Πανθρακικός - Εργοτέλης 0-0

Ο Πανθρακικός είχε την υπεροχή και έχασε τις ευκαιρίες, ο Εργοτέλης όμως άντεξε στην πίεση και πήρε το βαθμό (0-0) σ' ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο.

Πανθρακικός - Εργοτέλης 0-0

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Παρόλο που ο Δερμιτζάκης παρέταξε τον Εργοτέλη με ενισχυμένο κέντρο (τρεις αμυντικούς χαφ) και ουσιαστικά χωρίς φορ (ο Χαλκιαδάκης δεν είναι τέτοιος), ο Πανθρακικός, που είχε σταθερά ην μπάλα, βρήκε διόδους προς την εστία του Καβουσάκη. Μάλιστα στο 15' ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια στην κεφαλιά του αμαρκάριστου Ντιγκινί για να κρατήσει το μηδέν.

Το βαρύ από τη βροχή γήπεδο δεν ευνόησε το σχέδιο των "κιτρινόμαυρων" για εκμετάλλευση της ταχύτητας των Χαντί-Γιουσούφ στην αντεπίθεση και ο Πανθρακικός είχε τον απόλυτο έλεγχο. Μάλιστα ο Δερμιτζάκης αναγκάστηκε σε γρήγορη αλλαγή (Καζναφέρης αντί Τζανακάκη) για να "δέσει" καλύτερα την άμυνά του, αφού οι πλαγιοκοπήσεις ήταν διαδοχικές.

Το πρόβλημα για την ομάδα του Ρόκα ήταν πως δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιουργούσε. Στο δεύτερο ημίχρονο ιδίως ο Κάσες (δύο φορές προτού γίνει αλλαγή) και ο Ντιγκινί σπατάλησαν τις ευκαιρίες που βρήκαν στο διάβα τους. Με τη χρησιμοποίηση του Νόσκοβιτς ο Δερμιτζάκης έψαξε ν' αλλάξει την ιστορία του αγώνα, ουδέποτε όμως ο Εργοτέλης απείλησε πραγματικά.

Αντίθετα ο Πανθρακικός, σταθερά καλύτερος και πιο επικίνδυνος, πήρε περισσότερα πράγματα από τις αλλαγές του. Μόνο που Χασομέρης και Μορένο δεν ξέφυγαν από το φαινόμενο των χαμένων ευκαιριών και ο Πανθρακικός εγκλωβίστηκε στο 0-0.

MVP

Στο πρώτο εφετινό παιχνίδι του ο Ζαχαρίας Καβουσάκης άδραξε την ευκαιρία. Σ' έναν αγωνιστικό χώρο που το λάθος ήταν εύκολο να γίνει, ο γκολκίπερ του Εργοτέλη ήταν όχι μόνο σταθερός, αλλά και σωτήριος, κρατώντας το μηδέν σε τουλάχιστον τρεις κλασικές περιπτώσεις.

Αδύναμος κρίκος

Ο Χοσέ Μαρία Κάσες έχασε μία ευκαιρία που για την κλάση του μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί άχαστη. Ο βιρτουόζος Ισπανός ήταν μέσα στις φάσεις, έφτιαξε και εκτέλεσε, αλλά... Ίσως πάντως ο Ρόκα έκανε λάθος που τον έβγαλε τόσο νωρίς (62').

Σχόλιο

Το 0-0 δεν αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα. Ο Πανθρακικός έδειξε να εξοικειώνεται με τις δύσκολες συνθήκες και απειλούσε διαρκώς, την ίδια στιγμή που ο Εργοτέλης, σταθερά πίσω από την μπάλα, δεν μπορούσε να βγάλει ούτε μια αντεπίθεση της προκοπής. Ο Καβουσάκης άντεξε και η ομάδα του Δερμιτζάκη, κρατώντας για πρώτη φορά το μηδέν, απέσπασε ένα χρήσιμο βαθμό στην έδρα ομάδας με τους ίδιους στόχους.

Οι συνθέσεις

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Σερφά, Εμπό, Ποτουρίδης, Τσουμάνης, Μεχία, Λαδάκης, Κάσες (62' Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Τζάνης (70' Μορένο), Ντιγκινί (85' Αράμπα)

Εργοτέλης: Καβουσάκης, Τζανακάκης (37' Καζναφέρης), Γιουβάνοβιτς, Μέγι, Λυκογιάννης, Κοζορώνης, Γκέντσογλου, Μπογκντάνοφ (65' Νόσκοβιτς), Χαντί (85' Παμλίδης), Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης

News 24/7

24MEDIA NETWORK