Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 5-0 (VIDEO)

Καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 5-0 τον Εργοτέλη στη Λεωφόρο και πήρε ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Τρία γκολ ο Μπεργκ!

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 5-0 (VIDEO)

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ακούει κανείς 5-0 στο ημίχρονο και αυτομάτως το μυαλό του πηγαίνει το μυαλό του σε υγιεινό περίπατο από το πρώτο, κιόλας, λεπτό. Ε, λοιπόν σ'αυτό το παιχνίδι τα πράγματα δεν ήταν έτσι διότι στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς ο Εργοτέλης είχε δοκάρι στο 4' με τον Χαντί και μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Μπαμ-Μπαμ στο 6'.

Από τη στιγμή όμως που ο Κλωναρίδης σκόραρε για το 1-0 στο 8' ο Παναθηναϊκός ήταν σαν να έπαιζε μόνος του στο γήπεδο. Η έμπνευση του Αναστασίου να χρησιμοποιήσει μαζί τους Κλωναρίδη, Μπεργκ και Πέτριτς, οι οποίοι άλλαζαν συνεχώς θέσεις μπερδεύοντας την αντίπαλη άμυνα, χάρισε στους γηπεδούχους τη δυνατότητα να κάνουν σωρηδόν ευκαιρίες.

Μόλις στο 12' ο Μπεργκ έκανε το 2-0 (στη φάση ο Ταυλαρίδης ήταν οφ-σάιντ), στο 15' και πάλι ο Μπεργκ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 ενώ στο 23' ο Ταυλαρίδης, σε συνεργασία με τον Κλωναρίδης, διαμόρφωσε το 4-0. Στο μεσοδιάστημα μεταξύ των γκολ ο Παναθηναϊκός έκανε ο,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο.

Ο προπονητής του Εργοτέλη Γιάννης Ταουσιάνης απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας επιχείρησε να αλλάξει τα κακώς κείμενο με την προσθήκη του Μπόε στο 28', ωστόσο ελάχιστα πράγματα διαφοροποιήθηκαν επί της ουσίας. Ο Παναθηναϊκός, κυριαρχώντας στο χώρο της μεσαίας γραμμής, είχε τον απόλυτο έλεγχο και στο 42' έφτασε και σε άλλο γκολ που ήταν το 3ο του Μπεργκ στο ματς.

Οπως ήταν λογικό, ο Παναθηναϊκός έριξε λίγο το ρυθμό του στην επανάληψη αναλογίζομενος ότι μέσα στην εβδομάδα υπάρχει και άλλη αγωνιστική υποχρεώση (στη Λεωφόρο κόντρα στον Λεβαδειακό). Ο Αναστασίου έριξε στη μάχη τον Νίνη προς τέρψη των οπαδών της ομάδας και ο νεαρός επιχείρησε να δώσει φρεσκάδα στο σύνολο του το οποίο όμως δεν είχε άλλο λόγο να φορτσάρει.

MVP

Τρία γκολ ο Μάρκους Μπεργκ σ' ένα μόνο ημίχρονο. Αυθεντικό χατ-τρικ δηλαδή από τον Σουηδό. Πάνω στην ώρα επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις ο πρώτος σκόρερ των πράσινων πέρυσι διότι τώρα τον χρειάζεται όσο ποτέ η ομάδα του.

Αδύναμος Κρίκος

Σαν τέσσερα σημεία του ορίζοντα σκόρπισε η άμυνα του Εργοτέλη κατά το πρώτο ημίχρονο αναγκάζοντας τον προπονητή των Κρητικών να κάνει αλλαγή από το 28ο λεπτό.

Σχόλιο

Στο φινάλε του πρώτου γύρου ο Παναθηναϊκός αποκάλυψε το εκρηκτικό του πρόσωπο καθώς πέντε γκολ σε πρώτο ημίχρονο επίσημου ματς είχε να πετύχει από το 2001! Το εύρος της νίκης θα βοηθήσει κυρίως στο ψυχολογικό τομέα ενόψει της συνέχεια η οποία προβλέπεται άκρως συναρπαστική για τους "πράσινους". Ο Εργοτέλης ξεχνά την εμφάνιση του πρώτου μέρους και επιστρέφει στην Κρήτη σε βαθιά περισυλλογή.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Χουχούμης, Ταυλαρίδης (76' Κουτρουμπής), Σίλντενφελντ, Λαγός, Ατζαγκούν, Πράνιτς, Κλωναρίδης (60' Νίνης), Πέτριτς (73' Καρέλης), Μπεργκ.

Εργοτέλης: Καβουσάκης, Λυκογιάννης, Γκέντσογλου, Φιντέλεφ, Τζανακάκης, Καζναφέρης, Μπογκντάνοφ (28΄Μποέ Καν), Γιουσούφ (73' Κούτρης), Χαντί (46' Χαλκιαδάκης), Ρέντζας, Μπαμ Μπαμ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK