Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (VIDEOS)

Το γκολ του Ευριπίδη Γιάκου στο 88ο λεπτό πάγωσε το "Γ. Καραϊσκάκης", αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε 2-2 κι ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς εντός έδρας νίκη για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Έντονες αποδοκιμασίες μετά την ολοκλήρωση των δύο ημιχρόνων.

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Με μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, καθώς ο Αλμπέρτο Μποτία αισθάνθηκε αδιαθεσία και τη θέση του δίπλα από τον Τάσο Αυλωνίτη πήρε ο Δημήτρης Σιόβας, ενώ ο Χόρχε Μπενίτες έγινε αντι-Μήτρογλου και οι Ανδρέας Μπουχαλάκης, Κώστας Φορτούνης πήραν φανέλα βασικού.

Ο Γιάννης Πετράκης, από την πλευρά του, έκοψε τον Κρίστιαν Τσάβες κι έδωσε θέση στο αρχικό σχήμα στον Σταμάτη Σαπαλίδη, παρατάσσοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα σε διάταξη 4-2-3-1.

Οι Φορτούνης και Παϊτίμ Κασάμι ήταν αρκετά δραστήριοι, αλλά δεν κατάφερναν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι προέρχονταν από τη βαριά ήττα της Τετάρτης (4-0 από τον Λεβαδειακό).

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός κέρδισε εννέα κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ο ΠΑΣ ήταν εκείνος που σκόραρε κατ' αυτόν τον τρόπο, με κεφαλιά του Αλέξη Μιχαήλ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπράνα Ίλιτς στο 23ο λεπτό. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους "ερυθρόλευκους", ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε στο 26'.

Η υπεροχή της ομάδας του Μίτσελ ήταν ανούσια στο πρώτο ημίχρονο (65% η κατοχή), ενώ και μόνο από τις τελικές (7-5) συμπεραίνει εύκολα κάποιος γιατί κατά διαστήματα υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες από τους θεατές που... μισογέμισαν το φαληρικό γήπεδο.

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Η εικόνα στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, το οποίο άρχισε με την αντικατάσταση του Μπουχαλάκη από τον Γκέβοργκ Γκαζαριάν, ήταν διαφορετική. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα, ο Ολυμπιακός κατέγραψε έξι τελικές έναντι καμίας του ΠΑΣ, η κατοχή αυξήθηκε στο 70% και το σημαντικότερο: o Φορτούνης ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Αυλωνίτης από τον Απόστολο Σκόνδρα στο 50ό λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα και να αλλάξουν πάνω από 3-4 μπαλιές, ενώ η αποχώρηση του Σαπαλίδη αποδυνάμωσε τη γραμμή κρούσης. Επιπλέον, πέρασαν ως αλλαγή δύο παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμό (Γιώργος Ντάσιος και Αντώνης Ηλιάδης). Η τρίτη κίνηση του Πετράκη (Νόε Ακόστα) σήμανε την ολοκλήρωση του εκπληκτικού ρεκόρ συνεχόμενων συμμετοχών από τον Σταύρο Τσουκαλά, ο οποίος μέχρι πρότινος είχε παίξει και στα 81 ματς που μεσολάβησαν από την έλευση του στην ομάδα των Ιωαννίνων.

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Εντύπωση προξένησε η τελευταία αλλαγή του Μίτσελ, αφού αποφάσισε να βγάλει τον κορυφαίο παίκτη του (Φορτούνης) και να τον αντικαταστήσει με τον Δημήτρη Διαμαντάκο. Η ουσία, πάντως, είναι ότι πέντε λεπτά μετά από τη συγκεκριμένη κίνηση, ο Κασάμι σκόραρε με κοντινή προσπάθεια (ενδεχομένως έχοντας κάνει επιθετικό φάουλ) κι έτρεξε να το αφιερώσει στον προπονητή του, διώχνοντας την όποια υποψία περί κόντρας μεταξύ των δύο ανδρών.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, δεν φρόντισαν να καθαρίσουν το ματς στις ουκ ολίγες επισκέψεις τους, με συνέπεια να το πληρώσουν ακριβά στο 88ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Νταβίντ Ναδάλες στην κόντρα, ο Ευριπίδης Γιάκος παραβίασε την εστία του Ρομπέρτο με υποδειγματικό τελείωμα.

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

MVP

Ο Ευριπίδης Γιάκος. Για τον απλούστατο λόγο ότι χάρισε στον ΠΑΣ Γιάννινα ένα σημαντικό βαθμό και μάλιστα με υπέροχο σουτ στην κίνηση.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μίτσελ. Άφησε πάρα πολλούς βασικούς εκτός αποστολής και παρά την άνοδο στην απόδοση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός σε κανένα σημείο δεν έπεισε ότι φέρει δίκαια το χαρακτηρισμό "αδιαφιλονίκητο φαβορί". Όλα αυτά, μάλιστα, λίγες ημέρες μετά την ήττα στο ντέρμπι από τον ΠΑΟΚ.

Σχόλιο

Ενδεκάδα αγώνα... Κυπέλλου παρέταξε ο Μίτσελ, ο οποίος δεν πλήρωσε την αδιαφορία των παικτών του (βλ. πανηγυρισμός Κασάμι), αλλά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκαν οι "μπαρουτοκαπνισμένοι" παίκτες που θα καθάριζαν το ματς ή τέλος πάντων που θα υπερασπίζονταν το 2-1 μέχρι τέλους. Για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς ο Ολυμπιακός δεν ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ, για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς έχασε βαθμούς. Αν μη τι άλλο ζητείται αυτοσυγκέντρωση και ψυχραιμία για να μην χαθεί, τουλάχιστον, η μετάβαση στο Europa League. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, από την πλευρά του, βελτίωσε αισθητά την αμυντική λειτουργία του μετά τη βαριά ήττα από τον Λεβαδειακό κι έφυγε με βαθμό ή βαθμούς για τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μιλιβόγεβιτς (26' Εντινγκά), Μπουχαλάκης (46' Γκαζαριάν), Φορτούνης (70' Διαμαντάκος), Ντοσεβί, Κασάμι, Μπενίτες.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Γιάκος, Ίλιτς, Χαρίσης, Λόπες, Αυγενικού, Στρούνα (71' Ακόστα), Κοροβέσης (62' Ντάσιος), Σκόνδρας, Σαπαλίδης (69' Ηλιάδης).

Διαβάστε ακόμη:

Γύρισε τρία χρόνια πίσω ο Ολυμπιακός

Μίτσελ: "Κάναμε πολλά λάθη"

PHOTOSTORY: Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα

News 24/7

24MEDIA NETWORK