Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-4

Mε δύο γκολ του Πράνιτς, ένα του MVP Μπεργκ και ένα του Αμπέντ, ο Παναθηναϊκός νίκησε με άνεση και στιλ την Καλλονή 4-0 στο ΟΑΚΑ, δείχνοντας ότι διανύει περίοδο φόρμας. Το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο, αφού οι "πράσινοι" έχασαν πολλές ευκαιρίες, κυρίως με τον Καρέλη. Ηταν η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ομάδας του Αναστασίου στο εφετινό πρωτάθλημα.

Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-4

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός στο να επιβάλλει το δικό του ρυθμό στο παιχνίδι. Με τον Αμπέντ πίσω από τα φορ και με καλή κυκλοφορία της μπάλας, ιδίως από το 15'και μετά η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου άνοιξε χωρίς δυσκολίες την ευάλωτη, έτσι και αλλιώς, άμυνα της Καλλονής και πάτησε περιοχή ουκ ολίγες φορές.

Η αρχική αδυναμία στην τελική προσπάθεια, κυρίως από την πλευρά του Καρέλη που έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες, δημιούργησαν μία κάποια ανησυχία την οποία όμως φρόντισε να διώξει ο Πράνιτς στη φάση του 29' όταν εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ντρίπλα και ασίστ του δαιμόνιου Μπεργκ.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγινε απλούστερα για τον Παναθηναϊκό αφού η άμυνα της Καλλονής παρουσίασε σημάδια...σήψης, ειδικά στο κέντρο της. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους οι πράσινοι έχασαν κραυγαλέες ευκαιρίες ενώ πέτυχαν και το 2ο γκολ τους με την...καλλιτεχνική λόμπα του Μπεργκ (43').

Στο μοναδικό διάστημα που οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία της, δηλαδή στα 20 πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο Λεοζίνιο άγγιξε τουλάχιστον δύο φορές τη μείωση του σκορ εκμεταλλευόμενος και τη χαλαρότητα της πράσινης άμυνας η οποία προφανώς πίστεψε ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει.

Από τη στιγμή όμως που η Καλλονή δεν μπόρεσε να μειώσει και να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να ολοκληρώσει τη δουλειά παίρνοντας την μπάλα ξανά στα πόδια του για να δημιουργήσει. Στο 67'η σεμνή τελετή έλαβε τέλος αφού ο Πράνιτς πήρε την εξαιρετική ασίστ του Αμπέντ και με πολύ δυνατό σουτ έγραψε το 3-0 ενώ στη συνέχεια ο Καρέλης δεν μπόρεσε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ παρά τη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 82'. Η Καλλονή όχι μόνο ηττήθηκε αλλά τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μαρσέλο.

Το κερασάκι στην τούρτα της νίκης του Παναθηναϊκού το έβαλε ο Αμπέντ στις καθυστερήσεις.

MVP

Με τις ενέργειές του ο Μάρκους Μπεργκ έβαλε τη σφραγίδα του στα δύο πρώτα γκολ του Παναθηναϊκού τα οποία έδιωξαν και το άγχος από τους συμπαίκτες του. Στο πρώτο αδειάζει τον προσωπικό του αντίπαλο με ντρίπλα-πιρουέτα και σερβίρει στον Πράνιτς το 1-0. Στο δεύτερο σκοράρει ο ίδιος με μία εντυπωσιακή λόμπα, δείγμα της υψηλής τεχνικής του.

Aδύναμος Κρίκος

Το κέντρο άμυνας της Καλλονής θύμιζε παιδική χαρά, ειδικά στο πρώτο μέρος. Μεγάλες αποστάσεις από τη μεσαία γραμμή, καμία αλληλοκάλυψη, τεράστια κενά, στοιχεία που ήταν βούτυρο στο ψωμί των επιθετικών του Παναθηναϊκού.

Σχόλιο

Η πιο ευρεία νίκη του Παναθηναϊκού είχε ένα άρωμα ποιότητας που άρεσε στους ουδέτερους. Εξαιρετική στην επιθετική λειτουργία της κυρίως στο πρώτο μέρος η ομάδα του Αναστασίου έδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό αγωνιστικό δρόμο. Η Καλλονή δεν μπορεί να κρατήσει τίποτα άλλο από τα 20 λεπτά της επανάληψης.

Καλλονή: Χογκ, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Μαρσέλο, Γκαρσία, Λεοζίνιο, Καζάκης, Μανούσος (57' Βάλλιος), Φαρία (72' Χουανλού).

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (71' Μαρινάκης), Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο (80' Χουχούμης), Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπεντ, Καρέλης, Μπεργκ (74' Κλωναρίδης).

News 24/7

24MEDIA NETWORK