Ξάνθη-ΠΑΟΚ 4-2 (VIDEOS)

Απότομη προσγείωση για τον ΠΑΟΚ μετά τον θρίαμβο στο Καραϊσκάκη. Η Skoda Ξάνθη τον έριξε στα σχοινιά, τον νίκησε εύκολα 4-2 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. "Φονέας" του Δικεφάλου ο Καπετάνος που άνοιξε και έκλεισε το σκορ.

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 4-2 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Δείτε τη βαθμολογία

Εικόνα αγώνα:

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Καπετάνος ξεχύθηκε προς την περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Τζιόλης πρόλαβε και του έβαλε την προβολή πριν σουτάρει και γίνει επικίνδυνος. Η Ξάνθη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα και προσπαθούσε να ξεκλειδώσει την άμυνα του Δικεφάλου, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν βρει ακόμη τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Ετσι, στο 6' ο Καπετάνος βγήκε στην πλάτη του Τζιόλη και μετά από άστοχη έξοδο του Γλύκου τον “κρέμασε” και άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν καλά κλεισμένους τους διαδρόμους προς την εστία τους, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ στα επόμενα λεπτά να πιέζει αλλά να μην μπορεί να πατήσει περιοχή.

Στο 15' ο Κάτσε σούταρε με δύναμη, όμως, η μπάλα κόντραρε πριν φτάσει στον Κυριακίδη, ενώ στη συνέχεια ο Δικέφαλος προσπάθησε να γίνει απειλητικός με σέντρες του Ρατς, οι οποίες, πάντως, κόπηκαν εύκολα από τους αμυντικούς των Ακριτών. Ο Περέιρα στο 28' σέντραρε, αρχικά, ο Γκολάσα σούταρε από το ύψος του πέναλτι, μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Τζανδάρη, ο οποίος πλάσαρε από κοντινή απόσταση, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 30' ο Γκολάσα γέμισε, αλλά Αθανασιάδης και Περέιρα για μία “ανάσα” δεν κατάφεραν να αγγίξουν και να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, όμως, η Ξάνθη ήταν καλά διαβασμένη και δεν επέτρεπε στους επιθετικούς του Δικεφάλου να πάρουν την μπάλα μέσα στα καρέ της. Στο 38', πάντως, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με σουτ του Αθανασιάδη από το ύψος της περιοχής. Ο Γκολάσα με πανέξυπνο τακουνάκι μοίρασε στον Κίτσιου, ο οποίος βρήκε τον φορ του Δικεφάλου αφύλακτο, για το 1-1.

Η αρχή του δευτέρου μέρους ήταν εφιαλτική για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ μόλις στο 47', μετά από σέντρα που βγήκε από δεξιά και σουτ στην κίνηση του Λουσέρο. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη ήταν, πλέον, αναγκασμένη πάλι να κυνηγήσει το σκορ.

Σε μία “επανάληψη” του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ στα επόμενα λεπτά προσπαθούσε χωρίς επιτυχία να βρει κενά στην άμυνα της Ξάνθης. Στο 61' μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρατς από τα αριστερά, ο Κυριακίδης έδιωξε δύσκολα με γροθιές, ενώ όσο περνούσε ο χρόνος η Ξάνθη έβγαινε δειλά δειλά στην αντεπίθεση δημιουργόντας απειλητικές καταστάσεις για την εστία του Γλύκου. Ο Λουσέρο στο 73' μπήκε στην περιοχή, γύρισε για τον Καπετάνο, όμως, ο Βίτορ επενέβη σωτήρια και στο 77' οι γηπεδούχοι ουσιαστικά σφράγισαν την επιτυχία τους, γράφοντας το 3-1. Μετά από πάσα του Σολτάνι στον Κλέιτον και αργή αντίδραση του Τζιόλη, ο Βραζιλιάνος βγήκε απέναντι από τον Γλύκο και πλάσαρε εύστοχα. Στο 82' μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Μακ, ο οποίος από κοντά σημείωσε το 3-2, το οποίο, ωστόσο, δεν ήταν αρκετό για να δώσει στον ΠΑΟΚ έστω και τον έναν βαθμό. Μάλιστα, ο Καπετάνος στο 87' αστόχησε σε τετ α τετ και στο 88' με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

MVP:

Ο Παντελής Καπετάνος έκανε μεγάλο παιχνίδι. Ο έμπειρος επιθετικός εκτός του ότι σημείωσε δύο από τα τέσσερα γκολ της Ξάνθης, κέρδισε και πολλές μονομαχίες από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, ανοίγοντας πολύτιμους χώρους στους συμπαίκτες του.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης είχε αργές αντιδράσεις τόσο στο πρώτο, όσο και στο τρίτο γκολ της Ξάνθης. Στο πρώτο ο Καπετάνος έφυγε στην πλάτη του και στο τρίτο ο Κλέιτον παίρνει την μπάλα αρκετά μέτρα πιο πίσω του και τον ξεπερνάει στο σπριντ με σχετική ευκολία, βγαίνοντας τετ α τετ με τον Γλύκο.

Σχόλιο:

Πολύ καλά διαβασμένη η Ξάνθη, εγκλώβισε τα επιθετικά ατού του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα οι αξιόλογες φάσεις του Δικεφάλου στο ματς να είμαι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι φιλοξενούμενοι, εξάλλου, αντιμετώπισαν και αμυντικά προβλήματα, με αρκετά λάθη στα μετόπισθεν, απόρροια και του κάκιστου αγωνιστικού χώρου.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46' Παπαστεριανός), Φλίσκας, Κλέιτον (80' Μπαξεβανίδης), Γούτας, Καπετάνος (90+Ομπόντο), Καρυπίδης

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Ρατς, Βίτορ, Τζιόλης, Κίτσιου, Κάτσε (57' Μακ), Τζανδάρης (80' Μάρτενς), Γκολάσα, Παπαδόπουλος, Περέιρα, Αθανασιάδης (57' Σαλπιγγίδης)

News 24/7

24MEDIA NETWORK