Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-1

Με τη συνδρομή και του διαιτητή Αρετόπουλου ο ψυχωμένος Πλατανιάς του Αγγελου Αναστασιάδη νίκησε τον Παναθηναϊκό του Ρότσα (2-1). Ανύπαρκτο το οφσάιντ σε φάση-γκολ του Τοτσέ, ανύπαρκτο και το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος των "πρασίνων".

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-1

Εικόνα αγώνα:

Μόνο εύκολα δεν ήταν τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Οι "πράσινοι" κατέβηκαν με την ορμή των δύο συνεχόμενων επιτυχιών με ΠΑΟΚ και Μάριμπορ, αλλά τα βρήκαν σκούρα απέναντι στον Πλατανιά του Αναστασιάδη που δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα, με εκφραστή αυτών τον Μιρτσέτα.

Το αμυντικό δίδυμο του Παναθηναϊκού (Βύντρα-Βελάσκες) έμοιαζε με... συγκρουόμενα με αποτέλεσμα σε κάθε επίθεση των γηπεδούχων ο Καρνέζης να... κάνει το σταυρό του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Πλατανιάς πλησίασε στο γκολ, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία με τον Τοτσέ στο 22', αλλά ο Αρετόπουλος υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ.

Κατά τα λοιπά, οι "πράσινοι" έψαχναν τον τρόπο να αναπτυχθούν, δεν το έκαναν σωστά και όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να χάνονται μπάλες και να κερδίζει επιθέσεις ο Πλατανιάς. Σε μία εξ αυτών ο Ουκάρ βρέθηκε σε θέση βολής και με την άμυνα του Παναθηναϊκού για... ύπνο, έγινε το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έψαχναν τον τρόπο να απειλήσουν τον Πλατανιά και να απαντήσουν στο γκολ, αλλά ο Αρετόπουλος τους έκοψε τα πόδια. Με ένα πέναλτι που μόνο αυτός είδε (μέχρι και ο Κάλαϊτζιτς πρέπει να απόρησε), έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πάρουν αέρα δύο τερμάτων με το εύστοχο χτύπημα του Αναστασάκου στο 59ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός με δύο γκολ στην πλάτη και την απορία για το πέναλτι-ανακάλυψη του Αρετόπουλου έπρεπε να βρει το σθένος και το καθαρό μυαλό να μειώσει και να μπει ξανά στη διεκδίκηση ενός καλύτερου αποτελέσματος. Αυτό βέβαια χρειαζόταν και λιγότερα λάθη από τους "πράσινους".

Αυτό που χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός ήταν το πέναλτι του Τζανή στον Μαυρία και το γκολ του Τοτσέ στο 71'. Ο Ισπανός φορ μείωσε το σκορ και το τριφύλλι είχε την ευκαιρία και το χρόνο να πάρει έστω την ισοπαλία. Φάσεις δημιούργησαν οι "πράσινοι", με κορυφαία αυτή του Βελάσκες, αλλά έκαναν και λάθη, τόσα που τους στέρησαν τη δυνατότητα να παλέψουν για κάτι καλύτερο.

Πέραν των δύο γκολ στην πλάτη, ο Παναθηναϊκός έπαιξε και με παίκτη λιγότερο στα τελευταία λεπτά μετά την αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Ζέκα. Ο Ρότσα τραβούσε τα όποια μαλλιά του έχουν μείνει και παρά την είσοδο (και) του Πετρόπουλου στην επίθεση, το 2-1 δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός υπέστη ακόμη μία ήττα.

Κλειδί αγώνα:

Εννοείται πως δεν φταίει για όλα ο Αρετόπουλος. Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός. Ασύνδετος και ακίνδυνος. Ο Πλατανιάς έκανε αυτό που έπρεπε έχοντας απέναντί του μία ευάλωτη άμυνα. Προηγήθηκε δίκαια, αλλά στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο διαιτητής ανεβάζοντας κι άλλο το δείκτη δυσκολίας των "πρασίνων".

Ο αδύναμος κρικος:

Ο Βύντρα έκανε πολλά λάθη. Τόσα που το άλλοθι της διαιτησίας δεν μπορεί να ισχύσει για τον Παναθηναϊκό.

MVP:

Ο Μιρτσέτα έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Παναθηναϊκού και απείλησε ουκ ολίγες φορές.

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK