ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 3-0

Mία από τις πιο άνετες εφετινές του νίκες πέτυχε ο ΠΑΣ ο οποίος επιβλήθηκε 3-0 του απογοητευτικού ΟΦΗ στους Ζωσιμάδες. Ο Τσάβες με τα δύο γκολ που πέτυχε ήταν ο άνθρωπος του αγώνα. Το άλλο τέρμα ο Ιλιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 3-0

Το Live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Με τον ΟΦΗ να παρατάσσεται μ' ένα αδόκιμο σχήμα χωρίς κλασικό φορ και τον Μερεμπασβίλι σε ρόλο προωθημένου, ο ΠΑΣ κάθε άλλο παρά μπερδεύτηκε. Το 4-4-2 του Γιάννη Πετράκη δεν δούλεψε βέβαια σε υψηλές στροφές, αλλά οι Ηπειρώτες ήταν σαφώς πιο επικίνδυνοι από τους αντιπάλους τους.

Πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο μέρος, δεν είχε το ματς, ο ΠΑΣ όμως φρόντισε να πατήσει περιοχή και να σκοράρει κάνοντας μάλιστα οικονομία στις τελικές. Με το 1-0 του Τσάβες στο 30' η ομάδα του Πετράκη προκάλεσε πανικό στο αντίπαλο στρατόπεδο το οποίο δεν μπορούσε να αντιδράσει στοιχειωδώς ενώ με το 2-0 (με τον ίδιο παίκτη με πέναλτι) ουσιαστικά αγκάλιασε τη νίκη και ας έμεναν ακόμα 45 λεπτά μάχης.

Ο Γκατούζο, σε μία προσπάθεια να χαρίσει επιθετικότητα στην ομάδα του, ξόδεψε νωρίς, μέχρι το 67' τις αλλαγές του αλλά ούτε ο Πετρόπουλος ούτε ο Κουτσιανικούλης κατάφεραν να φανούν απειλητικοί, άλλωστε το πρόβλημα δεν είχε να κάνει με τα πρόσωπα αλλά με την εν γένει ομαδική λειτουργία.

Ο Πετράκης αντίθετα διαχειρίστηκε πιο συνετά τη δυνατότητα των αλλαγών, είδε την ομάδα του να κάνει τελικές, κυρίως από αντεπιθέσεις και εν τέλει να πετυχαίνει και τρίτο γκολ, πάλι με χτύπημα πέναλτι. Το σφύριγμα του Καλογερόπουλου, που στοίχισε και την απευθείας κόκκινη του Αντελέγε, ήταν μάλλον υπερβολικό, ο Ιλιτς πάντως έκανε το 3-0 στο 87' και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΠΑΣ.

MVP

Η ποιότητα του Τσάβες είναι τέτοια που του επιτρέπει να είναι πρωταγωνιστής και σκόρερ χωρίς να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Ηταν εκεί που έπρεπε στο πρώτο γκολ, σκόραρε και με πέναλτι, δύο γκολ σ' ένα 45λεπτο ο Αργεντινός.

Aδύναμος Κρίκος

Δύο μερόνυχτα (όχι ημίχρονα) να έπαιζε ο ΟΦΗ, δίχτυα δεν θα έβρισκε. Μηδέν στη δημιουργία οι παίκτες του Γκατούζο, όχι χωρίς ευθύνη του Ιταλού τεχνικού ο οποίος παρέταξε ένα ακραία πειραματικό σχήμα στο ματς.

Σχόλιο

Ο ΠΑΣ κάνει μια χαρά δουλειά στους Ζωσιμάδες και συλλέγει τους απαραίτητους βαθμούς για να έχει μία πιο άνετη ζωή στο δεύτερο γύρο. Ο ΟΦΗ απογοητεύει. Κακή ομάδα με άστοχες προπονητικές εμπνεύσεις μέχρι στιγμής.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπέριος, Ακόστα (73' Κοροβέσης), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μανιάς (79' Γιάκος), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Στρούνα, Τσάβες (69' Χαρίσης), Λίλα.

ΟΦΗ: Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μονιάκης (46' Πετρόπουλος), Ραζάκ, Φερνάντεθ (69' Ροβίθης), Λαμπρόπουλος (56΄Κουτσιανικούλης), Μερεμπασβίλι, Στάθης, Μακρής, Μίλιαζες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK