ΑΕΛ, η ομάδα των καθυστερήσεων

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση για την ΑΕΛ, η οποία νίκησε 1-0 την Ξάνθη στη Λάρισα με γκολ του Κρίζμαν στο 94'. Μοιραίος για τους "ακρίτες" ο αρχισκόρερ Γέντρισεκ, σημάδεψε δυο φορές τα δοκάρια των "βυσσινί".

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΛ Ξάνθη EUROKINISSI

Ναζλίδης, Ντέλετιτς και Κρίζμαν. Ποια η σχέση των τριών συμπαικτών στην ΑΕΛ; Τα τρία γκολ μετά το 85' που έχουν χαρίσει ισάριθμες νίκες στην ομάδα του Ηλία Φυντάνη.

Μετά το 1-0 επί του Λεβαδειακού (28/10) και το 1-0 επί του Πλατανιά (18/11), ήρθε το 1-0 επί της Ξάνθης. Σαν το ίδιο χέρι να έχει γράψει το σενάριο κάθε αγώνα. Ο Κρίζμαν άρχισε τη φάση, ο Περόνε (αφού κέρδισε μικρό πλεονέκτημα με το χέρι) τού έκανε τρομερή πάσα-τακουνάκι, τον έβγαλε σε θέση τετ α τετ και το εύστοχο πλασέ του Κροάτη διαμόρφωσε το 1-0 επί της ομάδας του Ράσταβατς στο 94'.

Μιας Ξάνθης που στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε εξαιρετικά, κυκλοφόρησε ορθά την μπάλα, έβγαλε υπομονή στο χορτάρι της και είχε δοκάρι με τον Γέντρισεκ στο 37' (από μπαλιά του Κίκε). Μια εικόνα που επαναλήφθηκε σαν σε καρμπόν στο δεύτερο μισό του αγώνα, όταν στο 80' ο Λουσέρο (από αριστερά όμως) έκανε τη σέντρα, αλλά ο Τσέχος φορ σημάδεψε τη δοκό σε κενή εστία!

Αυτή τη φορά ο φορμαρισμένος αρχισκόρερ των "ακριτών" δεν ήταν ο ωραίος, αλλά ο μοιραίος, αφού οι δικές του χαμένες ευκαιρίες στέρησαν το διπλό. Το οποίο μεταμορφώθηκε σε... άσο από τη στιγμή που η ανεβασμένη ΑΕΛ του δεύτερου μισού και του χαμένου τετ α τετ στο 60' από τον Μασούρα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στη μάχη των δυο ομάδων με τις λιγότερες τελικές ανά αγώνα επικράτησε αυτή που σκόραρε πρώτη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας (63' Περόνε), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Ντέλετιτς, Μασούρας, Αγκάνοβιτς (83' Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν, Ναζλίδης

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Μπεξαβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Σιλά, Μελιόπουλος, Ντε Λούκας (87' Σβάρνας), Λουσέρο, Κίκε (57' Ορφανίδης), Ρότσε (78' Φασίδης), Γέντρισεκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK