, Ντιόγκο, Χρήστου, Εμπό, Παπαγεωργίου, Λαδάκης (65' Ζεκίνια), Ρομέου, Μπαϊκαρά (82' Κατσικοκέρης), Κάσες, Τζάνης (46' Σκλιοπίδης), Ιγκόρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK