Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1

Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ο Πανιώνιος νίκησε τον Ατρόμητο στη Νέα Σμύρνη (2-1). Πρώτη ήττα για τους Περιστεριώτες μετά την 3η αγωνιστική. Γιάννου και Αραβίδης τα γκολ των νικητών, μείωσε ο Δημούτσος.

Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Η επιλογή του Νίκου Παντελή να αιφνιδιάσει τον Ατρόμητο με το αρχικό σχήμα που επέλεξε δικαιώθηκε απόλυτα στο πρώτο μέρος. Η ενδεκάδα του Πανιωνίου με αμυντικό χαφ τον Κούρντι και δεξί μπακ τον Λαμπρόπουλο που δεν είχε δοκιμαστεί φέτος έδωσε στον Ιστορικό φρεσκάδα και δύναμη. Εκτός αυτού, ένας άλλος αιφνιδιασμός για τους φιλοξενούμενους ήρθε από δικό τους παίκτη. Το ανοιχτό κοντρόλ του Μιχάλη Σηφάκη έδωσε το δικαίωμα στον Απόστολο Γιάννου να σκοράρει πολύ νωρίς και να βάλει μπροστά στο σκορ τον Πανιώνιο.

Με το εις βάρος του 1-0 ο Ατρόμητος πήρε την μπάλα στα πόδια του για να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά η σφιχτή διάταξη των γηπεδούχων του επέτρεψε ευκαιρίες μόνο από στημένα, οι οποίες δεν μεταφράστηκαν σε γκολ. Αντιθέτως, ο Πανιώνιος, εκμεταλλευόμενος ακόμη ένα σοβαρό λάθος του αντιπάλου (χέρι του Φυτανίδη μέσα στην περιοχή), φρόντισε να πετύχει και δεύτερο γκολ, με την εκτέλεση πέναλτι του Αραβίδη, και να αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα νίκης.

Οι κινήσεις από τον πάγκο του Ατρομήτου ήταν επιβεβλημένες όπως κυλούσε το ματς. Η πρώτη έγινε πριν από το ημίχρονο και ήταν αναγκαστική, αφού ο Μπρίτο πέρασε στη θέση του τραυματία Καραγκούνη. Η δεύτερη είχε μεγαλύτερο ρίσκο, αφού ο Παράσχος απέσυρε τον Φυτανίδη και έβαλε στο παιχνίδι τον Πίτου Γκαρσία τοποθετώντας αυτόματα τον Δημούτσο σε θέση δεξιού μπακ.

Μέχρι το 69' ο Πανιώνιος αμύνθηκε αρκούντως αποτελεσματικά χωρίς σοβαρά προβλήματα, αφού ο Ατρόμητος απειλούσε μόνο από στημένα. Στο 69ο λεπτό όμως ο Δημούτσος βρήκε τον τρόπο να μειώσει με ξερό σουτ σε 2-1 και να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Έκτοτε το παιχνίδι μεταφέρθηκε μπροστά από τα καρέ του Πανιωνίου με τον Ατρόμητο να παίρνει μεγάλα ρίσκα και να ανεβάζει σχεδόν όλους τους παίκτες του στην επίθεση.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν και η πλάστιγγα έγειρε οριστικά στην πλευρά του Πανιωνίου ο οποίος, σημειωτέον, θα μπορούσε να σκοράρει και τρίτη φορά αν είχε πιο ψύχραιμες επιλογές στο ανοιχτό γήπεδο.

ΜVP

Η προσπάθεια των παικτών του Πανιωνίου για να φτάσουν στη σημαντική νίκη ήταν συλλογική. Δεν ξεχώρισε κανείς με την απόδοσή του και το βραβείο αποδίδεται σε όλη την ομάδα για το ψυχωμένο και γεμάτο πάθος παιχνίδι της.

Απογοήτευση

Ο Σηφάκης έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος για την κλάση του. Ο Ναπολεόνι δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του ματς, ο Παπαδόπουλος έχασε ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται. Κάντε τη δική σας επιλογή.

Σχόλιο

Μία πανάκριβη νίκη για τον Πανιώνιο μετά την ήττα-σοκ από την Καλλονή. Μία επιτυχία που φέρνει τον Ιστορικό στα υψηλά πατώματα και μπολιάζει με αυτοπεποίθηση τους παίκτες του σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ο Ατρόμητος άφησε το πρώτο ημίχρονο να κυλήσει ανεκμετάλλευτο και στη συνέχεια, παρά τη μεγάλη προσπάθεια, δεν κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή. Οδυνηρή ήττα για τους Περιστεριώτες.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Παντελής): Γιαννακόπουλος, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης, Αυλωνίτης, Κούρος, Κούρντι, Μητρόπουλος, Μενδρινός (79' Καμπάνταης), Κολοβός (87' Παντίδος), Αραβίδης (72' Καλτσάς), Γιάννου

Ατρόμητος (Παράσχος): Σηφάκης, Φυτανίδης (54' Γκαρσία), Ταυλαρίδης (83' Καραμάνος), Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Ούμπιδες, Καραγκούνης (39' Μπρίτο), Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος

Εικόνες από τη Νέα Σμύρνη:

Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1
INTIME SPORTS
Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1
INTIME SPORTS
Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1
INTIME SPORTS
Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1
INTIME SPORTS
Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1
INTIME SPORTS
Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1
INTIME SPORTS
Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1
INTIME SPORTS
Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK