Ατρόμητος-ΟΦΗ 3-2

Σε ματς-θρίλερ ο Ατρόμητος νίκησε 3-2 τον ΟΦΗ στο Περιστέρι και πήρε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο γήπεδό του. Διαμαρτυρίες των Κρητικών για το νικητήριο γκολ των Περιστεριωτών στο 90' αφού αυτό επετεύχθη με τον τραυματία Κουτσιανικούλη πεσμένο στο έδαφος. Αποβλήθηκε ο Μονιάκης στις καθυστερήσεις.

Ατρόμητος-ΟΦΗ 3-2

Η εικόνα του αγώνα

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο αποφασισμένοι αλλά και πιο αποτελεσματικοί στο πρώτο 20λεπτο. Κόντρα σε μία άμυνα που πελαγοδρομούσε, ειδικά στις πτέρυγες, ο Ατρόμητος δεν δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σκοράρει και να βάλει τα θεμέλια της νίκης. Το έκανε νωρίς μάλιστα με τον Σκόνδρα αλλά στη συνέχεια έδωσε χώρο στον ΟΦΗ, πράγμα που πλήρωσε.

Οι Κρητικοί κινήθηκαν έξυπνα στο γήπεδο μετά το γκολ που δέχθηκαν. Πιο έξυπνα κινήθηκε ο Περογαμβράκης στη φάση της ισοφάρισης για να εκμεταλλευτεί την κάθετη πάσα του Λαμπρόπουλου και να σκοράρει αφήνοντας πίσω του τον Φυτανίδη.

Η εξέλιξη αυτή βοήθησε τους φιλοξενούμενους να πατήσουν καλύτερα στο χορτάρι και να βελτιώσουν την αμυντική λειτουργία τους γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι κινδύνευσαν μόνο μία φορά μέχρι το 45' (σουτ του Επστάιν στο 30'). Αν ήταν πιο προσεκτικοί μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει τόσο στην ευκαιρία του Περογαμβράκη στο 50' όσο και σ' αυτή του Λαμπρόπουλου στο 61' (αντέδρασε έξοχα ο Ιτάνζ).

Αντ' αυτού, ο Ατρόμητος ευτύχησε να προηγηθεί και να πάρει το γκολ από τον πιο δραστήριο παίκτη του από τη στιγμή που πάτησε στο γήπεδο, τον Καραμάνο. Με το 2-1 ως προίκα, οι γηπεδούχοι ηρέμησαν και έπαιξαν και με το χρόνο, οι χώροι όμως που άφηναν ακάλυπτοι στην άμυνα έδωσαν το δικαίωμα στον ακίνδυνο, μετά το γκολ, ΟΦΗ να ισοφαρίσει με τον Κουτσινικούλη στο 87'.

Στο 90' έγινε η φάση που θα συζητηθεί περισσότερο από όλες. ο Κουτσιανικούλης έδειχνε ανήμπορος να συνεχίσει και έπεσε στο έδαφος. Ο διαιτητής Δελφάκης δεν πείστηκε για την ειλικρίνεια του Λαρισαίου φορ, οι παίκτες του Ατρομήτου συνέχισαν να παίζουν κανονικά και σκόραραν με τον Μπρίτο προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς των γηπεδούχων και οργή στους Κρητικούς οι οποίοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μονιάκη.

MVP

Ο Τάσος Καραμάνος έκανε εξαιρετική δουλειά όσο έπαιξε και σκόραρε το 2-1 ενώ ο Μπρίτο λύτρωσε τον Ατρόμητο με το γκολ στο 90'. Το δικαιούνται και οι δύο.

Κλειδί αγώνα

Ετσι όπως πήγε το ματς, η φάση του 90' έκρινε τα πάντα και από τη στιγμή που ο διαιτητής δεν διέκοψε το ματς, οι παίκτες του Ατρομήτου δεν είχαν υποχρεώση να το κάνουν. Οι του ΟΦΗ σίγουρα θα περίμεναν διαφορετική αντίδραση από το ρέφερι.

Απογοήτευση

Ασταθής και...ανασφαλής ο Στέφανος Γουναρίδης δεν κατάφερε να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους αμυντικούς του. Στο δεύτερο γκολ φέρει σημαντική ευθύνη καθώς θα μπορούσε να διώξει πιο μακριά την μπάλα ενώ κακή ήταν η αντίδραση και στο τρίτο γκολ.

Ατρόμητος-ΟΦΗ 3-2

SUPER BALL ΜΕ ΝΤΕΡΜΠΙ

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις από το ντέρμπι "αιωνίων" του ΟΑΚΑ και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 14η αγωνιστική της Superleague. Μη χάσετε στις 18:00 το pre game του ντέρμπι με ζωντανές συνδέσεις από το Ολυμπιακό Στάδιο, τελευταία νέα των ομάδων και συνεντεύξεις.

Η SUPER BALL δεν παίζει μπάλα μόνο στις οθόνες σας, αλλά και στα γήπεδα του PES 2013. Σας χαρίζει το απόλυτο φετίχ των ποδοσφαιρικών video games, 5 ολοκαίνουρια Pro Evolution Soccer 2013 για Playstation 3. Μπείτε και κερδίστε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK